A lapos föld hívők hogyan magyarázzák a gravitációt?
Figyelt kérdés
Mármint hogy a szélein is ugyanúgy lefelé húz, nem pedig oldalra középre, a súlypont irányába.
(Mert ugye ha egy nagy korong alakú testet vennénk az űrben, akkor azon középen állva valóban lefelé húz a gravitáció, de a szélei felé közeledve oldalirányban hat a vonzás, a korong súlypontja, azaz a középpontja felé.
2019. ápr. 2. 17:48
1/10 Ozmium42 válasza:
Nekik annyi a magyarázatuk, hogy a tömörebb dolgok lefelé haladnak, a ritkább anyagok pedig felfelé, vagyis szerintük nincs gravitáció, csak ülepedés, sűrűség szerinti rétegződés, aminek pedig nincs további magyarázata, csak ez van és kész.
2/10 anonim válasza:
Mi van akkor, ha ez a korong forog? Nem foroghat pont olyan szögsebességgel a ez a lapos föld, hogy a súlyerő oldalirányba ható komponensével pont megegyezzen a centrifugális erő nagysága? Csak ugye pont ellentétes irányba hatna.
3/10 anonim válasza:
Azzal hogy az egész csak egy poén, és van aki még ezt is komolyan veszi
4/10 anonim válasza:
Én olvastam olyan teóriát is, hogy a lapos Földnek állandó a gyorsulása "felfelé".
Arra persze nem tért ki senki, hogy milyen közegben gyorsul a laposföld, egyáltalán miért teszi, meg hogyan, és hogy mi a helyzet a fénysebességel, mint határértékkel...
5/10 Alex Fly válasza:
Én már találkoztam olyan véleménnyel is, miszerint létezik a gravitáció. Csak éppen a forrása nem a Föld tömegközéppontja, hanem a Föld "alatt", azzal párhuzamosan elhelyezkedő sík felület.
6/10 anonim válasza:
Mivel a föld alatt a pokol van és van ahol forróbb a platni, így kitágul a gravitáció vagy összezsugorodik.
7/10 anonim válasza:
"Azzal hogy az egész csak egy poén, és van aki még ezt is komolyan veszi"
Konkrétan kb.40-50 millió lapos föld hívő létezik.
8/10 anonim válasza:
#7 azért csak nem.. Ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy jó e a demokrácia, hogy ezeknek is ugyanugy 1 szavazatuk van...
9/10 anonim válasza:
Engem nagyon érdekelt a téma. Bele is mélyedtem, hogy mivel mit magyaráznak. Imádom az új dolgokat. De amikor az volt a magyarázat arra, hogy az űrből már lefényképezték a gömbölyű FÖldet, erre válasz: Az összes dolog csak kitalált, soha nem lőttek még fel űrhajót, nincs műhold, ez egy globális hazugság. Na ekkor azt mondtam, hogy ez egy rakás idióta.
10/10 anonim válasza:
Amit széleinek tekintesz valójában messze nem a széle. Csak egy ember által áthatolhatatlan jégfal, amit Antarktiszként ismerünk. A valós szélein lehetséges a gravitációs anomália.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!