Melyik párátlanítót a jobb, amelyikhez a só zacskóban van vagy a tablettás?
Naponta, fejente, otthon légzéssel, izzadással, fürdéssel, ruhaszáradással, főzéssel, öntözéssel, takarítással, 4liter vizpárát termelsz.
Ennek eltávolításához jónéhány tucat tablettás vagy zacskós "párátlanító" kell egy lakásba.
Ezt a pára mennyiséget hatékonyan párátlanító géppel vagy valamilyen szellőztető rendszerrel tudod eltávolítani.
Párátlanítógép olcsó de drágán üzemel. ...és elhasznált CO2-t sem távolítja el.
Egy szellőztető rendszer kell kicsit nagyobb beruházás. Fajtától függően 200E Ft-tól. Üzemeltetése nincs 20000/év.
Cserébe nincs párapara, penész. Viszont van friss levegő.
Én az Aldiban vettem nem rég egy elektromosat. Nálunk főleg akkor jelentkezik pára gond az évben, amikor "beköltözünk", értem azt már bent kell ruhát szárítani, nincs állandóan nyitva ajtó-ablak.
Erre tökéletes egy elektromos páramentesítő, ami adott páratartalmat tart a lakásban, illetve van ruhaszárító funkciója. Én nagyon szeretem, a ruhák is frissebbek, gyorsabban száradnak. Persze, elektromos áramot használ nyilván, tehát van költsége, de cserébe jobb közérzetet, egészségesebb környezetet és 1-2 fokkal melegebbet kapunk a lakásban. :)
Ehhez képest az általad említett párátlanító semmire nem jó, próbáltunk szinte minden típust. Szerintem megéri a beruházást.
Napi 20 liter kapacitású, 50 ezer körüli gépek már jók.
Nálunk egy-egy benti teregetés után 8 óra alatt megtelik a 3 literes tartálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!