Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Algás "Szűzmárja"? Ez most...

Algás "Szűzmárja"? Ez most komoly?

Figyelt kérdés
Azt hittem, hogy valami vicc. :D Szomorú, hogy több millió ember tényleg komolyan hisz az ilyenekben: [link]

2017. dec. 17. 18:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
57%

Mitől támadás?

Mert láthatóan gúny tárgyává próbálja tenni a cikk, nem is titkolja, idézek is belőle:

"sosem tudhatjuk biztosan, aznap milyen tárgyon fogjuk megpillantani Szűz Mária arcképét. Lehet az a pirítósunk, egy pizzás serpenyő, a mandzsettánk gyűrődése, egy retek, de valójában bármi"

"Én már nagyon sokszor tapasztaltam ilyet, a reggeli Nutellámban például, szóval ez engem már meg sem lep"

Árad ezekből a mondatokból a merő gúny.

2017. dec. 18. 16:39
 12/19 tgt ***** válasza:
69%
És te hogy tudsz a pirítóson, a pizzás serpenyőn, vagy a mandzsetta gyűrődésén megjelenő Mária jelenésre gondolni?
2017. dec. 18. 16:57
 13/19 anonim ***** válasza:
32%
Sehogy nem gondolok rá, a cikkből idéztem. Nem értem a kérdésedet.
2017. dec. 18. 17:21
 14/19 tgt ***** válasza:
0%
Te nem érzed nevetségesnek a nutellában megjelenő Máriát, vagy a pirítóson Jézust? Vagy ezt a mostani esetet, az algában kirajzolódó Máriát?
2017. dec. 19. 15:31
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy nevetséges.

Erre világítottam rá, hogy a cikk nem más, mint merő gúnyolódás az Egyházon, hogy a hívőket megpróbálják hülyéknek beállítani.

2017. dec. 19. 15:49
 16/19 tgt ***** válasza:
53%
Csak arra akarok kilyukadni, hogy te is nevetségesnek tartod, sok hívő is nevetségesnek tartja, szerintem Ferenc pápa is, szóval miért lenne az egyház gyalázása, ha egy újságíró ír erről gúnyosan? Miért nem lehet elhatárolódni ettől a babonás hittől?
2017. dec. 19. 16:44
 17/19 anonim ***** válasza:
49%
#6 Nem kell gyalázni az egyházat. Megteszi saját maga.
2017. dec. 21. 17:08
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Igen,algás...véletlenül pont ott jelent meg,ahová a víz folyik.Nahát,mik vannak...És véletlenül nem lehet kivenni belőle a tiszta emberi arcot.De hasonló módon a Loch-ness-i szörny fotója is sajnos homályosra sikerült,hogy ne lehessen kivenni egy öntött fém figurát,amit egy kis makett hajóra tűztek fel,és rátették a vízre,úgy,hogy a hajó ballasztot adjon neki,de a víz alatt legyen,hát ki érti ezt?

Nem tudom,hogy egyházat lejárató fotó akar-e lenni,lehet,hogy az.Mindenesetre sok ember hisz az ilyesmiben.Engem megmosolyogtat,de ha ők ettől boldogok:)

2017. dec. 21. 18:31
 19/19 anonim ***** válasza:
Kellett volna linkelni Máriáról egy hiteles képet összehasonlításképp, vagy nincs is olyan?
2019. jún. 5. 02:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!