Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Te így is szeretnéd istened...

Te így is szeretnéd istened és ekkor járnál istentiszteletre?

Figyelt kérdés
Ha isten nem tudna beleavatkozni az élet menetébe még ha imádkoznál se és azt tanítanák hogy halál után nincs túlvilág csak az mint mielőtt megszülettél.

2017. okt. 31. 20:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#10 "Isten mindenbe bele tud avatkozni."

Ehhez képest egyetlen dokumentált eset sincsen, ami azt bizonyítaná, hogy valaha is beleavatkozott volna bármibe. És dokumentált eset alatt nem azt értem, hogy Benedek Elektől, vagy más mesekönyvből idézgettek.

Nem tudsz mutatni egy csodát, amire kizárólag csak isten lehet a magyarázat.

2017. nov. 2. 13:28
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, hogy mi van a halál után. Ha életünkben nem is reménykedhetünk más segítségben, mint a nyugtatgatásban, azért a halál után lehet, hogy minden a helyére kerül.
2017. nov. 2. 17:37
 13/18 anonim ***** válasza:

Én,az Újszövetség által bemutatott Istent szeretem.

Rendszeresen járok istentiszteletre.

Konyakgőzös fantáziák istenkéire nem vagyok kíváncsi,de nem zavarnak azok sem.

2017. nov. 2. 17:58
 14/18 A kérdező kommentje:

# 13

A te istened is egy fantázia ahogy az eddigi több ezer amit igaznak mondtak a történelem során...

Látom nem esett le az hogy a vallások mennyire egybeesnek az emberi ösztönös vágyakkal...

2017. nov. 2. 20:32
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

14.Hsz!

Konyakgőzös fantáziák istentelenjeire nem vagyok kíváncsi,de nem zavarnak azok sem.

2017. nov. 3. 00:26
 16/18 anonim válasza:
Valószínűleg nem ugyan úgy, mivel akkor nem egy mindenek felett való Úrról lenne szó hanem egy olyan lényről akit senki nem lát, nem lehet megtapasztalni de mégis van. Az istentiszteletek sem így néznének ki. De amúgy meg Isten jó fej.
2017. nov. 3. 20:11
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
helló. én ateista voltam. nem vagyok vallásos, nem is leszek az, nem járok templomba, nem is fogok, mert ostobaságnak tartom. de a hitem megingathatatlan. pedig mondom, ateista voltam. de a hitet, és a bibliát sem úgy kell értelmezni, ahogy azt sokan a mai napig teszik. alapvető igazságokat ír le mesébe foglalva. valójában az isten, a mi saját felfogásunk szerinti isten, a mi felsőbb erőnk, amiben ha hiszünk, igenis megsegít. egy megfoghatatlan valami, amiben ha töretlenül hiszünk, és nem piti baromságokat kérünk, akkor megfigyelhető, hogy segít. nem úgy van az, hogy imádkozok több pénzért és több pénzem lesz. azért tenni kell. de van olyan dolog, amire nem tudunk hatással lenni.
2018. jún. 7. 12:13
 18/18 anonim ***** válasza:

>>Konyakgőzös fantáziák istenkéire nem vagyok kíváncsi,de nem zavarnak azok sem.<<

Na de pont hogy a hívők legitimálják az összes többi fantáziavilágot! Aki az egyik mesét elhiszi, annak nincs erkölcsi jogalapja arra, hogy a másik hívő másik mesevilágát megkérdőjelezze! Ezt csak az teheti meg, aki egyikben sem hisz.

És ahhoz az undorító erőszakhoz,amit a radikális, fundamentalista hívők csinálnak, minden egyes vallásos ember kivétel nélkül asszisztál és felhatalmazást ad rá!

2018. jún. 9. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!