Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hova forduljak katolikusként...

Hova forduljak katolikusként hittel kapcsolatos kérdéseimmel, kételyeimmel?

Figyelt kérdés
Szilárdan hiszek Isten létezésében, abban is, hogy irányítja az idők folyását, de állandó kételyek gyötörnek mindenhatóságával, jóságával, kapcsolatban. Nem látok jobb utat a kereszténységnél, de elborzaszt, hogy nem látom tisztán Isten terveit, hogy honnan és merre tartunk, azt mondják, hogy ő a jó és tökéletes, dehát ezekben az időkben nehéz elhinni mindent,főleg ha nem mutatja meg magát. Jártam katolikus katekézisre, de olyan kérdéseim vannak amivel nem akartam megbotránkoztatni az Atyát. Segítsen valaki ha tud. Köszönöm.
2010. jún. 23. 23:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én megértelek! Vélem is hasonló dolgok történtek! De tedd magad vizsga alá!

TEDD FEL MAGADNAK A KÉRDÉST!

VALÓBAN AKAROM TUDNI A VÁLASZT A KÉRDÉSEIMRE??? MERT MI VAN, HA NEM A KERESZTÉNYSÉGBŐL FOGOM MEGTALÁLNI RÁ A VÁLASZT??? KÉPES LESZEK ELFOGADNI??? VAGY AKKOR MÁR NEM KELL???

Nekem is voltak kérdéseim! Tudni akartam mi az igazság az Istennel, és a világgal kapcsolatban!

De eldöntöttem, hogy ha megtalálom az igazságot nem fogok visszahátrálni, és akár honnan eljön az hozzám elfogadom!

Így ismerkedtem meg az Iszlámmal! Mindent megkérdeztem, gátlástalanúl! Mindenre megkaptam a választ! Nem csak választ de a tudást! A tudást, ami megnyugtatott. Tudtam, hogy igaz! Ez nagyon furcsa volt! Pont az Iszlám? De miért? Kit érdekel az Iszlám? Ekkor eszembe jutott a feltétel, amihez a keresésem kötöttem! "ha megtalálom az igazságot nem fogok visszahátrálni, és akár honnan eljön az hozzám elfogadom"

Így vagyok 11 éve muszlim!

2010. jún. 24. 21:07
 12/15 anonim ***** válasza:
Javaslom, tanulmányozd a Bibliát, esetleg kérj segítséget másoktól, akik jártasak benne.
2010. jún. 25. 17:56
 13/15 anonim ***** válasza:
kedves kérdező. hova fordulj a hittel kapcsolatos kérdéseiddel? a Teremtőhöz. tárd fel neki imában a problémáidat, és kérd azt, hogy megismerhesd az Ő útjait, és azt a népet, ami a vég idején a Teremtőt szolgálja. és tényleg, utánna légy nyitott, bárhonnan jöhet a válasz, de fontos, hogy a bibliát is tanulmányozd közben, hisz ha nem így teszel, hanem emberekre halgatsz, hiszékeny leszel. legyél inkább nemesebblelkű, mint a bereaiak, akik "gondosan vizsgálták az Írásokat, hogy úgy vannak e azok a dolgok." sajnos sátánnak pont az a célja, hogy az emberek ne találják meg ezt az utat. pl a világ legnagyobb vallásai közül az iszlám ugyan elismeri Jézust, mint prófétát (én így tudom, igazítsatok ki, ha tévedek) de nem mint Isten fiát. azonban: "akinél nincs a Fiú, annál az Atya sincs" azonkívűl egy két hamis vallást azonosít is a biblia az 1timóteusz 4:1-5 ig: "némelyek elpártolnak a hittől, démonok tanításaira fordítva a figyelmet. ezek tiltják a házasságot, megparancsolják az eledelektől való tartózkodást, melyeket az Isten arra teremtett, hogy részesüljönek belőlle azok, akiknek van hitük, és ismerik az igazságot. vajon mely 2 legnagyobb vallásra gondolhat ez a vers? vajon az, hogy sokan járnak a széles úton, ami a halálba visz, és kevesen a keskenyen, ami az életre, azt feltételezi, hogy a legnagyobb vallások közt kell keresgélned? vajon pált, és a tanítványokat nem "szektának" tartották? cselekedetek 24:5, 24:14
2010. jún. 26. 06:31
 14/15 anonim ***** válasza:
Én a helyedben a kezmbe venném Richard Dawkins Isteni téveszme című könyvét. Persze csak ha szeretnéd világosan látni a dolgokat.
2010. aug. 13. 02:33
 15/15 anonim válasza:
katolikusként ajánlom www.depositum.hu-Katolikus Hitvédelem oldalt
2012. aug. 22. 00:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!