Mit tegyek, ha a szüleim ilyenek?
Felvázolom a helyzetet.
Szóval a szüleim tavaly vettek egy lakást, ahol egyetemen tanulok, hogy kiadjam a 2 üres szobát. Találtam is lakókat, minden oké velük. Viszont a szüleim olyan emberek, akik a fogukhoz verik a garast. Szörnyű!
Képzeljétek el, amikor megkaptam a lányoktól a 2 havi kauciót, akkor kijelentették anyáék, hogy cseréltessem ki a rémes állapotban levő WC-t abból a pénzből. 50 ezer ft volt, nem adtak volna rá külön, pedig a WC-nek rohadtul semmi köze a kaucióhoz! A feketeleves pedig csak ezután jött:
1 hónappal a lányok érkezése után az előszobai lámpa (nem, nem az égő) tönkrement, majd az elektromos főzőlap is. A szerelőre sem hajlandóak pénzt adni azóta se! Én nem is hívtam.
Most komolyan azt is a kaucióból fizessem ki és én vagyok a hülye, amiért eddig rájuk vártam? A kaució nem arra szolgál, hogy azokat a károkat fizessük ki belőle, amikről a lakók nem tehetnek. Nyilván a szüleim is belátták, hogy nem az a lány tette tönkre a főzőlapot, akinek a keze alatt beadta az unalmast. Amin pedig teljesen kiakadtam: visszakaptam 30 ezer ft-ot a fűtésből, amit igazságosan szét kéne osszak köztem és a lányok között. Apa azt mondta, hogy eszembe se jusson, hogy bevalljam ezt a lányoknak, fizessem ki a szerelőt ebből a 30 ezerből.
Teljesen ki vagyok akadva. Bár én hivatalosan nem vagyok albérlő, de ilyen gáz tulajokkal, mint a szüleim, még nem volt dolgom. A lányoknak is elmondtam, hogy milyenek, egyelőre nem akarnak költözni emiatt, meg olcsón adjuk az albit.
Azt viszont mondták anyáék, hogy most ne érdekeljen, ha a kaucióból fizetek, majd visszakapják a lányok úgyis, ha kiköltöznek.
Viszont ha a főzőlapot nem lehet javítani, akkor cserélni kell, ami minimum 70-100 ezer ft. Ennyi kaucióm meg nincs, mert csak egyhavi kaució van nálunk. Március óta 8000 ft-os kemping főzőlappal élünk, katasztrófa azon főzni. Én nem gondoltam, hogy ilyen gáz lesz a szüleim lakásában lakni, mert az egy dolog, hogy utálom ezt a helyzetet, de szegény bérlőim is miattuk szívnak. Mit csináljak?
Érthetetlen, hogy mi a bajod. Megvan mindened, nincs okod háborogni. Főzőlapon meg sokan főznek...
Ha egyetem mellett éjszakai műszakban kéne dolgoznod a létfentartásodért, akkor lenne miről beszélni.
Ha nem vagy megelégedve a szüleid lakásával, akkor költözz máshova. Ilyen egyszerű.
Ha ennyire nagy eszek vagytok, ne írjatok, mondtam már... mégis hová mehetnék pénz nélkül? TANULTÁL MÁR ORVOSIN? MINEK KÉNE ÉJSZAKAI MŰSZAKBAN DOLGOZNOM? Hidd el, a diákok többsége igyekszik az éjszakai melók helyett más alternatívát keresni! Aki meg kénytelen, azt sajnálom, de valamit valamiért. Ha fontos a diploma, de nincs rá keret, sajnos ez van. Mindenki azt vállal be, amit tud.
16 éves korom óta minden nyaram végigdolgoztam, mert a szüleim hozzáállása olyan volt, hogy a laptopom is magamnak kellett megvegyem. Én ezek miatt sosem panaszkodtam, mert kifizettem abból, amit megkerestem és a nagyszüleim öröksége előtt nem lett volna miből lakást venniük. DE EZT MAGUKNAK VETTÉK, A SAJÁT HASZNUKRA. Így az albérlőktől kapott pénzből, havi 80 ezerből élek (így nem nekik kell adni pénzt nekem, érthető?). Nem tudok megjavíttatni semmit a lakásban, ha nem hajlandók segíteni. A KEMPINGREZSÓ MEG NEM FŐZŐLAP. 1 évet voltam kolis, az ottaniak is jobbak voltak. :)
A kérdés komolytalanságáról az alábbi(kérdező által) privátban küldött levél mindent elárul:
"A kérdésem is kamu volt, nagyon unatkoztam. :D És rohadt vicces látni, hogy ilyen alakok vannak, mint Te. Haha, jót nevettem. Felőlem intézd el, hogy tiltsanak is ki a kamu kérdésemért, nem érdekel, de szerintem totál idiótát csináltatok magatokból. XD na mindegy, Adieu!"
Látható tehát, hogy a kérdező milyen jellemtelen alak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!