Egy hívő embert már nem lehet arra késztetni, hogy kételkedjen a hitében, elgondolkodjon a másik oldalon is, ha már a vallása a hétköznapjainak és az életvitelének meghatározó eleme?
2
*Értem ezalatt azokat a mélyen hithü keresztényeket, pélául akik úgy csitítják el a gyerekeket a templomban
Hithű kereszténynek mondod azt, aki nem keresztény, csak annak mondja magát a világ, de Isten nem ismeri el, hogy hozzá tartozik, nem kente fel.
Nincs ez az ember szövetségben Istennel. Hithű keresztényként ábrázolod, de nem az, még akkor se az, ha tele van vallásos képmutatással, vallásos cselekedetekkel, és morzsolja a rózsafűzért.
Igy már érthető?
Móz.II.20-
1.
És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:
2.
Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.
3.
Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.
4.
Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak.
5.
Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek.
6.
De irgalmasságot cselekszem ezeriziglen azokkal, a kik engem szeretnek, és az én parancsolatimat megtartják.
Jó, hogy Jehovásék még mindig ott tartanak, hogy a katolikusok magát a templomot imádják Isten helyett :D Ki kell ábrándítsam az idézgetős válaszolót, mert nagyon nem így van. Az iskolában se a pad a lényeg, hanem a tananyag.
A kérdezőnek: dehogynem kételkednek a hívők. Nagyon sok ember van, aki egész életében keresi a számára igaz vallást, ide-oda vándorol egyik közösségből a másikba. Olyanok is, akik esetleg egy adott vallást követő családban nőttek fel.
#5: Akkor miért vannak teli a kiadványaitok képekkel? Miért nem tartjátok be Jehova parancsát, hogy nem szabad figuratív ábrázolásokat használni?
Továbbá vajon nem imádjátok bálványként a vért, hiszen emberéleteket áldoztok fel a szent vér miatt? Vagy a vezető testületet?
7 Semmi közöm a Jehovistákhoz.
Bár meg kell mondjam, hogy az utóbbi időben igen elgondolkoztatott az, hogy az egyetlenek voltak a II. VH idején a valódi keresztény emberek mellett-akik nem hódóltak be Hitler náci eszméinek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!