Hol találhatnék albérletet Budapesten, amit nem közvetítő hirdet?
Garzont, vagy másfél szobást keresek max 100 ezer ft-ig, egy szobacicával. Rengeteg hirdetést átböngésztem, de eddig mindegyikről kiderült, hogy közvetítőtől származik, ahol előre kéne fizetni a címekért. Pedig úgy állítom be, hogy magánszemélytől. Sajnos, az albérletek nagy része nem vehető ki kisállattal, amiknél megengedett, eddig csak közvetítős volt. Azt pedig tudom, hogy ilyennel nem érdemes foglalkozni, mert általában kamu lakásokat raknak fel.
Most csak egy kis szobát bérelek, de innen menekülnék minél előbb, mert elég rémes. Egy-két hónapja még sokkal több albérlet hirdetés volt, most szinte alig akad új.
Ötletek, hogy hol kereshetnék?
Facebookon vannak ingatlanos csoportok.
Most az egyetem miatt elfogytak a lakások, később biztos lesz, bár a macska nehezíti a dolgot.
Ne dőlj be minden horrornak. Sokszor a tulak bízza meg a közvetítőt, ez nem ugyanaz, mint mikor te kérsz segítséget és címeket kapsz. A közvetítő annyit jelent, hogy nem a tulajjal tárgyalsz, vele csak akkor találkozol, ha már megnézed a lakást. És egyetlen forintot sem kell fizetned, azt a tulaj teszi a segítségért!
Én is idegenkedtem, de közvetítős lakásunk lett, nagyon korrekt volt mindenki. Persze nyilván van rossz tapasztalatom is, annyira nehezen ment az időpontegyeztetés a harmadik személyen keresztül, hogy addigra kiadták a lakást, de ez a ritkább. Pénzt egyszer sem akartak lehúzni rólam.
Amúgy én fészen ilyen témájú csoportokban nézelődtem nagyrészt, de becsapós, nincs benne a hirdetésben, hogy közvetítő, privátban derül ki általában.
De a lényeg, hogy az ilyentől ne félj, ahol konkrét lakásnál látod, hogy ingatlanos intézi, csak a címgyüjteményes verzió a kamu.
Nem is az ingatlanos közvetítőkre gondolok, hanem épp a lehúzós címközvetítőkre. Eddig még csak ilyenbe futottam bele. Egyszer korábban már belementem, mert csak pár hétre kellett egy szoba sürgősen, akkor 10 ezret kértek el egy címlistáért. Végighívogattam őket, de nagyon nehezen sikerült végül megegyeznem egy bérbeadóval. Ez kb. 20 felesleges telefonálgatást jelentett.
A facebookos oldalt is nézegettem, de eddig ott csak jóval 100 ezer fölötti lakásokat találtam.
Csak szoba nem jöhet szóba több okból sem.
El vagyok keseredve, mert itt nem bírok sokáig maradni (a tulaj is problémás és a lakás is), önálló lakást szeretnék, de 100 ezernél többet nem tudok fizetni.
Bárhol, sok helyen szűkíteni is lehet a keresést magánszemélyre, tulajra, másutt a szövegbe írják, vagy előfizetnek egy ilyen cimkét.
ingatlan.com, alberlet.hu, FB
Elsősorban a IV., XIII., XV., esetleg a III. kerületben.
Köszönöm a válaszokat!
Nem fogsz találni. Kerepesen vannak fürdőszobás lakrészek 90-ért, azt ajánlom neked. Ahogy néztem, kövezet van, tehát gyanítom, hogy szobában járkáló kisállat is mehet.
Egyébként a legtöbb ember szerint nem való macska, kutya lakásba, csak kertbe, a többség nem is érti, mért akarnak emberek így élni, mért nem tartanak inkább papagájt vagy tengerimalacot, ha már lakásban laknak.
Persze a sajátodban azt tartasz, amit akarsz, de ez, hogy 100 alatt legyen, budapesti is legyen, macskát is tartsál benne, lehetetlen kombináció, ha valaki más lakásában szeretnéd.
A munkásszálló (közös mellékhelyiségekkel) külvárosban is 114 700 Ft, igaz, rezsivel, akkor nem lehet egy komplett lakást 100 alatt kiadni, ezek egymáshoz vannak árazva értelemszerűen.
100ért már simán fogsz találni, csak némi szerencse kell. Föleg fészen érdemes akár naponta többször nézni a legnagyobb csoportokat, órák alatt kelnek el a lakások.
Nyilván kell kompromisszumot kötni, de egyszobást vagy garzont fogsz találni.
Viszont érdemes a rezsit is belekalkulálnod a költségvetésbe. Úgy értem; hogy ki lehet fogni extrán jó rezsijű lakást is, akkor máris jó lehet a 110es díj is pl... mi pl olyanban lakunk, hogy 9ezres közösköltségben (ami azért nem olyan hajj de magas) benne van a vízdíj is, szóval kapásból mínusz egy csekk. Meg minden irányból szigetelt, így a fűtés se drága, így mi is be tudtuk vállalni a drágább bérleti díjat, tudva, hogy ki fogunk jönni télen is.
Illetve simán írj rá olyanokra is, ahol nem szerepel kiemelve, hogy kisállat jöhet, hogy jólnevelt szobacica, most is albérletben él tehát tutira nem rombol stb nem e lehet... mi is így voltunk, és jóval többször kaptam olyan választ, hogy na jó, ha tényleg nem problémás, akkor lehet róla szó. Aki elhajtott, az általában közvetítő volt, hogy nem is továbbította a kérdést, a tulaj nemet mondott és kész.
Ahol lakunk, az is olyan, hogy amit én láttam hirdetést nem volt benne, szóval rákérdeztem, olyan hàtnajó alapon rábólintottak, aztán utána láttam máshol is a hirdetést ahol meg kiemelve tiltva volt a kisállat. Mégis jöhetett, szerződésbe is beleírtuk, sőt azóta még egyet befogadtunk, tulaj meg simán rábólintott.
Annyi fix, hogy bútorozatlan vagy részben bútorozott lakást hamarabb fogsz találni, ugye akkor kevesebb van, amit félteni kell a karmoktól.
Köszönöm!
Igen, azt persze gondoltam, hogy kisállattal bútorozottba nem engedik, de ez nem is lenne gond, alapból bútorozatlant keresek, mert a berendezés megvan.
A cica nehéz ügy, tudom, mert hiába abszolút problémamentes és nagyon rendes állatka, ezt sokan nem tudják elhinni.
Amit írtam, hogy pár hétre kellet csak korábban albérlet, ott sem akarták először engedni, de vagy egy órás rábeszélés után hajlandó volt a tulaj elfogadni, igaz, így 10 ezerrel több lett a bérleti díj.. Aztán, mikor megismerte a cicát, csodálkozott, hogy tényleg, nincs vele semmi gond.
Ahol most vagyok átmenetileg, hasonló volt a helyzet, tartott tőle a tulaj, hogy cica a szobában? Aztán ő is ugyanúgy meglepődött, hogy semmi gond nincs vele.
Előző cicám olyan volt, hogy vele meg sem próbáltam volna albérletbe menni, de a mostani egy tündérke:)
Egyelőre továbbra is közvetítőkbe ütközöm, nem tudom, őket pl. ismeri-e valaki?:
Köszönöm a javaslatokat! Úgy néz ki, sínen vagyunk, minden albérletes oldalt naponta végignézek és kigyűjtöm a szóba jöhetőeket. Megfogadtam a tanácsot és olyanokat is felhívtam, ahol az szerepelt, hogy kisállat: NEM. Az esetek egy részében a telefonbeszélgetés során mégis simán engedték a cicát, akiről persze elmondtam, hogy abszolút problémamentes, most is albiban vagyok vele.
A keresést 100-120 ezer közé lőttem be (30-40 nm-es lakások), lehetőleg bútorozatlanul. Már a harmadik megtekintett lakásnál másnap felhívtak és elküldték a szerződés tervezetet. Azóta viszont felkerült még jó néhány kedvezőbb adottságú lakás, ahová szintén mehetnék macsekkal, úgyhogy még valószínűleg megnézek egyet-kettőt, mielőtt aláírnánk a szerződést.
A facebookos oldal nekem nem jött be, úgy látom, ott a legdrágábbak az albérletek és üreset nem is láttam.
Amiken tudtam válogatni:
ingatlan.com, jófogás és albérlet.hu
Jövő hét közepéig van még időm (és pár telefonszámom, címem, függőben lévő üzenetem), de nem akarom elkiabálni, nehogy két szék közül a földre essek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!