Budapest Örs vezér tere milyen környék?
Örstől egy 5 percre gyalog a kerepesi úton találtam albérletet. Most a 16. kerben lakunk, de találtam egy olcsó albérletet, jövő hónapban lehetne is költözni.
A tömegközlekedés az jó, láttam a közelben van metró, buszok.
13. kerületbe hogy a legegyszerűbb onnan bejutni? Vonattal a nyugatiig? Munkahelyet is készülök váltani, és azon a környéken nézelődök.
Kérlek, aki tud hasznos infót írni, az írjon!
Hát szubjektív véleményem szerint a két nagy forgalmas út zajos, poros és büdös, mindenféle kamion is sokat jár rajta, a két szélén panelok. Az Örsön nagy a tömeg, ami elég nagy kosszal és tapintható sietős idegességgel és folytonos zeneszóval és zokniárusokkal jár :) A csomópont (HÉV, metró, buszok, trolik, villamosok) és a bevásárlóközpontok miatt mindenki keresztbe-kasul vágtatna a másikon. De a panelok takarásában vannak a kisebb ilyen-olyan régi vagy kocka vagy újépítésű társasházak, néhol szuper jó kis kertekkel.
Útvonalnál legegyszerűbb, ha a Google mapen nézelődsz, több lehetőséget is adni fog, és látod a menetidőt is. Általában a metró a leggyorsabb megoldás.
A közlekedési csomópontok miatt keltette fel az érdeklődésemet.
Sajnos a tömegnyomor teljesen igaz, én először akkor szembesültem vele, mikor munkaidő után voltam az Árkádban, és akkora tömegnyomor, szerintem a fél kerület ott vacsorázott/vásárolt. :D Voltam már Zuglónak a külső részén is lakást nézni, egyébként az is elég büdös volt, főleg ilyen kipufogó gáz szag volt az utcákon, gondolom a sok tömegközlekedés, meg autó hatása.
Sajnos a budai oldal nekem nem jön szóba.
A 13. kerület nagyon zsúfolt, hiába a sok munka és a tömegközlekedés, plusz még nagyon drága is. Ott 130-140 egy garzon, a 2 szobás lakások meg 160-tól a csillagos égig.
A 18. kerület nekem már nagyon kint van. A 9. kerületben sok munkahelyen kívül nem vonz semmi, de azoknak is a java része IT munka, ami meg nálam tárgytalan, mert nem értek hozzá. :D
Köszi a hozzászólásod egyébként, pozitív volt. Egyébként te költöznél Zuglóba, vagy mi a véleményed erről a kerületről?
Mint a város legnagyobb csomópontja nem is lehetne másmilyen, mint, ahogy előttem is írták. Ha panelba mész érdemes minél magasabbra menni (6.-tól felfele), ekkor ugyanis jelentősen csökken a szennyezett levegő mennyisége.
Én a XIII. kerület és az Örs között a 32-es busszal, illetve a 3-as villamossal szoktam közlekedni. Mivel a III. kerületben lakom nekem a 34+32 tökéletes párosítás az Örsig, szint háztól házig. :D
A XIII. elég nagy kerület, így simán lehet, hogy neked az M2+M3 éri meg (pl Váci út).
A vonatot amúgy nem ajánlom, ha nem muszáj.
A XVI. kerületben jelenleg panelban laksz? Mert ha nem én erősen gondolkodnék, hogy onnan megéri-e az Örsre költözni... Nekem kedvenc pesti kerületem a XVI. kerület. Az utóbbi években sokszor jártam arrafelé, gyakorlatilag besétáltam az egészet. És a tömegközlekedése is nagyon jó.
A XVIII. kerületből M3-mal érdemes a XIII.-ba menni (182, 184, 282E, 284E, 254E, stb) járatokkal nagyon jól megközelíthető. Tény hogy akkor is elég messze van. De én azt mondom, ha teheted menj jólevegőjű környékre, s ezért én nem lőném ki a XVIII-at sem. Illetve ott van még a XVII., mint szintén nem annyira drága kerület.
Itt tudnék lakást: [link]
Amennyiben nem tudjátok megnyitni, akkor így írjátok be: Kerepesi út 78.
Sokat segítetek a kommentjeitekkel, mert nagy dilemmában vagyok.
Egyébként igen, most panelban élek, de elég zajos, mert kisgyerekes család lakik fölöttünk, és egész nap dobog a plafon. Nem elviselhető, mert amúgy imádom a panelt, főleg télen a jó távfűtés miatt.
Köszi a választ!
Én biztos, hogy azonnal lecsapnék rá, ez egy jó hely. (és még véletlenül sem az Örs vezér tér!)
Függetlenül attól, hogyha napközben a munkahelyeden vagy, az Örs is főnyeremény, annyira a város központi, meghatározó része.
Részben bútorozott, de az amúgy is van.
Egyszer néztem eddig még meg csak a lakást, még laknak benne.
Nem tudom, hogy mennyire zajos és büdös. 2. emeleten van ennyit tudok még mondani.
Szerződéssel kiadó, szóval ha leteszem mellé a voksot, akkor muszáj letölteni, bármilyen is lesz.
Viszont örülök, hogyha azt mondjátok, hogy viszonylag jó helyen van.
Szerintem nem rossz hely. Az Örs környéke tényleg egy nagy városközpont, jó közlekedéssel. Amúgy ez nem panel, hanem úgynevezett téglablokk épület. Az 1950-es években építették tömegével még a panel korszak előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!