Mennyiben áll helyt ez az állítás, hogy minden vallásos ember hívő de nem minden hívő vallásos?
Azt tudom hogy a kettő nem ugyanaz feltétlenül.
De van olyan vallásos ember aki nem hívő, csupán a közösség miatt jár templomba,netán csak a látszat kedvéért?
"Hiszed, hogy egy az Isten – és jól teszed. De az ördögök is hiszik ezt – és mégis remegnek!"
Erre gondoltam Jakab leveléből, teljesen irreleváns, hogy most ördögnek, démonnak, vagy gonosz léleknek fordítod. Én a démon szót nem szeretem, mert sok más jelentés is társul hozzá.
Kérdező,
Cáfolnám az állítás első felét (a másodikkal egyetértek). Ugyanis a vallásos ember legnagyobb önbecsapása, és bűne az, hogy a hitéből "meggyőződést", illetve "biztos tudást" fabrikál, ahelyett, hogy megőrizné hitnek, ami egy nem bizonyítékokon alapuló elköteleződés valami igaznak való elfogadása mellett. De ez nem zárja ki a valóság tiszteletét és az őszinteséget, míg ha "tudássá", vagy "meggyőződéssé" alakul, az igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!