Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Reformátusoktól kérdeznék:...

Reformátusoktól kérdeznék: miért gyűlöl ennyire Isten?

Figyelt kérdés
Elhívott, hallgattam rá, megkeresztelkedtem, bizonyságot tettem, folyton imádkozom, átadom neki az életem, leborulok előtte, de mintha egyre inkább gyűlölne. Tudom, hogy próbára teszi az embert, de ez már annyira sok, hogy szinte sírni sem tudok már. Édesanyám nagyon beteg lett, és a párja halála miatt utcára került volna, így magunkhoz vettük, bár nekünk sem volt könnyebb. Mi is elvesztettük azóta a lakásunkat, és egyben a reményt is, hogy nulláról kezdhetünk újra, mert még annál is lejjebbről. Kamasz gyermekemmel is elég nehéz. Most úgy néz ki, hogy anyám még mérgezi is a kisállatainkat, mert nem bírja elviselni, hogy velünk élnek a lakásban (kistermetű kutya és 3 cica). Nekem is egyre rosszabb az egészségi állapotom, és bár gyülekezetben dolgozom, de ott is folyton hülyének néznek, és szinte mindenért engem hibáztatnak, még akkor is, ha csak kérdezni merek valamit. Persze nem mindenki, vannak kedves emberek is ott, tőlük meg azt hallom állandóan, hogy imádkozzak. Pedig ha tudnák, hogy folyton azt teszem, de már nem tudom mit csináljak. Arra hívott volna el Isten, hogy utána a nyomorba taszítson? Segítség!

2018. júl. 28. 21:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondtad reformátusoktól kérdeznél. Rendben de miért jelenti ez számodra azt hogy akkor már hívő is valaki? Én is református vagyok megkereszteltek konfirmáltam is. Debabszolút nem hiszek Istenben. Mert nincs is. Ha lenne nem nézné el az emberek nyomorúságát ami szerte a világon van. Nem magyarázat az sem amit ilyenkor mondanak hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek. Ha baj van csak magadra számíthatsz vagy nagyon jó barátban akiből nagyon kevés van. Továbbá a családodra ha normálisak. Isten nem létezik
2018. júl. 28. 23:02
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először hadd tisztázzák valamit! Isten nagyon szeret téged. Ezzel pontosan tisztában vagy! Nagyon nagyon szeret. Gyermekeként tart számon! Saját Fiát adta erted tehát nagyon szeret.

A gonosz viszont támad és ezeket a próbákat ki kell alnunk! Nem magunk vagyunk hanem Isten a Szent Szellem Jézus és az ige! Ha kialljuk ezeket megerősödve jövünk ki belőle! És még egy jelenlegi sztori:

Kuna Tibor a egy tábori történetét mondanam el! Egy nagyon befolyásos ember volt, és Isten Szólt neki hogy ne csak imazzon hanem szolgáljon is ő viszont nem akarta! És egy honap alatt eleg sok minden történt vele.

Anya szól Pistikenek: Pistike rakj rendet a szobádban. Pistike válaszol: Nem.

Az anyuka erre egy nagyon egyszerű mondatot mond: Pistike rakj rendet a szobádba, mert ha nem mész fel akkor adok egy pofont felmesz és rendet raksz a szobádban.

Lehet nalad is ez a szitu! Rakj rendet a szobádban!

2018. júl. 29. 12:30
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Rossz kategóriába tetted fel a kérdésed. A Vallásba jobb lett volna...

Nem vagyok református, de azt tudom, hogy mindig is történtek rossz dolgok olyanokkal is, akiket szeret Isten. Pl. Jóbbal és Pál apostollal is. Amikor Isten országa uralkodik majd a Föld felett, akkor Isten bőségesen kárpótolni fogja a szolgáit minden szenvedésért. (Jel. 21:3,4)

2018. júl. 30. 13:29
 14/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem arról van szó, hogy nem szeretne az Isten, hanem arról, hogy a gondolkodási módodat még nem tudtad átalakítani Jézus tanítása szerint. Ezért szenvedsz olyan sokat! De ezek a szenvedések olyan kegyelmek Isten részéről, amely által szeretni tanítani, hogy megtanuld megváltoztatni a gondolkodási módodat! :)

Egy kis segítség indulásképpen, közvetlenül Jézustól:

ISTEN SZERETETE CSÖKKENHET?

1. Szeret-e engem a jó Isten?

2. Lesz-e társam ebben az életben?

3. Miért gyűlölnek engem egyesek?

Drága Gyermekem!

1. Én, Jézus, aki az Atyával és a Szentlélekkel EGY vagyok, mindent elkövettem földi életem folyamán, hogy megértessem veletek: SZERETET AZ ISTEN!

Szenvedés nélküli szeretet bizonyos értelemben még a mennyek országában sincs, mert mindaddig, amíg gonoszság van a világon, a szeretetnek ez feltétlenül FÁJ!

Ha nem tudnád, hát akkor most tudd meg, hogy te az Isten szeretete által létezel! Ha csak egy pillanatra is nem szeretnélek, te a nemlétbe esnél vissza.

Neked tehát nem azon kell problémáznod, hogy szeret, vagy nem szeret az Isten, hanem arra kellene törekedned, hogy észrevedd, meglásd, kitaláld, miben mutatkozik meg életedben az, hogy szeretünk téged. Pontosan azért szólítottalak fel benneteket nyilvános működésem kezdetén arra, hogy alakítsátok át gondolkodásotokat, mert meg kell tanulnotok meglátni Isten szeretetét életetekben! Ez boldogságotok alapja! Tehát nem Istennek kell megváltoznia, hogy szeressen téged, hanem neked, hogy észrevedd Isten feléd áradó szeretetét.

Az, hogy vagy, hogy ember vagy, hogy keresztény vagy, hogy a kegyelem állapotában vagy, tehát benned van az egész mennyország, hogy az istenszeretőknek minden javára válik, ezek mind-mind az örömnek, a boldogságnak forrásai benned, csak hinned kell, észre kell venned ezeket!

2. A lehetőséged megvan arra, hogy legyen társad, de ne hidd, hogy attól bármi is megoldódna. Minden állapotszerű társkapcsolatnak olyan negatív hatásai vannak, amelyek legalább annyira nehézzé teszik a földi életet, mint a társtalanság, csak más minőségben. A döntő tehát akár így, akár úgy, a Velem, Jézusoddal való, élő kapcsolatod! A hangsúlyt feltétlenül erre kell tenned!

3. A gyűlölet annak árt, aki gyűlöl! Akit gyűlölet vesz körül, az feltétlenül saját javára tudja ezt felhasználni, mivel minden körülmény a földön olyan tükör, amely pontosan meg tudja mutatni azt, hogy hol tartotok a hitben, reményben, szeretetben. Minél nehezebben elviselhetőbb valakinek a jelen körülménye, annál könnyebb felszítani magában a vágyat az örök haza után, annál könnyebb elszakadni minden mulandó értéktől, megkötözöttségtől.

Ha valóban érdekel, hogy miért gyűlöl téged valaki, bár nem tartom fontosnak ennek ismeretét, de az a legegyszerűbb, ha megkérdezed azt, akiről úgy látod, hogy gyűlöl. De ismétlem! Nem az a lényeg, hogy gyűlöl téged valaki, vagy sem, hanem az, hogy te ne gyűlölj senkit! A világon még nem volt ember, akit annyian és annyira gyűlöltek volna, mint Engem, Jézust, és mégis a legboldogabb voltam a világon! Nincs olyan pillanat, hogy valaki ne szidná az Istent, és, bár ez fáj Istennek, Isten mégis maga a BOLDOGSÁG!

Minél több időt töltesz azzal, hogy örülsz annak, aminek örülhetsz, hogy az Enyém vagy, hogy szeressük egymást, hogy a mennyország él benned, annál kevesebb időd marad arra, hogy bánkódj.

Megáldalak a BENSŐ BÉKE LELKÉVEL!

Jézus; A HANG - könyv 2642

2018. júl. 31. 09:09
 15/15 anonim válasza:
0%

Nem vagyok vallásos, de kérlek irj már le egyetlen olyan dolgot amit azért kaptál meg mert "folyton imádkoztál" és nem azért mert dolgoztál érte és megérdemelted.

Én muszlimnak születtem, de rájöttem hogy ez nem nekem való, hülyeség az egész. Nem éreztem semmi változást.. Nem pusztultam el, és nem ment tönkre az életem. Tudod miért? mert logikusan gondolkozom és inkább így oldom meg a kialakuló problémákat és nem várom el "isntentől" hogy megoldja azt amire képes vagyok ha kicsit okosabban gondolkozom

Nem tagadom isten létezését, de nem is tudom bebizonyítani, viszont azt tudom megmondani hogy ha még 100 évig imádkozol nem fog semmi sem változni, ha saját magad nem dolgozol érte

2018. aug. 1. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!