Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért nem adja meg sok...

Isten miért nem adja meg sok embernek a lehetőséget hogy szerethessen amikor mindenkitől a szeretet várja el?

Figyelt kérdés
Ezt úgy értem hogy vannak például érzelemre képtelen emberek akik egyszerűen képtelenek fájdalmat vagy örömöt érezni mert pl néhány elmebajos vagy ilyenek képtelen erre.
2017. okt. 25. 18:04
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
71%

Némelyek nehezen szerethetők.Ők rendszerint nem értik a szeretet nyelvét,vagy félnek,mert a szeretet kiszolgáltatottá tesz.

Nem kell senkire sem ráerőltetni a szeretetünk kifejezéseit.Szerethetjük ellenségeinket távolról is.

Amint már korábban írta valaki,a szeretet,a feltétlen jóakarat a másik ember fele.

Három okból szeretünk:

1."Ha"azt teszi,amit én akarok.

2."Mert"azt teszi amit én akarok.

3."Annak ellenére"

Az első kettőnek nincs köze az isteni szeretethez.

A 3.amit Krisztus bemutatott,nos az az isteni szeretet.

2017. okt. 26. 03:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!