Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ez az albérleti szerződés...

Ez az albérleti szerződés érvénytelen-e így? Ellentmond önmagának.

Figyelt kérdés

Van két pontja, ami ellentmond egymásnak.

1: ha előbb kiköltözik a bérlő, mint a bérleti szerződés lejárta, köteles a hátralevő díjat megfizetni, illetve ha a kaució elég rá, abból levonásra kerül.

2: A bérleti szerződést a felek 2 hónapos határidővel bármikor felmondhatják. Ha a bérlő ez idő alatt nem képes maga helyett elfogadható személyű másik bérlőt találni, a 2 hónapra jutó bérleti díjat akkor is köteles megfizetni, ha előbb kiköltözik.

Az első pont konkrétan azt jelenti, hogy ha én egy hónap után felmondom pl. az egyéves szerződést, akkor a többi 11 hónapot is köteles vagyok kifizetni(!). Azt gondolom, ilyet nem szabadna beelírni, ellentmond a jó erkölcsnek. De a 2-ik pont ugye már 2 hónap felmondási időről beszél.

Mi az igazság?

2020. márc. 27. 13:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
73%
A bíróság szerintem egy köztes állapotot ítélne, biztos hogy a két hónapot ki kellene fizetned.
2020. márc. 27. 15:17
 12/17 A kérdező kommentje:
És a kauciót visszakapnám? Mert úgy nincsen sok értelme :).
2020. márc. 27. 15:21
 13/17 anonim ***** válasza:
73%

Ha nincs kár a lakásban, akkor azt visszakapod.

De ha felmondasz, a két hónapot még benne lakhatsz, persze ki is kell fizetni.

Tehát kar nem ér, ha találsz bérlőt.

De ez csak a 2. pontra igaz.

2020. márc. 27. 15:38
 14/17 anonim ***** válasza:
90%

Már megkérdezted ezt a napokban.

Akkor is csak mindenki tippelgetett saját igazságérzete szerint. Akkor én is elmondtam a véleményem, most nem ismétlem.

Mi lenne, ha szakemberhez fordulnál?

Ki sem kell mozdulnod, vannak online jogi fórumok.

Biztos, hogy többre mész vele.

2020. márc. 27. 16:43
 15/17 anonim ***** válasza:
68%
Ha aláírtad az egy évet, azaz 12 hónapot, akkor az nem a tulaj hibája, ha te nem laksz ott ez idö alatt, ez magánügyed - magyarul, ha nem fizetsz és ö beperel, akkor a bíróság megítéli a 11 hónap kifizetését, plusz a bírósági eljárás költségeit is.
2020. márc. 27. 20:52
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Ha ez szó szerint így van benne a szerződésben, akkor ez kb. annyit ér, mint a papír amire ráírták. Sokan próbálnak valami hibrid "határozott, de azért határozatlan" szerződést írni.

Ha feltételezünk bármi értelmet a szerződésben, akkor esetleg a költő arra gondolhatott, hogy 1 évig határozott és utána határozatlanná válik, két hónapos felmondási idővel. De ez csak tipp.

2020. ápr. 2. 15:12
 17/17 anonim ***** válasza:
58%
Jutottál valamire Kérdező?
2020. ápr. 2. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!