Hogyan élnek meg az emberek egyedül Magyarországon?
Számolgattam egy kicsit mivel költözés előtt vagyok és arra jutottam ha nincs párod akkor kb esélytelen a dolog. Még lakótárssal együtt is 70 az albérlet rezsivel. Ahogy számolgattam minimum 170.000-et kellene keresni (Nem pesten ott még dúrvább) hogy úgy eléljen az ember és akkor még nem raktál félre semmit, váratlan kiadásról ne is beszéljünk.
Tehát tényleg ez az egyetlen járható út? Nekem sajnos nem hozza a szerelmi életet a sors. Ahogy itt is olvastam mindenki úgy költözik mindenhova hogy alapból párja van akivel megosztja a dolgokat. Nem mondom, hogy könnyebb, de egyszerűbbnek tűnik 2 ember fizetéséből gazdálkodni mint egyből.
Szóval ti hogy csináljátok?
A fent leírtnak kicsit több, mint dupláját keresem, ki tudok belőle fizetni mindent pesten másfél emberre. Marad is. Albérlet helyett lakáshitel, sőt autóm is van.
A kulcs, hogy érj többet a munkaerő piacon, mint nettó 170.000 Ft.
22 vagyok, szenior szoftverfejlesztő és egyedül élek albérletben a Balaton partján. Én így csinálom és elég simán megy.
De leginkább sehogyan sem lehet az általad vázolt problémát egyedül megoldani. A félrerakást kapásból el is lehet felejteni, ha van komolyabb kiadás akkor garantált a 22 hónapos futamidőre felvett hitel. Az ismerőseim között aki egyedül él albérletben, az általában kapja a hátszelet otthonról. Legtöbben még otthon laknak (akár 24-25 évesen is simán), nem igazán vannak terveik az elköltözésre.
Én tuti, hogy képtelen lennék racionális, gazdasági okok miatt párkapcsolatra, hogy egy veszekedés, vagy szakítás után még a lakhatásom is veszélybe kerüljön.
Ráadásul amikor az ember rágörcsöl a párkeresésre, akkor az soha nem jön össze.
Lehet barátokkal, jó ismerőssel, vagy egy szimpatikus idegennel összeköltözni egy lakásba és akkor máris a fele, vagy többek esetén még kevesebb.
Ez szimpla üzlet, lehetőleg nem zavarjuk egymás köreit, aztán ha kipörget az élet valakit párnak, lehet ketten továbblépni!... de nem lakhatási kényszerből.
Az emberek 90%-a saját lakásban él, tehát nem fizet bérleti díjat. Úgy.
Egyébként is egyedi a helyzet, amit leírtál, biztosan te is laksz most is valahol, tehát nem a híd alól írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!