Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Előbb találják munka helyett...

Előbb találják munka helyett aztán menjek albérletbe? Pedig 4 hónapig kitudom fizetni addig meg csak találok munkát, de anyam az ellenkezőjéről akar meggyőzni?

Figyelt kérdés
19 éves vagyok lány, Rossz itthon lenni, rossz a hangulat csak stresszelek, veszekedés van, cselédnek vagyok tartva. Nem fogjak fel hof, hogy elakarok menni, miért erősködnek hogy előbb találják munkahelyet? Január előtt nem akarok dolgozni, mert nem lenne szabadnapom, de elakarok költözni minel előbb de ezt nem fogják fel , van elég pénzem fizetni, miért erőltetik a munkát, hogy vagytok ezzel, mit tegyek?

2019. nov. 29. 11:09
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Ez tény.
2019. nov. 29. 12:42
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

10: Átszámoltam mai értékére, ez elkerülte a figyelmedet.

9: Pedig jót mondanak róla azok, akik ott élnek. És más nevelőszülőkhöz nem kérheted magad? Ha nem jó szülők, csicskáztatnak, ki is kéne rúgja őket az állam.

Hány állami gondozott gyereket nevelnek a szüleid? A többiekkel is így bánnak? Ha együttesen jelzitek a gyámügynek, akkor ez sima ügy.

2019. nov. 29. 13:55
 13/19 A kérdező kommentje:

Azt hiszed ez sima ügy de nem az, 50 évesek már. Kis korom óta náluk vagyok nem kevernék fel semmien port.

A kérdés adott,tehát dolgozzak előbb es aztan albérlet vagy fordítva. Nevelőszülőkkel nem jó, ez tény, de ennyi.

Az hogy honnan van pénzem szerintem az teljesen maganügy, és az is hogy milyenek a szüleim.

2019. nov. 29. 14:07
 14/19 anonim ***** válasza:
85%

Inkabb munka előbb.

Es utanna közelben keresel albit.

Vagy nem zavar ha a város másik felébe kapsz majd melót, es naponta 1-2 órát csak utazásra pazarolsz?

2019. nov. 29. 14:09
 15/19 A kérdező kommentje:
Szeretek utazni :) Persze egy idő után fárasztó és megszokottá válik, az úgy rossz, de Pesten nagyon drágák az albérletek, szobák . Így inkább vidékebben gondolkodnék ha lenne munkám és pénzem is. 100 ezer ftot kidobni egy albiert szerintem túlzäs.
2019. nov. 29. 14:14
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"100 ezer ftot kidobni egy albiert szerintem túlzäs."

Örülök, hogy így gondolkodsz - mert ezek szerint érzed az értékét a pénznek - de az a helyzet, hogy ennél olcsóbban nem nagyon fogod, megúszni: min. 50 ezer a bérlés és a rezsi is lesz alsó hangon is 20-30 ezer ft.

Szóval igen, ha elköltözöl, akkor ennyit fogsz kidobni a "semmire". És a legtöbb helyen min. 2-3 havi kauciót fognak kérni - sőt, most már olyant is hallottam, hogy van, aki csak munkaszerződéssel ad ki albérletet.

2019. nov. 29. 17:03
 17/19 A kérdező kommentje:
sajnos nehéz olcsót találni.
2019. nov. 29. 17:15
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Így viszont még inkább érdemes lehet előbb munkát keresned szerintem. Nem jött át nekem pontosan, hogy Budapest környékében gondolkozol-e, mert oda járnál be dolgozni, vagy simán több vidéki város/település is szóba jöhet mind lakhatás, mind munka szempontjából, de bármelyik eset is áll fenn, ha előbb van meg az albérlet, az lecsökkenti a munkalehetőségeket.

Azt sem tudom milyen munkákat keresel, de ha nem olyan, hogy minden esetben szinte azonnal kezdened kell, akkor nyugodtan kereshetsz már most, úgy, hogy megmondod, hogy januártól tudsz kezdeni. (Mire válaszolnak, az is idő lehet.) Ha pedig megvan a munkahely, nézhetsz a közelében jó árú albérletet, az is biztos elvesz némi időt. Januárig már csak egy hónap van, az már tényleg nem sok, és a készülődéshez jól fog jönni. A szüleid meg ezt biztos azért mondják, mert jót akarnak neked.

2019. nov. 30. 10:22
 19/19 anonim ***** válasza:

3 havi kauciót még BP-n sem szoktak elkérni, munkaszerződést általában akkor kérnek, hogyha ingatlanirodán keresztül veszed ki az albérletet.

Teljesen változó, hogy melyiket érdemes. 19 évesen talán sejteni lehet, hogy nem rendelkezel óriási volumenű végzettséggel, munkatapasztalattal, így az álláskeresés sem egyszerű, de az álláskeresés is még függ attól, hogy vidéken egy kis városban nézel, vagy Budapesten, ahol kerületenként van 200-400 db állás.

Pl.: BP-n az a tapasztalat, hogy lakást nehezebb találni. A garzon nagyon drága, 2 szobás lakást egyszerűbb, de akkor magaddal kell valakit vigyél. Kiadó szobát neked talán egyszerűbb találni, mert a többség diáklányt, vagy fiatal lányt keres maga mellé.

Budapesten pl.: annyi munka van, hogyha csak nincs valami nagyon speciális végzettséged.: pl: repülőmérnök, aki munkát kb. egyedül a 18. kerületben talál (nem degradálva, hanem épp ellenkezőleg), akkor nyilván oda érdemes költözni. Viszont ha nincs semmi speckó végzettséged, és csak valami általánosabb munkát akarsz végezni, azt úgy is fogsz találni a lakóhelyed közelében.

Inkább az a célszerű, hogy a lakóhelyed jól elérhető legyen tömegközlekedés szempontból... Én egyébként előbb lakást keresnék, de mint feljebb írtam ez azért több dolog függvénye.

Alapból nem költöznék olyan városba, ahol kevés munka van. (ergo nehéz munkát találni)

2019. dec. 3. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!