Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a teremtett világot nézzük,...

Ha a teremtett világot nézzük, az teli van rosszal. Hogy származhatna ilyen világ egy jó istentől?

Figyelt kérdés
Betegségek, katasztrófák, mérgező növények, élősködők, bűnös kísértések, aberrált hajlamok, negatív érzelmek, stb. Az isten aki ilyesmiket teremt, hogy lehetne jó?
2019. ápr. 11. 23:36
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:

"Akkor miért gondolják egyesek, hogy Ádám és Éva bűnbeeséséért Isten a felelős?"

Mert Isten kellett hogy megteremtse magát a bűnt, a büntetést és Ádám és Éva bűnös hajlamát is.

2019. ápr. 12. 20:52
 22/32 anonim ***** válasza:
Mert a világ nem tökéletes, azok akik a világ tökélteségével érvelnek hogy csak isten hozhatta létre azoknak fogalmuk sincs hogy a világban mennyi baki is van!
2019. ápr. 12. 21:28
 23/32 Anahystor ***** válasza:

#19 (34%-os)

"Neked el kellene olvasnod a Bibliát, abból rájönnél, hogy az evolúció egy baromság."

Ezt ugye nem a Bibliában leírtak alapján lehet eldönteni, hanem a tudományos vizsgálatok eredményei alapján kell mérlegelni, ÉS szigorúan tudományos eredményekkel lehetne megcáfolni.

(De eddig még minden eredmény megerősítette az evolúciós elméletet, és egy se tudta cáfolni.)

Az, hogy te képtelen vagy megérteni az evolúció működését, nem azt jelenti, hogy az evolúció a baromság, hanem rólad állít ki bizonyítványt, ... és nem pozitívat.

Az, hogy a Biblia nincs összhangban az evolúcióval szintén nem az evolúciót minősíti (az köszi, biztos lábakon áll), hanem a Bibliában leírtakat, melyek láthatóan egy mese szintjén mozognak.

2019. ápr. 12. 22:08
 24/32 Mansour ***** válasza:

"Akkor miért gondolják egyesek, hogy Ádám és Éva bűnbeeséséért Isten a felelős?"

A kérdés nem arról szól, hogy ki a felelős, hanem hogy honnan van a rossz. Az ember teremtette meg valamilyen módon a bűnbeeséssel, vagy Isten büntetésként adta?

Ha azt mondjuk, hogy a rossz Isten hiánya, abból az következik, hogy legalábbis részben az ember teremti a világot, mivel Isten hiányát csak az ember tudja előidézni önmagában. A tudat istenhiánya fizikai jelenségekben manifesztálódik - ezt állítod? Mert abból, hogy a rossz Isten hiánya, végső soron ez következik, és ez a kereszténységgel nemigen összeegyeztethető gondolat.

2019. ápr. 12. 23:11
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

""Az eredetileg teremtett világ elromlott, értem?"

Ezt mi alapján állítod?"

Biblia.

De most komolyan, emberek. Aki soha egyetlen oldalt nem olvasott el a Bibliából, az ne akarja már cáfolgatni meg beszélni róla, hogy mi benne az ostobaság és mi nem.

Ez a kérdés is...

Ha legalább az első pár oldalt elolvastad volna belőle, akkor nem kellene itt kérdezgetned.

Persze tudom, hogy úgyis a provokáció a lényeg, de ezzel csak lejáratod magad, hogy egyáltalán nem értesz az egészhez és arra nem vagy képes, hogy két oldalt elolvass belőle és értelmezd. Az ilyen embereket én nem tudom komolyan venni.

2019. ápr. 13. 01:26
 26/32 Anahystor ***** válasza:

"Aki soha egyetlen oldalt nem olvasott el a Bibliából, az ne akarja már cáfolgatni meg beszélni róla,..."

Tudod, ezzel rendesen mellélőttél!

Én sokszor, szóról szóra végigrágva olvastam el például a teremtéstörténetet, pont azért, mert kerestem benne a hibákat.

Anélkül, hogy ne ismerném alaposan, valóban nem tudnék róla érdemben nyilatkozni.

A probléma az, hogy egy olyan mesét próbáltok (már aki úgy próbálja, mert ez sem általános) valóságként értelmezni, amit már eleve nem annak szántak. A hívők józanabb része (ide sorolom már a pápát is, elfogadja a tudomány által feltárt tényeket, és ezért a teremtett lények helyett a mai élőlények származását az evolúcióval magyarázza) már nem szó szerint tekint a teremtés történetre.

Mellesleg,

ugye te sem gondolod komolyan, hogy Isten lediktálta a teremtés történetét (ráadásul két eltérő verzióban) valami korabeli írástudónak?

Ne légy már nevetséges!

" egyáltalán nem értesz az egészhez és arra nem vagy képes, hogy két oldalt elolvass belőle és értelmezd. "

Ez az amit egyes hívők (köztük te sem) képtelenek megtenni, mert a hit által olyan módon torzult el a gondolkodás módjuk, hogy képtelenek felismerni még a nyilvánvaló hibákat is.

2019. ápr. 13. 08:10
 27/32 anonim ***** válasza:
De mégis, hol írja azt a Biblia, hogy az eredetileg jónak teremtett világ elromlott?
2019. ápr. 13. 08:55
 28/32 anonim ***** válasza:
Soha nem találnád ki: Teremtés könyve. Például.
2019. ápr. 13. 19:42
 29/32 anonim ***** válasza:
Idézd be, légy szíves!
2019. ápr. 13. 21:16
 30/32 SIDLER22 ***** válasza:
Én Jehova Tanúi közösségébe jártam és mai napig tartom velük a kapcsolatot. (Nem feltétlen saját akaratból, inkább rokoni kapcsolatok miatt). Ők azt mondják a rosz dolgokat nem isten teremtette hanem sátán. Sátántól származik minden rosz. A gond csak az, hogy akkor sátán kitől is származik? :) És azért nem teszi helyre a dolgokat jehova mert msot sátánra hagyta a világot Ádám és Éva hülyesége miatt. (Igen. Két ember miatt szív 8 milliárd.) És majd armageddonkor (ami nemsokára itt lesz [ezt legalább 20 éve mondogatják]) természetesen ők egyedül életben maradnak és mindenki más meghal.
2019. ápr. 14. 09:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!