Miért halt volna meg Jézus értem, amikor én több, mint 2000 évvel később születtem?
De Ádám megbánta tettét, bűnbocsánattal fordult az Úrhoz. Nem az mondtam, hogy bűnbocsánat nélkül bocsásson meg az Isten. Tehát ha már megbánta a bűnét, akkor már meg lehet bocsájtani, nem? Vagy erre nem képes az Isten? Elég kegyetlen azokhoz akik őszinték hozzá, nem gondolod? Csak akkor tud az Isten megbocsájtani, ha megöli magát?
De különben is, mi köze másnak Ádám bűnéhez? Hogy öröklődhetne? Ez igazságtalanság. Az Iszlámba mindenki saját tetteiért felelős!
Jajjj. "A gyümölcsben volt valami"... Na az ilyenektől repül le az ékszíj az agyamról.
Ezek jelképek, a példa a lényeg, az értelme, a mondanivalója. A példa szerinti Ádám sem és Éva sem volt tökéletes, nem is lehetett, hiszen elcsábultak a sátánnak. Nem mérték fel, hogy mi való nekik, és mi nem.
Itt az ember engedetlen, öntelt, rosszra hajló természete van megmutatva. Nem a gyümölcsben volt valami, hanem bennünk, emberekben van, vagyis inkább hiányzik belőlünk valami. Korlátlan szabad akaratot, de elég korlátozott felfogóképességet mondhatunk a magunkénak, ha engem kérdeznek, ezt jelölném meg elsődleges problémaként.
Jézus keresztáldozata az érzelmeinken keresztül hat ránk. Nem Istennek kell ez a megtisztulás, hanem nekünk, hogy amikor mondjuk rástartolunk egy ülőhelyre a buszon, eszünkbe jusson, hogy vannak körülöttünk emberek, és szétnézzünk, hátha van, akinek jobban kell az a hely. A megváltás úgy "hat", hogy jobb, önzetlenebb, alázatosabb ember lesz, aki "megváltódik". Nagyon hatásos az örökélet-mézesmadzag, de nekem nem valóság, csak lehetséges (lévén semmi bizonyíték nincs se mellette, se ellene). Ezért aztán nem is az motivál, hanem amit az előbb elmondtam.
I.ten egyetlen embert teremtett. A sokaság olyan mint a széttört tükör cserepeiben visszatükröződő kép. Egyszer újra egyetlen lesz az ember. Ezt fogd fel.
...ezt az "egyetlent" most akár "messiásnak"is hívhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!