Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Létezik olyan tulaj, aki a...

Létezik olyan tulaj, aki a lakás renbentartásáért kiadja a lakásàt? Vagy olyan albérletkereső, aki hasonló mint én?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet hogy egyszerűen nem tudok elviselni magam mellett lakótársakat viszont egyedül jelen helyzetben nem tudnék kivenni egy önálló lakàst. 25 éves srác vagyok, régen voltam koleszos is meg voltak lakótársaim is. Tudni kell, hogy nekem nagyon durván tisztaságmániám van, de nagyon. Ha valami nem úgy van, ahogyan én tettem akkor ki tudok borulni. A koleszos létről inkább had ne beszéljek. 1 hétig sem bírtam bezárva 4 emberrel egy szobában. A lakótársakkal /lakótárssal szintén ez volt. Mindenki helyett én takarítottam, nyúlkáltak a cuccaim között, kakis/pisis WC és még had ne soroljam. Nagyon idegesítő volt. Mondjuk én tudtam az elején, hogy ez lesz, lakótársakkal nem fogom bírni, nem az az ember vagyok. Régebben mindig vàgytam (most is) arra, hogy találok egy korrekt tulajt Budapesten, akivel lehet tárgyalni, akinek van egy takaros kis lakása amit éppen nem használ és én szépen kitakarítom minden négyszetmiliméterét a lakásnak, majd elmegyek dolgozni, edzeni és arra megyek haza, hogy senki nincs otthon, nyugodtan megfőzhetek a szép kis konyhában, hallgatom a klasszikus zenét közben, senki nem zavar, tiszta környezetben elfogyaszhatom amit főztem, majd a tiszta zuhanyzóban lefürdöm és a tiszta ágyba lefekszem. :) És igazából az a rossz, hogy bele kell törődnöm hogy ez csak egy vágyálom, mert valószínűleg sosem fogok találni ilyen tulajt, főleg most amikor senkinek nincs pénze. Venni meg sosem fogok tudni egy lakást, sajnos nem származom gazdag családból, 16 éves korom óta magamat tartom fenn, amire büszke vagyok csak egyedül nehéz, viszont mint írtam is senkivel nem tudok egyszerűen együtt élni. Nyilván nem teljesen ingyen kérném hogy ott lehessek, mert ha nekem lenne lakásom én is félteném, de hogy legyen tekintettel dolgokra és lehessen vele megállapodni és tárgyalni és ne az legyen hogy jó akkor beköltözéshez tegyek le rögtön 1.000 000 Ft-ot. Vagy szerintetek ilyenkor mit tegyek? Nekem minden vágyam Budapest és egy kis lakást bérelni, semmi luxus, semmi extra, csak egy takaros kis lakás amire vigyázhatok. Mellesleg munka miatt is fontos lenne. Rossz érzés azért, hogy aki tényleg igényes, megbízható, rendmániás annak sosem sikerül semmi. :( Annyira lehetetlennek tűnik amit szeretnék, de biztosan én élek álomvilágban ez is lehet a baj, hogy túlságosan pozitívan látom az életet és azt gondolom hogy majd velem kivételt tesznek az emberek és akkor én leszek a kiválasztott és akkor minden happy lesz, nem kell azon aggódnom hogy elmegy a fizetésem háromnegyede a lakbérre, hogy kitesznek a lakásból, hogy mások zavarnak stb. Pedig én tényleg csak nyugalomra vágyom, nem tehetek róla. Remélem azért lesz aki tud tanácsolni valamit ilyen helyzetben. Vagy hogy hol tudnék próbálkozni, hol tudnék olyan korrekt tulajt találni, aki az álomtulaj lesz számomra. :) Mert biztosan van olyan tudom, nem mindenki pénzéhes ebben a világban ez biztos. :)

2020. máj. 3. 18:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
82%

Tényleg az OCD-del keress fel szakembert, a világ nem fog sajnos alkalmazkodni hozzád. Nekem az a furcsa, hogy ez benned fel sem merül.

Egyébkénr most már sokkal jobb esélyekkel fogsz tudni albérletet találni, sőt egy kis garzont is megfizetni, mert bezuhantak az árak, és most már a tulajok kapkodnak a bérlőkért, és nem fordítva.

De való igaz, hogy nem az fog senkit érdekelni elsősorban, hogy makulátlan tiszta legyen a lakás.

2020. máj. 4. 05:30
 12/16 anonim ***** válasza:
91%
Ez a szegény család duma nagyon gagyi, én is abból származom, édesanyám hármunkat nevelt minimál bérből, 3 éve 27 évesen vettem egy házat Németórszágban, hitel nélkűl, nagyon szar állapotban, majd felújítottam, igaz nem rinyáltam, hogy pár hónapig úgy laktam benne a barátnőmmel, hogy egy szoba félig kész volt, a többi meg semennyire, úgy mentem ki a wcre, hogy közben a csemperagasztós zsákokat kerülgettem. Ha akarsz valamit tegyél érte és ne várd az alamizsnát,meg ingyen lakhatást azért mert te kitakarítod a lakást saját magadnak, meg megmosod a wcdet, szerinted aki fizet a lakásért annak jár a takarítónő?
2020. máj. 4. 11:20
 13/16 anonim ***** válasza:
88%
A napokban linkelt be itt valaki albérleteket 70 ezer forintért. Mondjuk van, amelyikbe a macskámat se költöztetném, de volt köztük egészen normális is.
2020. máj. 4. 14:42
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én is most nézegetem, 85+rezsivel már tudsz kivenni (nem putri) garzont ahol kedved szerint takarítgathatsz :)

Csak folyamatosan figyelni kell és azonnal lecsapni. Kaució nélkül viszont nem fog menni.

2020. máj. 4. 18:32
 15/16 anonim válasza:
100%
Vidéken olcsón lehet lakást vagy házat venni vagy akár bérelni is. Veszel egy kocsit aztán ingázol Budapest és a vidéki lakhelyed között. Valamit valamiért, kompromisszum nélkül nem fog menni.
2020. máj. 5. 20:03
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, az minden álmom, hogy szarrá dolgozzam magam, majd vegyek egy 30 milliós garzont Pesten, amit ingyen lakásra odaadok valami szerencsétlen incelnek. Még a rezsijét is fizetni fogom meg majd tescoból rendelek neki kaját. Ha esetleg beteg lesz, akkor magánorvost is fizetek neki.

(Szarkazmus akart lenni, remélem értetted)

Te milyen álomvilágban élsz 25 évesen?? Én is 25 vagyok, de nem gondoltam volna,hogy a korosztályom egy 4 éves gyerek értelmi szintjén van... Keress fel egy jó pszichológust kérlek.

2020. máj. 16. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!