Kedves ateisták! Értem, hogy úgy gondoljátok, a vallások feleslegesek, értelmetlenek, logikátlanok vagy egyenesen károsak. De ha ki kéne választanotok, melyik vallás a legértelmesebb, a legelfogadhatóbb vagy a leghasznosabb, melyiket mondanátok?
Nekem mellékesen csak az jutott eszembe erről az egész kérdésről hogy (az mellékes hogy sokszor a saját vallásukat nem ismerik a hívők)
más vallásokat is csak nagyon felületesen ismerik de ők magabiztosan kijelentik hogy övék az igaz.
# 7
Ez hülyeség hogy a ateizmus is egy vallás!
A bélyegek nem gyűjtése se egy hobby...
#21 Ezért is kérdeztem elsősorban az ateistákat, hiszen tőlük várható el talán a leginkább, hogy objektíven ítéljék meg a kérdést, és hogy ismerjék a vallásokat, amelyekre kritikusan tekintenek :)
Köszönöm szépen a válaszokat (azokét is, akik hívőként válaszoltak), érdekes volt őket olvasni. Örülök, hogy vannak, akik látnak a vallásokban értékeket is, amiket alapvetően képviselnének, de tény, hogy a vallásokat fel lehet használni rossz célokra is...
Nekem is az a véleményem, hogy a leghasznosabb az lenne, ha egymás világnézetét tiszteletben tartva lehetne ilyen témákat megvitatni.
# 23
Nincs semmi olyan amit az ember a vallás nélkül ne kapna meg.
"A Kedvesség vallását. Amit Gandhi is vallott.
Ami sem kereszténység, sem buddhizmus, sem zsidó, sem egyéb, jelenkori vallás."
Ezt annyiban pontosítanám, hogy Gandhi hindu volt, és erősen hatott rá a dzsainizmus is. Az igaz, hogy amit képviselt, azt nem közvetlenül ezen vallások alapján állva képviselte, de mégis egyértelműen behatárolható az a szellemi-erkölcsi háttér, amiből az ő eszméi táplálkoztak.
Az ateizmus nem vallás. Pont a vallások hiánya...
Ha egy ilyen alap dolgot se értesz meg....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!