Egyik barátnőm folyamatosan térít, mit tegyek?
Én Istenben, vagy legalábbis egy teremtőben, igazgatóban hiszek, de a keresztény (keresztyén) egyházzal egyre kevésbé és kevésbé vagyok kibékülve.
Egyik barátnőm most megtalálta a gyülekezetét, imádja őket és heti többször eljár az alkalmaikra.
Nagyon lelkes és állandóan "térít".
Bármi legyen a téma, rögtön következik, hogy kérd Istent, hogy mutassa meg, mi az, ami szerinte való / imádkozom érted / imádkozz / gyere a gyülekezetembe / Isten így / Isten úgy / Biblia így / Isten majd megmutatja az akaratát....
Mit tegyek ezzel a helyzettel?
Már néha nincs kedvem beszélgetni ezzel a lánnyal, holott amúgy kedves, hosszú évek óta vagyunk barátnők, sok közös van bennünk és régebben megértettük egymást, ha pasiügyben, az élet nagy dolgai ügyében lelkiztünk....
:(
Jé, még nem kamuzták le egy kérdésemet se. :D
Már miért lenne kamu?
Nagyon sok vallásos ember beszél ennyit Istenről, a gyülekezetéről, az imáról stb. - eddig távol tartottam magam tőlük.
Ez a barátnőm az elmúlt fél évben lett ilyen. :(
Honnan veszed, hogy ezzel ő térít, es nem csak őszintén mondja azt, amit gondol? Megtapasztalta, hogy valami jó neki, és csak szeretné, ha ti is megtapasztalnátok ezt a jót. Kicsit irigykedek, amiért ő ilyen bámulatos nyíltsággal beszél a hitéről, én néha nem merem megmondani a véleményem, mert félek, mit fognak gondolni rólam. Szerintem értékelhetnéd az őszinteségét, és azt, hogy önmagát adja, mégha nem is értesz vele egyet. :)
Hogy a kérdésre is válaszoljak, mi lenne, ha megmondanád neki, hogy téged ez a téma nem érdekel, és hogy a továbbiakban ne hozza szóba?
Első nekifutásra én is tisztáznám vele, hogy ez a téma engem ÍGY nem érdekel, ne erőltesse.
Ha értelmes, akkor megérti ezt.
Ha nem, akkor miért is vagy egy labilis idegzetű emberrel?
Ebből a szempontból mindegy az, hogy a barátod VOLT valaha.
Vagy: oké, nyilván imádkozik már az ember ezen a ponton, de a magamét akarom intézni, kérni bárki tud.
De a világ sajnos és szerencsére nem úgy működik, hogy kérj _bármit_ és megkapod. Ha kapsz is segítséget, az nem az együttműködésed nélkül jön. A "kérjetek és megadatik" rész egyébként is az Isten kapuján zörgetőknek szól, akik azon a pontján írják a fejlődéstörténetüket, amelyiken kissé kétségbeesetten zargatni kezdik a jó öreget odafenn. Ezt ahogy halogatni nem könnyű, úgy siettetni sem.
Imádkozzunk, hogy a barátnődnek összeálljon ez!
" Mit tegyek ezzel a helyzettel?"
El kell menned vele a gyuelkezezbe es meg is kell terned fiam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!