Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztény szemmel mit is...

Keresztény szemmel mit is tanít Eckhart Tolle?

Figyelt kérdés
Nem gabalyodtam bele semmilyen nézetrendszerbe még, beleértve a keresztényt, és nem is szeretnék óriási összefüggésrengetegek közt igazságot keresni... Könyvet nem találtam, ami említené, besorolni Tollét nemigen tudom sehova, tehát mások véleménye lendíthet a legtöbbet jó ideje tartó fejvakargatásomon. Köszönöm meglátásaitokat!
2010. jún. 10. 20:21
1 2
 1/19 anonim válasza:

Nem vagyok keresztény, de ha te se gabalyodtál bele a kereszténységbe, miért teszel fel ilyen kérdést?

google: wiki Eckhart Tolle és olvasd el mit írnak róla.

Még nem olvastam egy könyvét se, de rajta van pár a listámon. Úgy tudom elég sok témát boncolgat. New Age szemléletmódot, pozitív gondolkodást csepegtet a szavaival. Szerintem biztos megéri kivenni párat a könyvtárból, ha van rá lehetőséged.

2010. jún. 12. 09:35
 2/19 anonim ***** válasza:
Mi a francért fontos az az embereknek,hogy mindig minden be legyen katagorizálva?
2010. jún. 12. 14:45
 3/19 A kérdező kommentje:

"ha te se gabalyodtál bele a kereszténységbe, miért teszel fel ilyen kérdést? "

Természetesen mert a kereszténység tartozik a mi, itteni kultúránkhoz a legmélyebben. Tagadhatatlanul kihatással van legtöbbünkre, függetlenül attól, mennyire egyház közeli a neveltetése: hosszú évszázadok alatt beivódó nézetekről beszélünk. Emiatt lennék már nagyon kíváncsi arra, hogy hogyan illeszkedik és hogyan nem a keresztény szellemiségbe. Azért kérdezem, mert fogalmam sincs, és pont nem fogom elhatározni emiatt, hogy teológussá képezzem magam szabadidőmben... Tehát remélem van keresztény, aki elég bátor és ügyes, hogy egyszer még kifejtse nekünk, amit ő lát ezzel kapcsolatban. :) A wiki keresős tippért köszi, annyi a gondom ezzel, hogy magyar jobb lenne, mert hiába értem a kockaangolt, ha egy ilyen cikk komoly szótárazással sikerül. Majd azért végigrágom. :)

"kategorizálni" Ez már Tolle világán belül válik értelmetlenné, én a megszokott világunkban az övéihez hasonló kérdéseket boncolgatók személyes véleményére lennék kíváncsi, közülük is elsősorban azokéra, akik szervezetten, komoly múlttal teszik ezt. Nem is állítom, hogy szükséges :)

2010. jún. 14. 11:26
 4/19 anonim ***** válasza:
54%

Tolle, Tolle, Tolle, Tolle

A világ finomabb tőle:)

2010. jún. 20. 19:22
 5/19 anonim ***** válasza:
jaaa értem...64%
2010. jún. 21. 18:30
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem nézem a %-okat, ha erre gondolsz... Ráadásul nekem is olyasmi, tehát talán épp szimpatikus lenne :)
2010. jún. 22. 11:45
 7/19 anonim válasza:
Tolle arról az ősi tanításról beszél, amely minden vallásnak az alapját képezi (csak később az egyházak félreértelmezték, eltorzították stb.).
2010. aug. 11. 01:25
 8/19 A kérdező kommentje:
Hogy engem (és téged, bárki is vagy) a sors is kutatásra inspirál...! :D
2010. aug. 20. 20:08
 9/19 anonim ***** válasza:
81%

"Krisztus az éned istenesszenciája."

"Jézus egy 2000 éve élt férfi volt, aki fölismerte isteni jelenlétét, valódi természetét."

"Jézus, az ember Krisztussá vált, a színtiszta tudat közvetítőjévé".

"Krisztus második eljövetele az emberi tudat átalakulása, váltás az időből a jelenbe, a gondolkodásból a tiszta tudatosságba".

Eckhart Tolle

Tolle gyakran figyelmeztet, hogy ne az elménkkel azonosuljunk, aminek következménye az ego születése, hanem az időtlen, tiszta tudatossággal, ez vezet ki az illúzióból.Jézus is ezt tette.

2010. dec. 6. 10:11
 10/19 anonim válasza:
79%

Érdemes előadásait nézegetni. Elsőre vontatott, de ha átvetted a hangulatukat, akkor végig lehet folyni rajtuk. :-)

Az egyikben a vallásokat irányjelzőknek nevezi, térképeknek, amik megmutatnak egy helyet ahová el kellene jutni (megvilágosodás?), de nem maguk a hely. A vallási fanatikusok - véleménye szerint - magát a térképet hiszik a helynek, amit valójában csak mutatnak. A lényeg, hogy - elvileg - mindegyik ugyanoda mutat. Remélem nem voltam zavaros, de ha igen, akkor azt Tollénak köszönhetem! :-D Nézz előadásokat! :-)

2011. máj. 3. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!