Kedves Tanúk! Miért ellenzitek a felsőoktatást?
Az, hogy van nálatok diplomás ember (aki általában utólag tért meg), nem válasz.
Mi a baj vele, mi a rossz? Oké a gendetológiai szak lehet tényleg nem egy fényes ötlet. De miért ellenzi a társulat általánosságba véve az egész felsőoktatást?
Tanú családban nőttem fel, mindig is orvos akartam lenni, hogy segítsek a beteg embereken. De a családom (főleg apám), a vének és a többi testvér folyton lebeszéltek róla: Minek, úgyis itt van Armageddon hamar, az Újvilágban meg úgyse lesz szükség orvosokra...
Az utóbbi év megfogott, ezért inkább a tanári pályát választottam célnak (mert hogy tanítani az Újvilágban is kell). Hozzáteszem általános iskolába jártam és nem rögtön pályaválasztás előtt.
Majd az évek alatt a tanáriról is kezdtek lebeszélni... Minek, már lehet be se fejezed az egyetemet, nemsokára itt lesz Armageddon, na meg a világi oktatás rossz útra terelhet... Küldtek több videót is, pl egy Broadcasting részletet, ahol az egyik vt.i testvér arról beszélt, milyen káros hatással lehet a felsőoktatás a fiatalokra és nagyon jól gondoljuk meg, hogy kockáztatunk-e ahelyett, hogy teljes időben Jehovát szolgálnánk. Ezután azt tanácsolta a többi testvér, hogy inkább menjek férjhez és legyek úttörő, evtl. neveljem majd a gyerekeket stb.
Én konkrétan sírva fakadtam. Annyira szomorú voltam, lényegében összetörték a legfőbb álmom...
Mégis mire jó ez? Miért teszi ezt a szervezet?
"Miért teszi ezt a szervezet?"
Nem a szervezet teszi.
Ez egy tanács, amit nem kötelező megfogadni. Személyes döntés is van ám. S írom ezt azért, mert nem egy testvért ismerek, akik most járnak jogi egyetemre, illetve, közgazdaságra, vagy orvosira.
"Ez egy tanács"
Na de miért? Mi indokolja, hogy ilyet tanácsoljatok?
Mert Jehova új rendszerében, sem jogászra, sem orvosra nem lesz szükség. S azt az időt, amit most erre a Tanulásra fordítanak, Jehova szolgálatának szentelhetik:
(Prédikátor 12:1) 12 Emlékezz meg nagy Teremtődről ifjúságod napjaiban, mielőtt eljönnek a vészterhes napok, és elérkeznek az évek, melyekről azt mondod: „Nem lelem bennük örömömet.”
(Zsoltárok 110:3) . . .Olyan a te ifjaidnak serege, mint a harmatcseppek.
A prédikáló szolgálat hamarosan befejeződik. Még egy olyan lehetőség nem lesz, hogy Jehova munkatársaként szolgáljon, az emberek javára, az örök életre segíteni a szelíd elveszett juhokat.
"Mert Jehova új rendszerében, sem jogászra, sem orvosra nem lesz szükség."
És addig?
"A prédikáló szolgálat hamarosan befejeződik."
Mi a legújabb dátum? Volt már 1914, 1975, ha rákeresnék, biztos találnék még többet is. Tehát mikor lesz az a "hamarosan", amiért már nem érdemes tanulni sem?
Azért,mert tudják,hogy a fiatalok,ha egyetemre mennek,akkor kilépnek a szervezetből.
Habát most,az internet világába anélkül is rájönnek,hogy hűlyeség az egész amit tanitanak.
Annak idején engem és a tesómat is lebeszéltek a továbbtanulásról,azzal a szöveggel,hogy a prédikálásnak kell áldozni az időnket,mert közel a vég.De annak a vénnek aki ezt mondta a fia most vigan járja az egyetemet.
Volt a gyülinkbe egy nagyon jó tanuló srác,azt is rábeszélték,hogy áldozza idejéta "jó hir" terjesztésére,mert a Bételbe lesz üresedés és oda fogják küldeni.Szerencsétlen prédikált szakadatlan és végül a KÖF.unokaöccsét küldték a megüresedett helyre.
Ennyit erről.Hazug társaság,hála a férjemnek és családjának akik segitettek kijönnöm közülük.
&15
Soha nem írtak világ végét. Egyszerűen, egy próféciához kapcsolódó témához írtak dátumot. Ezeket az ellenséges érzületű, vagy hibákat kereső személyek belemagyarázták, hogy a Tanúk dátumokat adtak meg. S ezt terjesztették a köztudatba.
Ez olyan mint a pletyka, amit a Falu elején elkezdenek, és és a végén már teljesen másról szól a téma, mint ami a kezdetben volt.
valóságban NINCS jehova "KEDVES" tanú , CSAK GYILKOS tanú!
tisztelet a SZEKTÁBA BE INVITÁLÓNAK NEM JÁR SEMMI! még akik a szektában normálisabb TISZTESSÉGESEBB életet élnek AZOKNAK SEM! látszatra példamutató életet élő hirdető de valóságban "KÁBÍTÓSZER DEALER=szekta beinvitáló" AZ :
a FÖLDÖN a gyerekek,fiatalok,álmainak és céljainak a JOBB JÖVŐNEK A GYILKOSAIK kivétel nélkül!
a JEHOVISTÁK folyamatosan hazudnak a nekik nem tetsző kérdésekre!
az a jehovista aki azt mondja, hogy az oktatást nem ellenzik AZOK KIVÉTEL NÉLKÜL HAZUDNAK!
a jehova központ főnök parancsait utasításait kötelezően követik az pedig TELJESEN EGYÉRTELMŰ TANÍTÁS és parancs!:
adás a jehova szekta főhivatalából:
jehova szekta kommunikáció itt van ami MINDEN JEHOVÁHOZ SZÓL! gyakorlatilag NEKIK PARANCS, TÖRVÉNY ! amit alkalmazniuk muszály, mint a többit is ami a szekta előír nekik.
magyarul eredetiben az őrtorony oldalán itt van :
JW TV – 2018. szeptemberi adása
tv.jw.org/#hu/mediaitems/StudioMonthly2018/pub-jwb_201809_1_VIDEO
perc 18.33- 19.18
" Mi a 4. módszer amivel sátán megpróbálja formálni a gondolkodásunkat?
a FELSŐOLTATÁS. ... lehet hogy valaki csak SZERETNÉ MEGALAPOZNI A JÖVŐJÉT.
de ezzel a döntésével BIBLIÁVAL ELLENTÉTES GONDOLKODÁSOKNAK VAGY SZOKÁSOKNAK TESZI KI MAGÁT.
.... Timóteusz ..ne figyelj oda az üres beszédre ...se arra amit TÉVESEN ISMERETNEK NEVEZNEK...
Az e féle ismeret fitogtatása miatt némelyek elhagyták a hitet...
sátán értéktelen edényeket gyárt ami jehova kezében használhatatlanok...
a harag edényei...melyek úgy készültek hogy CSAK A MEGSEMMISÍTÉSRE VALÓK....
21.16 A JEHOVA MŰSORVEZETŐ FŐNÖK A FÖLDHÖZ IS VÁGJA A POHARAT !!!
/ ne tanúlj, nehogy véletlenül tanúlt emberré válj, mert akkor nem tudunk irányítani! /
sok RETTENETES ÉS IGEN VESZÉLYES emberiség ellenes tanítások=parancsok IS ELHANGZANAK EZEN KÖZPONTI JEHOVA SZEKTA VIDEÓN!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!