Miért gondolják a hívők, hogy nekik mindenben igazuk van, és csak az az igazság, amiben ők hisznek?
Most nem akarok belemenni abba, hogy mi az igazság, mert azt nem tudhatjuk, a biblia is tele van bődületes sületlenségekkel és önellentmondásokkal, hanem arra volnék kíváncsi, hogy miért kell felsőbbrendűen lenézni a másikat és miért nem lehet elfogadni azt, hogy másnak is lehet igaza?
Ha valamire nincs bizonyíték, a források nem hitelesek, minden részét meg lehet magyarázni más, racionális módon is, akkor miért kell ezt mégis tényként kezelni és miért nem lehet elfogadni azt, hogy nem tudhatunk dolgokat?
7#
Mert "rossz" nem létezik a világban. Csak a te lelkivilágodban, amit magad teremtettél.
11#
Cunami, árvíz, halálos kórokozók, veleszületett súlyos betegségek, tornádók... Ezeket nem mi csináljuk. Ezek kitől vannak, ha nem Istentől?
Ezek más nézőpontból pozitív dologok. Csak egoista szemmel tűnnek rossznak. A cunami tápanyagot visz a tengerbe, kórokozók megállítják a túlnépesedést és ezáltal a kipusztulást. A balesetek, halálesetek is jók erre a célra, de egyébb magasztos célra is. Pl: ha nem halt volna meg spanyol náthában annyi ember, te lehet, hogy meg sem születtél volna!
Ha felrobban a Föld, kipusztul a rajta levő élet, a robbanás energiája és a felszabadult anyag újabb csodákra lesz képes!
A kórokozók nem ölnek meg annyi embert, hogy a túlnépesedést megállítsák, hisz betegségek mindig is voltak, a Föld lakossága mégis folyamatosan nőtt. A víz és táplálékhiány inkább fogja megállítani lassacskán.
Én lehet, hogy nem születtem volna meg, de más viszont lehet, hogy igen. Ha egyik élet sem ér többet a másiknál, miért magasztos cél ez? És a több millió halott, azért hogy én és még egy páran megszülethessünk? Nekem nem tűnik nemesnek.
A Föld pedig nem fog felrobbanni, de még a Nap sem, ezt honnan szedted?
14#
Gonoszság volt a dínók kipusztulása? Vagy a több ezer bolygókezdemény egybeütközése a naprendszer kialakulásakor? Te nem vagy komplett!!!
Hát az ő szemszögükből gonoszság volt. A dínókat sajnálom, jobb állapotban lenne most a Föld, ha ők vannak itt és nem mi.
De ha már itt tartunk, akkor miért küldte Isten azt a meteort? Megbánta talán a dínók teremtését is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!