Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért halt volna meg Jézus...

Miért halt volna meg Jézus értem, amikor én több, mint 2000 évvel később születtem?

Figyelt kérdés
És ha az evolúciós elmélet nem igaz egyesek szerint, akkor miért van az embernek farokcsontja?
2010. júl. 7. 13:27
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
0%
vajon te hogyan vélekedsz arról a személyről, aki azt mondja: ha eszel a fáról, meghalsz! majd, miután ettek, így szólna: á, semmi baj, csak hazudtam! rád akartam ilyeszteni. tudod, sátán azt mondta nekik: dehogy haltok meg! ugye te sem tartanád következetesnek ezt a személyt? sőt, mondhatnánk hazugnak is, hisz mást tett, mint amit megígért. szerintem az igazságossághoz hozzátartozik az, hogy betartom az adott szavamat, legyenek annak bármilyen következményei. ráadásúl itt nem olyan emberekről van szó, mint mi. ugyanis ádám és éva tökéletes volt. csakúgy, mint Jézus. Jézus pedig örömmel áldozta fel magát, sőt, ő jelentkezett erre a feladatra. a biblia bizonyos fokú ismerete nélkül valóban érthetetlen, és embertelen lehet ez a dolog.
2010. júl. 9. 10:56
 22/28 anonim ***** válasza:
58%

De Ádám megbánta tettét, bűnbocsánattal fordult az Úrhoz. Nem az mondtam, hogy bűnbocsánat nélkül bocsásson meg az Isten. Tehát ha már megbánta a bűnét, akkor már meg lehet bocsájtani, nem? Vagy erre nem képes az Isten? Elég kegyetlen azokhoz akik őszinték hozzá, nem gondolod? Csak akkor tud az Isten megbocsájtani, ha megöli magát?

De különben is, mi köze másnak Ádám bűnéhez? Hogy öröklődhetne? Ez igazságtalanság. Az Iszlámba mindenki saját tetteiért felelős!

2010. júl. 9. 11:17
 23/28 anonim ***** válasza:
6%
ádám NEM bánta meg a bűnét, hanem először évát, majd Istent nevezte meg felelősnek. valóban igazad van, mindenki a saját tettéért felelős. azonban abban a gyümölcsben volt valami, ami bekerülve a szervezetbe eltörölte az örök, egészséges élet lehetőségét. sajnos, mint egy kuglófforma, ha behorpad, az összes kuglóf, amit abban sütsz, horpadt lesz. azonban Istennél ott az "ellenanyag", és be is fogja adni, mert a szándéka nem változott: azt szertné, ha az emberek örökké élnének, paradicsomi körülmények között, egészségben, békében, szeretetben.
2010. júl. 9. 11:59
 24/28 anonim ***** válasza:
58%

Jajjj. "A gyümölcsben volt valami"... Na az ilyenektől repül le az ékszíj az agyamról.

Ezek jelképek, a példa a lényeg, az értelme, a mondanivalója. A példa szerinti Ádám sem és Éva sem volt tökéletes, nem is lehetett, hiszen elcsábultak a sátánnak. Nem mérték fel, hogy mi való nekik, és mi nem.

Itt az ember engedetlen, öntelt, rosszra hajló természete van megmutatva. Nem a gyümölcsben volt valami, hanem bennünk, emberekben van, vagyis inkább hiányzik belőlünk valami. Korlátlan szabad akaratot, de elég korlátozott felfogóképességet mondhatunk a magunkénak, ha engem kérdeznek, ezt jelölném meg elsődleges problémaként.

Jézus keresztáldozata az érzelmeinken keresztül hat ránk. Nem Istennek kell ez a megtisztulás, hanem nekünk, hogy amikor mondjuk rástartolunk egy ülőhelyre a buszon, eszünkbe jusson, hogy vannak körülöttünk emberek, és szétnézzünk, hátha van, akinek jobban kell az a hely. A megváltás úgy "hat", hogy jobb, önzetlenebb, alázatosabb ember lesz, aki "megváltódik". Nagyon hatásos az örökélet-mézesmadzag, de nekem nem valóság, csak lehetséges (lévén semmi bizonyíték nincs se mellette, se ellene). Ezért aztán nem is az motivál, hanem amit az előbb elmondtam.

2010. júl. 9. 19:19
 25/28 anonim ***** válasza:
40%

11:59 XD

no comment... lol

2010. júl. 9. 22:12
 26/28 anonim ***** válasza:
63%
"Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz Őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" Jézus magára vette az ÖSSZES ember bűnét, előtte és utána is. Az idő emberi találmány. Isten a mi 4 dimenziónkon kívül van, volt, és örökké lesz is. Gondolj csak bele, hogyan ismerné az összes ember minden egyes mozdulatát, ha földi aggyal gondolkozol? Az emberi agy korlátolt. Ugyanúgy, ahogyan egy hangya sem fogja soha megérteni, hogy te azon gondolkodsz, hogy melyik zoknidat vedd fel. (bocsi az idétlen példáért:))
2010. júl. 14. 12:35
 27/28 A kérdező kommentje:
Ha Isten ilyen "csodás teremtmény", akkor miért alkotta meg az embereket korlátolt aggyal, és Isten miért olyan emberi? Isten szól/szólt a Föld összes többi lakójához is? Kínai eredetű Biblia létezik? Bocsi a hülye kérdésekért, de ezek engem érdekelnek:)
2010. júl. 14. 12:46
 28/28 anonim ***** válasza:

I.ten egyetlen embert teremtett. A sokaság olyan mint a széttört tükör cserepeiben visszatükröződő kép. Egyszer újra egyetlen lesz az ember. Ezt fogd fel.

...ezt az "egyetlent" most akár "messiásnak"is hívhatod.

2010. júl. 15. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!