Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az miért van, hogy jobban...

Az miért van, hogy jobban elfogadnám azt, hogy nincs semmi a halál után, minthogy mennyország, meg pokol lenne utána?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem szeretném,ha pokol vagy mennyország lenne utána,vagy valamilyen szellem lennék,aki bolyong összevissza,de a reinkarnációt meg végképp nem szeretném,inkább a semmi,a teljes üresség jobban elfogadhatóbb számomra. Abba belenyugodnék.
2019. jan. 17. 22:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Milyennek képzeled a poklot? Milyennek képzeled a "mennyországot" (amit inkább a keresztény teológia örök üdvösség állapotának hív)? Milyennek képzeled azt, ami a halál után közvetlenül történik az emberi lélekkel? (Feltételezem a kérdés alapján, hogy úgy gondolod, valami van a halál után, tehát nem szűnik meg az ember teljesen a biológiai halállal)

Simán lehet, hogy amit te ezek alapján elképzelsz, logikus, hogy inkább az ürességet választanád. Pokol helyett pl. én is mindenképp, bár az már érdekesebb kérdés, hogy a teljes üresség és a kárhozat állapota igazából nem nagyon különbözik...

2019. jan. 18. 12:05
 12/15 anonim ***** válasza:
Félsz a pokoltól, félsz az új élet nehézségeitől.
2019. jan. 18. 16:58
 13/15 anonim válasza:
Én is pont így érzek,sőt én kutattam,rájöttem csomó minden másra is,mi miért van úgy ahogy,mi alakíthja így,de persze újabb kérdések vetültek fel,az az igazság hogy mi emberek mind ló**szt se tudunk. Mindig ott a miért?,és a minek? Végtelenségig folytatható kérdéssor,igaziból aki így gondolja mint te kérdező,és én is,rájön higy a fő ellenség a folyamatosság,szerencsére tény h amiben hiszünk/hinni akarunk,az a valószínű...! De a kérdés nagyon sok. Mások kapaszkodnak valamibe,aki a folytatásra törekszik,talán van is valaki/valami,de minek miért? Ha nincs,megszűnt,volt ami volt,minek miért? És még alig kérdeztem!
2019. jan. 18. 21:53
 14/15 KZitus ***** válasza:

Szia

Tényleg megnyugodhatsz. Mivel ember még soha onnan nem "szólt visza", mindent amit tudhatunk a halál utáni állapotról, az az, amit a Biblia ír róla. És az számodra is megyugtató:

Prédikátor 9:2,3 "Mindenkinek ugyanaz lesz a vége: az igazságosnak és a gonosznak, a jónak, a tisztának és a tisztátalannak, annak, aki áldoz, és annak, aki nem áldoz. A jó ugyanolyan, mint a bűnös, és aki esküszik, ugyanolyan, mint aki meggondolja, hogy esküt tegyen-e. Ez is egy aggasztó dolog, ami a nap alatt történik: Mivel mindenkinek ugyanaz a vége, az emberek szíve tele van rosszal. Őrültség van a szívükben, míg élnek, utána pedig meghalnak."

Prédikátor 9:5,6,10 " Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.... Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség."

Zsoltárok 146:4 " Kimegy a szelleme, ő pedig visszatér a földbe, még aznap semmivé válnak gondolatai."

2019. jan. 19. 20:39
 15/15 Mansour ***** válasza:
Pont akartam én is hasonló kérdést kitenni. Alapvető egzisztenciális kérdés ez, és elég nagy a homály körülötte. Úgy gondolom, hogy az ehhez a kérdéshez való viszonyulás nagyban meghatározza az ember hitvilágát. Számomra is a legmegnyugtatóbb lehetőségnek tűnik a teljes megsemmisülés, a legjobb lehetőségnek viszont a boldog túlvilági élet, de a leglogikusabbnak és legigazságosabbnak meg a reinkarnáció. És persze tudom, hogy nem kívánságműsor...
2019. jan. 21. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!