Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Te tulajként bedarálnád ebben...

Te tulajként bedarálnád ebben az esetben a kauciót?

Figyelt kérdés
A szerződésben benne volt, hogy ha hamarabb felmondják a szerződést, mint egy év, akkor a kaució (200.000Ft) visszajár. Fél éve vannak itt, egy pár. A lány fizette ki a kauciót, mert a srácnak nem volt megtakarított pénze, mert épp akkor kezdett el dolgozni. Viszont most szakítanak, mert a srác átvágta a lányt. Most szerződés szerint nekem járna a 200.000Ft, de a lány elég szorult helyzetben van, mert most egyetemista és nincs nagy bevétele. Ti hogy reagálnátok?
2020. jan. 6. 13:01
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
15%

Alap, hogy nőknek pénzt nem adunk.

Hadd tanuljon az esetből.

Amúgy a "csóró és mindig siránkozó" egyetemistákkal van tele szinte az összes vendéglátó itt felénk (BP.) ahol simán kifizetnek olyan összegeket italokra, amit egy átlag dolgozó nem is engedhet meg magának.

2020. jan. 6. 14:46
 12/21 anonim ***** válasza:
34%

Gondolom a kérdés csak egy fikció, hogy teszteld az ide válaszolókat.

De tegyük fel hogy valós eset.

A szerződés az szerződés, függetlenül attól hogy elmúlt a "szerelem".

Számtalan módszerrel próbálkoztak már nálam a hosszú évek alatt a bérlők, hogy visszakapják kauciót. Ha minden esetben bevettem volna a sztorikat akkor mára már sokkal szegényebb ember lennénk.

Arra viszont kíváncsi lennék a válaszolókból ki az aki bérlő és ki az aki bérbeadó.

Mert ahogy elnézem a válaszokat ide csak olyanok válaszoltak, akik még életükben nem adtak ki ingatlant.

2020. jan. 6. 16:13
 13/21 anonim ***** válasza:
64%

Rosszul mérted fel a terepet!

az 5-ös, 78%-os válaszoló vagyok.

Egy lakásom és egy házam van kiadva, gyakorlatilag ebből élek.

Mondjuk nem vagyok az a tipikus bérbeadó, mert nem járok a nyakukra és egy jó bérlőnek teszek engedményeket. Igaz, csak egyszer faragtam rá, mert baromi jó emberismerő vagyok. Nálam 5-8 évekig laknak a bérlők és mindig barátsággal válunk el.

2020. jan. 6. 16:26
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Felelőssèget kell vállalni a döntèsekèrt. Èn is jártam így bèrlőkènt, nem vártam vissza kauciót. Legközelebb bölcsebben dönt a lány. Ne keverd az üzletet az èrzelmekkel. Mondom ezt empatikus bèrlőkènt, szívesen segítek másokon, de nem azokon, akik magukat hozzák ilyen helyzetbe.

Pl a lány kereshetne maga mellè bèrlőtársat. Ne te oldd meg az èletèt.

2020. jan. 6. 17:53
 15/21 A kérdező kommentje:

1. hát igen, óvónő vagyok, elég nagy az empátiám és a lakáskiadásra sem elsősorban "üzletként" tekintek. Talán ezért van az, hogy egy 60m2-es 3 szobás lakást 100+rezsiért adtam ki Budapesten. Nekem sokkal fontosabb volt, hogy szimpatikus embereket találjak, mint hogy fizetőképeseket. A lakás évekig egyedül állt, inkább csak azért vannak bérlőim, mert nem szerettem, hogy egyedül áll. Legalább nem kell járnom takarítani. Nagyon jóban lettem a bérlőimmel, pont azért, mert a szimpátia volt az elsődleges, nem pedig az élethelyzetük. Természetesen jogilag bebiztosítottam magam, mert nem vagyok tévedhetetlen, közjegyző előtt történt a szerződés.

2. a lány sztorija igaz, és nem úgy történt az eset, hogy könyörögnek nekem, hogy adjam vissza a pénzt, hanem a heti kapcsolattartás miatt tisztában vagyok az aktualitásikkal. Én saját lelkiismeretemből gondoltam erre, hogy talán jobb lenne visszaadni, nem pedig azért, mert ők próbáltak beadni valamit.

Eddigi válaszokat köszönöm.

2020. jan. 6. 19:23
 16/21 anonim ***** válasza:
28%

Engem sem érdekelne a lány párkapcsolati problémája.

Rendezze el az anyagiakat az exével.

A szerződésben ami van, az szerint kell eljárni.

Hidd el ők fordított esetben az utolsó fillért is "bedarálnák".

Az üzlet az üzlet, a barátság meg barátság.

Ne keverd a kettőt.

2020. jan. 6. 19:33
 17/21 b1812567 ***** válasza:
27%

Egy percre álljunk meg ott, hogy kaució.

A kaució arra szolgál, hogy ha a bérbeadónak a bérlő kárt okoz, akkor azt meg lehet belőle téríteni.

Ez lehet a lakásban, berendezésben okozott kár, vagy nem kifizetett számla (közmű, internet, telefon, stb.).

Vagy ha határozott időre szóló szerződést idő előtt felmondanak.

Itt ez utóbbiról lehet szó, ám még ha előbb ki is költöznének, a bérbeadó természetesen eltekinthet attól, hogy a kiesett bevételét fedezendő megtartsa részben vagy egészben a kauciót.

Másrészt, ha sikerül egyből másik bérlőt találni akkor nincs kiesett bérleti díj, nincs kár, ergo a kaució jogosan jár vissza.

És Bp-n manapság nem nehéz bérlőt találni.

Szóval szerintem visszajárna a kaució, mégpedig a lány kezébe adnám, ha már eleve az ő kezéből kaptam. (Nyilván átvételi elismervény ellenében.)

De nem vagyok jogász.

2020. jan. 6. 20:11
 18/21 anonim ***** válasza:
75%
A szerződés a biztos pont. A lány magánéletétnek meg semmi köze az üzlethez. Te se keverj bele érzelmeket!
2020. jan. 7. 10:19
 19/21 anonim ***** válasza:
78%

A bérlő szerződést szegett, akárhogy is nézzük.

Ezt szokták a szerződésbe is belefoglalva a kaució visszatartásával szankcionálni. Aláírták, ez legyen a tanulópénz, hogy az élet nem játék, nem fizetünk senki helyett és a szerződéseket komolyan vesszük!

2020. jan. 7. 10:32
 20/21 anonim ***** válasza:
78%
Én azt mondom, adj vissza neki 100 vagy 150 000-et. Én sokkal jobban aludnék tőle, pontosabban ha nem adnám vissza bántana. Az üzlet az üzlet, de hidd el találsz másik bérlőt, meg ahogy irtad, nem is a pénzért van kiadva.
2020. jan. 8. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!