Isten miért teremtett különböző világnézetű embereket? (hívő, agnosztikus, ateista)
"Csakhogy végre felismertél! Soká tartott. Csak szólok, neked az itteni szereplésed miatt nem lesz hely a jobbomon!"
Ezt tudtam, hisz meg van írva, hogy ki kerül a jobbjára, meg a 12 trónra, stb.
"Szerinted egy csecsemő hisz Allahban vagy Jahvéban vagy Oziriszben? Mert ha nem, akkor bizony ateista."
Bizonyítsd be, hogy az embernek kezdetben nincs istenérzése!
"Bizonyítsd be, hogy az embernek kezdetben nincs istenérzése!"
Tapasztalati tény, hogy minden ember csak azután lesz hívő, hogy találkozott élete során a hittel.
Azaz eredetileg senki nem az.
Mindenki ateistának születik, csak vannak akik látva a világot elkezdenek gondolkodni? íme az eredmény.
"Tapasztalati tény, hogy minden ember csak azután lesz hívő, hogy találkozott élete során a hittel.
Azaz eredetileg senki nem az."
Bizonyítsd, hogy tapasztalati tény. Nekem az nem bizonyíték, hogy te ezt írod. Ráadásul én pont az ellenkezőjét tapasztalom, tehát nem is igaz, amit írsz. Kézzelfogható bizonyítékot akarok, mint ti Istenről. Gondolom ez nektek nem gond, hisz ti is csak így fogadtok el bármit.
"Bizonyítsd, hogy tapasztalati tény."
Ember, nyisd már ki a szemed! Mintha annak bizonyítását várnád hogy a fű zöld, az ég meg kék.
Soha egy ember sem lett még keresztény mielőtt megismerte volna a kereszténységet! Ennek logikailag sincs értelme.
Vagy tudsz mondani egyetlen ellenpéldát is? Valakit aki istenhívő lett, mielőtt hallott volna bármelyik istenről?
28.Hsz!
Logikád szerint,a Földön minden újszülött "antiszemita",mert nem hisz a zsidók kiválasztottságában.
Ezt a logikát felénk, hibbantságnak szokták nevezni!
37.Hsz!
Másfél hete beszéltem egy barátom édesanyjával.
Ateisták voltak,s úgy nevelték 3 fiukat is.Az iskolában is istentelenséget tanulhattak.
Isten megkereste,megszólította anélkül,hogy bárki beszélt volna vele Róla.
A srác,barátnőjével élt együtt.
Egyszer-sokadjára-amikor megérkezett munkájából,kiszólt a szobából a barátnő:
Ne zavarj! Nem vagyok egyedül!
Kihallatszott az aktus zaja. A srác keserű dühében megfogta a konyhaasztalon heverő könyvet,és verni kezdte saját fejét,majd megnézte mi az. Egy Biblia volt. Találomra a közepetájt kinyitotta,és olvasni kezdte. Rendkívül érdekesnek találta,és majdnem reggelig,-a munkába indulásig- olvasta. Alig vette észre,amikor barátnője alkali bikája elsunnyogott mellette.
Barátnőjétől kérdezgetett másnap este,nehezen érthető dolgokat a Bibliából,de ő,képtelen volt válaszolni,hisz hitetlen volt. Elküldte viszont egy lelkész barátomhoz,akit bár nem ismert,de jókat hallott róla.
Megtért.Megkeresztelkedett,és elvégezte a teológiai főiskolát.
"A srác keserű dühében megfogta a konyhaasztalon heverő könyvet,és verni kezdte saját fejét,majd megnézte mi az. Egy Biblia volt."
Hmmm, milyen érdekes. Egy nem vallásos családban a konyhaasztalon egy Biblia heverész éppen akkor. Abból akartak rántott csirke receptet keresni? Vagy a ragu leveshez volt odakészítve adaléknak? Esetleg az új fiú hozta magával, és avval vette rá a lánykát a hetyepityére?
Tudod szép mese, de azért valami hihetőbbel kellene előállnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!