Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tegyek, ha a szüleim ilyenek?

Mit tegyek, ha a szüleim ilyenek?

Figyelt kérdés

Felvázolom a helyzetet.

Szóval a szüleim tavaly vettek egy lakást, ahol egyetemen tanulok, hogy kiadjam a 2 üres szobát. Találtam is lakókat, minden oké velük. Viszont a szüleim olyan emberek, akik a fogukhoz verik a garast. Szörnyű!

Képzeljétek el, amikor megkaptam a lányoktól a 2 havi kauciót, akkor kijelentették anyáék, hogy cseréltessem ki a rémes állapotban levő WC-t abból a pénzből. 50 ezer ft volt, nem adtak volna rá külön, pedig a WC-nek rohadtul semmi köze a kaucióhoz! A feketeleves pedig csak ezután jött:

1 hónappal a lányok érkezése után az előszobai lámpa (nem, nem az égő) tönkrement, majd az elektromos főzőlap is. A szerelőre sem hajlandóak pénzt adni azóta se! Én nem is hívtam.

Most komolyan azt is a kaucióból fizessem ki és én vagyok a hülye, amiért eddig rájuk vártam? A kaució nem arra szolgál, hogy azokat a károkat fizessük ki belőle, amikről a lakók nem tehetnek. Nyilván a szüleim is belátták, hogy nem az a lány tette tönkre a főzőlapot, akinek a keze alatt beadta az unalmast. Amin pedig teljesen kiakadtam: visszakaptam 30 ezer ft-ot a fűtésből, amit igazságosan szét kéne osszak köztem és a lányok között. Apa azt mondta, hogy eszembe se jusson, hogy bevalljam ezt a lányoknak, fizessem ki a szerelőt ebből a 30 ezerből.

Teljesen ki vagyok akadva. Bár én hivatalosan nem vagyok albérlő, de ilyen gáz tulajokkal, mint a szüleim, még nem volt dolgom. A lányoknak is elmondtam, hogy milyenek, egyelőre nem akarnak költözni emiatt, meg olcsón adjuk az albit.

Azt viszont mondták anyáék, hogy most ne érdekeljen, ha a kaucióból fizetek, majd visszakapják a lányok úgyis, ha kiköltöznek.

Viszont ha a főzőlapot nem lehet javítani, akkor cserélni kell, ami minimum 70-100 ezer ft. Ennyi kaucióm meg nincs, mert csak egyhavi kaució van nálunk. Március óta 8000 ft-os kemping főzőlappal élünk, katasztrófa azon főzni. Én nem gondoltam, hogy ilyen gáz lesz a szüleim lakásában lakni, mert az egy dolog, hogy utálom ezt a helyzetet, de szegény bérlőim is miattuk szívnak. Mit csináljak?

2019. aug. 22. 12:44
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Utolsó 2: ne írjatok légy szíves, ha el se olvassátok az előző kommenteket, mert így semmi értelme nem volt erre pazarolnotok az időtöket...
2019. aug. 23. 23:55
 12/15 anonim ***** válasza:
61%

Érthetetlen, hogy mi a bajod. Megvan mindened, nincs okod háborogni. Főzőlapon meg sokan főznek...

Ha egyetem mellett éjszakai műszakban kéne dolgoznod a létfentartásodért, akkor lenne miről beszélni.

Ha nem vagy megelégedve a szüleid lakásával, akkor költözz máshova. Ilyen egyszerű.

2019. aug. 24. 13:03
 13/15 A kérdező kommentje:

Ha ennyire nagy eszek vagytok, ne írjatok, mondtam már... mégis hová mehetnék pénz nélkül? TANULTÁL MÁR ORVOSIN? MINEK KÉNE ÉJSZAKAI MŰSZAKBAN DOLGOZNOM? Hidd el, a diákok többsége igyekszik az éjszakai melók helyett más alternatívát keresni! Aki meg kénytelen, azt sajnálom, de valamit valamiért. Ha fontos a diploma, de nincs rá keret, sajnos ez van. Mindenki azt vállal be, amit tud.

16 éves korom óta minden nyaram végigdolgoztam, mert a szüleim hozzáállása olyan volt, hogy a laptopom is magamnak kellett megvegyem. Én ezek miatt sosem panaszkodtam, mert kifizettem abból, amit megkerestem és a nagyszüleim öröksége előtt nem lett volna miből lakást venniük. DE EZT MAGUKNAK VETTÉK, A SAJÁT HASZNUKRA. Így az albérlőktől kapott pénzből, havi 80 ezerből élek (így nem nekik kell adni pénzt nekem, érthető?). Nem tudok megjavíttatni semmit a lakásban, ha nem hajlandók segíteni. A KEMPINGREZSÓ MEG NEM FŐZŐLAP. 1 évet voltam kolis, az ottaniak is jobbak voltak. :)

2019. aug. 24. 21:08
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Van pár ilyen futóbolond, ne írj vissza neki. Ne etesd a trollt.
2019. aug. 24. 22:27
 15/15 anonim ***** válasza:
69%

A kérdés komolytalanságáról az alábbi(kérdező által) privátban küldött levél mindent elárul:

"A kérdésem is kamu volt, nagyon unatkoztam. :D És rohadt vicces látni, hogy ilyen alakok vannak, mint Te. Haha, jót nevettem. Felőlem intézd el, hogy tiltsanak is ki a kamu kérdésemért, nem érdekel, de szerintem totál idiótát csináltatok magatokból. XD na mindegy, Adieu!"

Látható tehát, hogy a kérdező milyen jellemtelen alak.

2019. aug. 25. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!