Olyan rosszak voltak az ókori zsidók, hogy tízparancsolattal kellett őket megfékezni?
Ezek alapvető erkölcsi parancsok, melyek egyáltalán nem voltak magától értetődők a Kr.e. 2. évezredi társadalmakban. Egyébként vannak ilyen magyar törvények is, gondolom akkor kedves kérdező te is lopsz, csalsz és gyilkos vagy, hiszen nem véletlenül íródhattak a jelenkori magyar törvények sem.
Szóval elég ostoba egy kérdés...
Jelenlegi magyar törvények?
Na és ha nem is a magyaroknak íródtak, hanem más népcsoportoknak, akik közöttünk élnek?
Például egynek kapásból ott van, akiknek már az ókorban is külön fel kellett hívni a figyelmüket, másikra meg találgathatsz...
1, A székelyek régen nem részei Magyarországnak.
2, Ha valaki a zsidók ellen emel fel szót, még ha éppen az ókori zsidóság ellen, akkor az már gyűlölködő? Nem más árulja el a gyilkos hajlamukat, mit a Biblia, vagy a Tóra, mert még egymást is majdnem kiirtották Juda és Izrael harcakor, de a vallási iratok beszámolói szerint meglehetősen vadul öldökölték a környező, náluk kisebb népeket.
3, Miért lennék én teli gyűlölettel? Csak a tényeket írtam le, amikor utaltam egy népcsoportra, akikkel teli vannak a börtönök.
A zsidókra ez valóban kevésbé jellemző manapság, sokkal inkább a fehérgalléros bűnözés, ami ugyan lényegesen nagyobb értékben van elkövetve, de többnyire mégsem kapnak érte letöltendőt, de ettől függetlenül jellemző rájuk ma is ez a fajta gazdasági bűncselekmény.
Most mi van? Már az ókori zsidók tetteit sem lehet kommentálni?
A tízparancsolat egy frissen szervezett közösségnek szóló iránymutatás.
A sztori szerint korábban rabszolgák voltak,aki nem tartotta be a törvényeket,annak beverték a fejét.A kivonulás után megszűnt felettük az egyiptomi kontroll,el kellett nekik magyarázni,hogy meddig terjed a szabadság,különben anarchia lesz,és a közösség szétesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!