Szerintetek hogy lehetnr megoldani?
Figyelt kérdés
Szeptemberben bekoltoztem alberletbe ahol viszonylag jo kapcsolatot alakitottam ki a berbeadoval,aki egyben a lakotarsam is. A szerzodest hatarozott idore kotottuk,meg kb 9 honap visszavan. En kozbejott maganrleti okok miatt nem szeretnek tovabb itt lakni.Valaki tudna segiteni,hogy erre milyen megoldas van,hogy innen elkolzozzek?Illetve hogy mondjam meg a lakotarsamnak?2019. nov. 12. 16:11
1/4 anonim válasza:
Ami a szerződésben benne van, be kell tartani. Gondolom bukod a kauciót vagy annak többszörösét, már ha ez szerepelt a szerződésben. Szerintem akármennyire összehaverkodtatok, azt nem fogja elengedni.
Egy lehetőséget tudok elképzelni: ha odaviszel neki egy szimpatikus embert, aki a kiköltözésed utáni naptól kezdve átveszi tőled. Én egyszer elengedtem a "büntit" így egy albérlőnek. Más megoldást nem tudok.
2/4 anonim válasza:
Ha jó a viszony, behunyhatja a szemét, de az is lehet, hogy ragaszkodik a szerződésben foglaltakhoz. Beszéld meg vele!
3/4 anonim válasza:
Úgy, hogy a kaució az övé marad, elmehetsz és a jövő hónaptól nem kell fizetned a bérleti díjat.
De ha vérmesebb, joggal követelheti a teljes évi bérleti díjat, és fogja is.
Elmenni el lehet.
4/4 A kérdező kommentje:
Es mi van abban az esetben,ha arra nem ter ki a szerzodes,hogy az ido elotte felmondas eseten a teljes visszalevo hatralekot ki kell fizetni? Csak arra,hogy a kaucio nem jar vissza.Ebben az esetben sem gyakorolhatok a rendes felmondas szabalyai?
2019. nov. 13. 10:58
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!