Egyetem mellett egy albérletet fent lehet tartani? Akinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata tudott dolgozni egyetem mellett?
Több egyetemista szokott összeállni.
A szomszédunkban van egy 120 nm-es lakás. 3,5 szobás.
Van a nappali, és két szoba, meg egy fél.
A két szobában 2-2 fő, a fél szobában 1 fő lakik.
A rezsit és a bérleti díjat öt felé osztják.
A közös költség fizetését nem kérheti a tulajdonos, aki kiadja lakást,
mert abban pl. házfelújítási alap is van, meg a közös képviselő
díja, a közös tulajdon karbantartása, takarítása, stb.
Tehát: kérhet egy bérleti díjat, plusz a rezsi (hideg-meleg víz, villany, gáz (abban a fűtés is benne van) díjának a rád eső részét.
De ha van valaki, akivel egy garzont ketten vesztek ki,
az sem kerül többe.
Persze attól függ, hogy a lakás hol van, melyik kerületben,
milyen a berendezése, stb.
"A közös költség fizetését nem kérheti a tulajdonos, aki kiadja lakást,
mert abban pl. házfelújítási alap is van, meg a közös képviselő
díja, a közös tulajdon karbantartása, takarítása, stb."
Hatalmas tévedés! Kérheti s kérni is fogja! Talán a bérlők nem használják a lépcsőházat, ő utánuk nem takarít a lépcsőház takarító, talán ők nem kapcsolnak világítást a lépcsőházban, talán nekik nem szállítják el a szemetét???
Nem is tudom, hogy létezik-e ilyen munkahely, ahol ennyire rugalmasak lennének egy tapasztalatok nélküli, kezdőnek számító jelentkezővel...a McDonalds, H&M meg az emberetelen társaik kivételével...ezeken a helyeken nem lehet megmaradni...olyan kirekesztő, bully közösség van a legtöbbjén, hogy ezt nem lehet sokáig bírni.
BA szakok 99%-a olyan, hogy reggeltől estig bent kell lenned hétköznap. Van 1-2 óra szünet két előadás között max, azt' kész. Aztán 19 óra után még simán van órád.
Pillanatok alatt úgy lemaradsz az anyagról egy-két kihagyás után, hogy csak na. Ha csak nincs valami legjobb barátod a szakon, aki tisztességesen odaadja az anyagot.
Ez nem gimi sajnos, lehet, hogy ami neked fontos, azt a másik le sem írja. Én jártam így. Írtam a csoporttársaknak, és egyik sem volt képes elküldeni az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!