Miért olyan kapzsiak a vallási szervezetek?
A katolikus egyház ősidők óta halmozza a vagyont, a reformátusok sem titkolják egy cseppet sem a gazdagságukat, úgy tartják, Isten különös kegyelme, ha valakit gazdaggá tesz és hallottam, hogy a Jehova Tanúi is tőzsdéznek az összegyűlt gazdagsággal, amit a híveiktől kicsikartak.
Muszáj ilyen anyagiasnak lennie egy olyan szervezetnek, ami a lelkiekre épít?
"21 milliárd forintot keresett tavaly Vatikán bankja"
Ezen jót röhögtem. Nálunk egy gázszerelő ennek többszöröség keresi egy év alatt, itt pedig egy állam bankjáról van szó. Ha ez igaz, akkor elég gyengén teljesít a Vatikán Bank.
Szia
Számos oka van annak, történelmi is, amiért olyanok amilyenek. De a sorsuk le van írva a Jelenések 17. fejezetében....másik helyen pedig az, ki mit vet, azt fogja learatni. Ez rájuk is igaz, mint mindenki másra is.
A 2. mémed ritka nagy ökörség. Az max aranyozott kereszt. Egyrészt az arany puha fém, ezért ilyet bár lehetne belőle olvasztani, hamar tönkremenne. Másrészt elég nehéz fém, szegény idős pápa el sem bírná.
Persze a hülyéket be lehet palizni és hergelni ilyen mémekkel, akik a különféle fémek legalapvetőbb tulajdonságaival sincsenek tisztában.
Nem biztos, hogy tömör, de szerintem egy pápa nem égeti magát rézkereszttel.
Az aranyozás hamar lekophat egy kis törölgetés után és rondán mutatna a Lamborghini mellett.
A túl sokféle vallási szimbólum, illetve mindenféle "tartozék" már engem is elgondolkodtat egy ideje...
Én ezt a Római Katolikus vallásban tapasztaltam. Mintha sosem akarna véget érni. A rengeteg hosszú litánia mormolása kifejezett magányosság érzületet kelt(het) az Emberben.
A gyónás pedig (miért kell ezt egyedül egy gyóntatófülkében egy felszentelt pap jelenlétében, mintha Jézus Krisztus azonnal megítélne minden apró-cseprő botlásért?) Így egy ördögi körnek tűnik...
Az atyák elég szépen tartják a cölibátust (amennyire bírják), de a Társ hiánya mentálisan-érzelmileg mégiscsak megviselheti őket - egy kicsit legalább.
Nevetséges, hogy megint a katolikus egyházat kell elővenni, pláne félművelt, tájékozatlan módon.
A pápa egyáltalán nem gazdag, mint magánember, a ruháitól a lakásáig bezárólag semmi sem magántulajdon. Ráadásul az olyan dolgok, mint az aranyozott kereszt, évszázadok óta meglehet.
A Lamborghini pedig ajándék volt a pápa számára a gyártótól, és a pápa árverezésre adta, a befolyó összeget pedig jótékonykodásra fordították.
Egyébként ahhoz képest, hogy a katolikus egyház egymagában több hívővel bír, mint az összes többi felekezet együttvéve, nem a leggazdagabb. A világ legvagyonosabb egyházai az újprotestáns egyházak. Kifejezetten a leggazdagabb pedig a mormon egyház.
A katolikus papokat évszázados műkincsek miatt kérik számon, de az újprotestáns prédikátorokat senki nem veszi elő a Gucci öltöny, a full extrás tablet és a limuzin miatt.
"Az aranyozás hamar lekophat egy kis törölgetés után és rondán mutatna a Lamborghini mellett."
Egyszer kapott Lamborghinit. Íme a cikk, direkt nem egyházi oldalt linkelek, mert még abba is belekötnétek: [link]
A kocsit elárverezték, 715 ezer euróért kelt el, mely a pápa személyes kívánsága szerint 4 gyermekeket segítő alapítvány között osztottak szét. Szörnyű kapzsi ez a pápa is... :D
Amúgy látszik, hogy nem vagy egy műkincs szakértő (sem). Több száz éves műtárgyakról sem kopik le az aranyozás ilyen könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!