Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szeretnénk külön költözni a...

Szeretnénk külön költözni a párommal de hogyan?

Figyelt kérdés
A párommal szeretnénk elköltözni a szüleitől.mindketten stabil munkahelyel rendelkezünk,a fizetésünk 160.e ft a páromé 200e ft ami sajnos nem elengendő ahoz hogy félretet pénzből gazdálkodjunk , lakást vásároljunk.Nem tudom hogyan lehetne milyen megoldások lehetőségek vannak fiatalok számára arra hogy lakást vásároljanak.Nem vagyok én nagy igényű nekem bőven elég lenne egy pici kertes ház egy falun 2 szobával egy konyhával fürdővel .De!Mi itt élünk a Balaton mellett Veszprém megyében itt a házak és a lakások árai az eget verik 30millio allatt nem lehet házat találni.Sajnos más nem igen van csak a hitel de annak olyan törlesztői vannak hogy ember legyen a talpán aki azt havi szinten ki tudja fizetni .Nyilván rengeteg pénzbe kerül egy ház/lakás de nem hiszem el hogy a fiatalok ennyire megvannak lőve Magyar.o.on .Ti mit tudnátok tanácsolni , milyen lehetőségünk lenne.Próbálkoztam már azzal hogy akkor először albérletbe mennénk de itt az sincs hisz mindenki a szezonokból akar meggazdagodni.Magyarul csak nyári apartmanok vannak.Nagyon de nagyon szeretnénk elmenni innen de jelenleg tanácstalan vagyok.
2020. ápr. 26. 16:34
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Nincs mit tenni, reménykedj, hátha a vírus odatesz az áraknak.
2020. ápr. 26. 17:00
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Várjatok egy évet, annyi idő alatt megfeleződnek az árak.
2020. ápr. 26. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:
67%

Pedig ott ahogy mondod a fiatalok ennyire meg vannak lőve, olyan helyeken mint a balaton környéke, vagy benn a fővárosban, csak azok vesznek házat akiknek van pénz rendesen és nem 2-300 e forintból élnek.

Jobb ötletem nincs mint hogy szedjetek szépen közösen össze 4-5 milliót aztán vegyetek valamelyik városközeli faluban házat pl 2-3 milláért, ahol van munka, és keressetek ott meló helyet, más lehetőségetek nem nagyon van a szülőnél lakást leszámítva. Hitelt meg amúgy sem szabad felvenni soha,semmilyet,főleg nem 20-30 millát,és főleg nem a mostani brutálisan nagy válság küszöbén.

2020. ápr. 26. 17:02
 4/8 anonim ***** válasza:
92%
Iràny nyugat. El innen a fertöböl. Bankokat meg nagyon messzire kerüld el itthon.!!!
2020. ápr. 26. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
59%

Azért fiatalként sem lehetetlen.

Mi most készülünk venni házat.(Debrecen) Itt is 30.milla az élhetőbb fajtája.

4 évig spóroltunk közösen és összehoztuk az önerőt. A lakáshitel törlesztője meg sokkal kevesebb lesz, mint amennyit eddig tudatosan félreraktunk.

Nem lehetetlen lakást/ házat venni csak el kell fogadni , hogy meg kell dolgozni érte. És ez bizony azzal jár, hogy spóroltunk és ha lehetett plusz munkát is vállaltunk.

Sőt mi közben albérletbe is fizettünk szobáért, nem élhettünk otthon, mert nem volt rá lehetőség.

Ha ti otthon éltek, akkor nem értem, hogy nem tudtok spórolni önerőre. PErsze idő, de egy házért meg kell dolgozni, nem jár csak a két szép szemért. :)

27/N+29/F

2020. ápr. 26. 18:42
 6/8 A kérdező kommentje:
Attól hogy a szülöknél vagyunk attól függetlenül nekünk is fizetni kell a számlákat !Nem ingyen vagyunk itt !! Sőt!A párom egy pékségnél dolgozik hajnali 2re megy délután 3 fele ér haza én egy boltban dolgozom reggel5től este 4 ig jobb esetben szerinted ha ilyen okos vagy hogy tudnánk plussz munkát válalni?Gondolom neked nem ilyen apró fizetésed van mert akkor tudnád hogy ebből nem lehet félre rakni !Pedig nem eszek étterembe minden nap meg nincs 8millio ruhám amit csak úgy unalomból vásároltam!Másrészt nem oktató jellegű véleményt kértem !
2020. ápr. 26. 21:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Csak attól függ, milyen kompromisszumot tudtok kötni.

Utazás? Házméret? Ház állapota?

Önerőt mindenképpen a szülőknél lakva kellene gyűjteni, mert anélkül nem kaptok hitelt.

Vagy a felmenők kell adják az önerőt.

Hirtelen ezt állítottam be a keresőbe:

[link]

Nekem úgy lett, hogy eladtuk, amiben felnőttem és az árából 2 kicsit vettünk, ezt bármelyik család meg tudja tenni, akinek saját háza van.

2020. ápr. 26. 23:42
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem senki sem akart kioktatni téged :)

Önkormányzati lakást pályáznék meg a helyetekben. Bár tény, hogy egy nagyobb városban több lehetőség lenne rá.

2020. máj. 7. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!