Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez csak számomra elképzelhetet...

Ez csak számomra elképzelhetetlen?

Figyelt kérdés

Nem csak a mindenható és örökkéveló isten, hanem hogy valaki képes minden kétely nélkül hinni benne.

Ha a vallásosok magukba néznek tényleg nem merül fel bennük egy szemernyi kétely sem?

2010. júl. 4. 14:10
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
ahogy benned sem
2010. júl. 4. 14:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Gnózis. Hallottál róla?
2010. júl. 4. 14:32
 3/15 anonim ***** válasza:
[link] Tessék.
2010. júl. 4. 14:35
 4/15 anonim ***** válasza:

ha magukba néznek, akkor még jobban megerősödik a hitük. :)

üdv

25/F

2010. júl. 4. 18:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Számomra nem elképzelhetetlen,hogy Isten mindenható és örökkévaló,és az embernek az a legjobb ha Istennel jó a kapcsolata.

Prédikátor könyve 12,15-16:

15.A dolognak summája,mindezeket hallván,ez:az Istent féljed,és az ő parancsolatit megtartsad;mert ez az embernek fődolga!

16.Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal,akár jó,akár gonosz legyen az.

Képes vagyok minden kétely nélkül hinni benne amiket tett az életembe ezek után nem mondhatom nincs Isten.

Ha magamba nézek még

(mert egy gödörbe lévő ember voltam akit kihúzott Isten ebből az állapotból)

inkább szükségem van rá és segítségre szorulok és szorul minden ember.

A keresztények ezért

János evangéliuma 15,1-6:

1. Én vagyok az igazi szőlőtő,és az én Atyám a szőlőműves.

2. Minden szőlővesszőt,a mely én bennem gyümölcsöt nem terem, lemetsz;mindazt pedig,a mely gyümölcsöt terem, megtisztítja,hogy több gyümölcsöt teremjen.

3.Ti már tiszták vagytok ama beszéd által,a melyet szóltam néktek.

4.Maradjatok én bennem és én is ti bennetek.Miképpen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától,hanemha a szőlőtőkén marad; akképpen ti sem, hanem-ha én bennem maradtok.

5.Én vagyok a szőlőtő,ti a szőlővesszők:A ki én bennem marad,én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.

6.Ha valaki nem marad én bennem,kivettetik,mint a szőlővessző,és megszárad;és egybe gyűjtik ezeket és a tűzre vetik,és megégnek.

Akik még nem találkoztak Jézussal ezért

Róma levél 3,10-18:

10. A mint meg van írva,hogy nincsen csak egy igaz is;

11. Nincs, a ki megértse,nincs,a ki keresse az Istent.

12.Mindnyájan elhajlottak,egyetemben haszontalanokká lettek; nincs,a ki jót cselekedjék, nincsen csak egy is.

13. Nyitott sír az ő torkuk; nyelvükkel álnokságot szólnak;áspis kígyó mérge van ajkaik alatt.

14. Szájuk telve átkozódással és keserűséggel.

15. Lábaik gyorsak a vérontásra.

16. Útjaikon romlás és nyomorúság van.

17. És a békességnek útját nem ismerik.

18. Nincs isteni félelem az ő szemük előtt.

Lehet most az gondolod elég durva felsorolás ez és te ezek cselekedetek nagy részét nem csinálod mert erkölcsös ember vagy ez helyes,de az emberiség nagy bűne a lázadás! nem adjuk meg az Istenek az Őt megillető helyet az életünkben.

És ekkor máris ilyen állapotba vagy

Róm 3,10-12:

10. A mint meg van írva,hogy nincsen csak egy igaz is;

11. Nincs, a ki megértse,nincs,a ki keresse az Istent.

12.Mindnyájan elhajlottak,egyetemben haszontalanokká lettek;nincs,aki jót cselekedjék,nincsen csak egy is.

Shalom.

2010. júl. 5. 03:56
 6/15 anonim ***** válasza:
77%
Rengeteg kétely merült fel bennem. Enyhén hihetetlen... de megtapasztaltam hogy így van. Még sajnos most is sokat kételkedek, mivel elég realista és szkeptikus fajta vagyok... de Isten újra meg újra bebizonyítja nekem, hogy van, és azokkal a bizonyítékokkal már én sem tudok vitába szállni :)
2010. júl. 5. 10:59
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem Isten és Sátán harcoltak egymással, és Sátán győzött... Azért ilyen szar a világ :(
2010. júl. 5. 15:47
 8/15 anonim ***** válasza:

"valaki képes minden kétely nélkül hinni benne.

Ha a vallásosok magukba néznek tényleg nem merül fel bennük egy szemernyi kétely sem?"

"A hiszékeny ember bizonytalan önmagában,másokban a világban.Bizonyosságra van szüksége, ezért provokálja a hivőket akiknek van bizonyosságuk.

Az ateizmusnak - mint világnézetnek nem sok köze van a tudományhoz.(Volt rá kisérlet - a dialektikus és történelmi materializmus)

Szerintem labilitásuk miatt nem tudnak logikusan a kérdésekre válaszolni.

Pl.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..

Ez a válasz 46%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 70%-ban hasznos válaszokat ad.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

2010. júl. 6. 06:15
 9/15 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy mindennek kell, hogy legyen Tervezője, kérem gondolkodjon el valamin: akkor Istennek is kell, hogy legyen Tervezője és így tovább. Mert olyan akkor nincs, hogy értelmes, tudattal rendelkező Isten csak úgy magában létezzen.

Egyébként meg ahhoz, hogy élet létezése spontán folyamat, növekszik az entrópia.

2010. júl. 6. 20:08
 10/15 anonim ***** válasza:

Az ateisták hiszékenyek, vagy hivők? A materializmus is dogma, csak tudomámyos dogma. Hinni kell benne, mert empíria útján nem bizonyítható, csak logikai deduktiv úton. Ugyanez a módszer használatos a racionális Istenérvek esetén.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..

Az ateisták is hivők.

" tényleg nem merül fel bennük egy szemernyi kétely sem?"

Tényleg nem?

2010. júl. 6. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!