A Sátán miért hozott volna létre olyan vallásokat, amelyek a szereteten és békén alapulnak?
Vannak hamis próféták. Jézus azt mondta, úgy különböztethetjük meg az igazat a hamistól, hogy az előbbinek az élete jó gyümölcsöket terem.
No de. Nem csak a keresztények, és nem is csak egy bizonyos felekezet élete termi a jó gyümölcsöket! Lehet látni buddhistákat, hindukat, krisnásokat, ateistákat is, akik szeretetben, erkölcsösen, boldogan élnek. Akkor hogy is van ez? A Sátántól biztosan nem származik áldás. Ha mégis, akkor annak ára van, és ez leginkább csak anyagi "áldás" lehet, de lelki semmiképp.
Egy apró kiigazítás az egyik hozzászólónak: az "Istent önmagadban kell keresned" távolról sem egyenlő azzal, hogy "Isten vagy"! Én ezt keresztényként is hiszem. Isten ott van bennünk, és rajtunk kívül is. A saját lelkét lehelte belénk. Mindenkiben ott van Isten egy "szeletkéje", csak fel kell ismerni magunkban is, felebarátainkban is.
A buddhizmus meg tudtommal nem is foglalkozik Istennel, az egyénre bízza, hisz-e benne vagy sem, nem tartja ezt olyan fontosnak.
Minden vallás legfőbb tanításaiban ott van a szeretet és a béke. Sokan közülük ennek megfelelően is élnek.
Sziasztok!
#2!
"Egyszerű, mert csak látszólag alapul a szereteten, legfőképpen az énen van a hangsúly, ami távol van Istentől. Én én én én én én és én."
Mely vallásokra gondolsz?
Szerintem,Isten nem hozott létre egyetlen vallás felekezetet sem. Azokat mind emberek hozták létre.
Ebből egyenesen következik,hogy nincs egyetlen igaz vallás sem.
Van azonban Krisztusnak egy egyetemes egyháza,amelyik nem egyenlő egyetlen vallásfelekezettel sem,de minden vallásban jelen vannak követői valamilyen arányban,és összetételben.
A vallások igazságképe olyan,mint a vak gyermekek elefánt képe.
A vak gyermekek,meglátogatják az állatkertet,és körbe állnak egy szelíd elefántot,hogy megnézzék tapintásukkal,milyen az elefánt.
Az iskolában meg is vitatják milyen az.
Egyikük biztosan állítja,hogy olyan,mint egy szilárd fal,s a másik,hogy olyan,mint egy nagy ecset. A következő cáfolja,mert az,inkább egy vastag kerek oszlopra hasonlít,s a következő erősen állítja,hogy egy vastag locsoló csőhöz hasonlít.
Így vitatkozunk mi is,az IGAZSÁGRÓL.
"Én Jézust követem, de ez az egy dolog nem fér a fejembe... aki nem hisz Jézusban, az mind elkárhozik? "
Jézus követése az Ige megtartása. Maga Jézus mondta, hogy Ő az út, az igazság és az élet. Mit jelent Nálad, hogy Jézust követed?
" Csak ezért? Minden zsidó/muszlim/buddhista/stb. elkárhozik? Ezt nem tudom elhinni, és nem is hiszem el. Az úgy még rendben is lenne, hogy ezek az emberek tévednek... na de ennyire megbocsáthatatlan lenne egy tévedés?"
Szerintem érdemes lenne a páli teológiát tanulmányoznod. Csak a Jézusban hívő képes újjászületni Isten segítségével. A többi hívő nem látja be, hogy ez Isten nélkül nem lehetséges vagy nem hiszi el, hogy megtisztulásra van szüksége
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!