Jézus zsidónak született?
Ha Jézus zsidónak született volna, akkor elfogadják őt tanítójuknak, de akkoriban sem fogadták el, sőt üldözték Jézust és tanítványait, saját vallásukat követték. Ez olyan mintha Allah lenne a zsidó messiás, de ők inkább felkötik mert folyton téríteni akarja őket, miközben a sajátjuk.
Sosem tartották Jézust zsidónak a zsidók, csak a félre hamisított római egyház így hirdeti, pedig a Bibliában világosan le van írva, Szűz Máriától a Szentlélek által fogant, Betlehemben, ami Palesztina.
7-es válasz nagyon félremegy. Jézus ugyanaz az Isten, aki az Ószövetségben kinyilatkozta magát. A zsidók tekintetében pont arról beszél, hogy már nem az igaz Istent szolgálják, hanem a bűn rabjai. Ha legalább János 8.34-től olvasnád a történetet, megértenéd. Nem szabad igéket kiemelni. Sokszor beszél Ábrahámról is ebben a részben, Ő pedig szolgálta az ószövetségi Istent, akit Jézus testben kinyilatkozott.
8,39 Felelének és mondának néki: A mi atyánk Ábrahám. Monda nékik Jézus: Ha Ábrahám gyermekei volnátok, az Ábrahám dolgait cselekednétek.
8,40 Ámde meg akartok engem ölni, olyan embert, a ki az igazságot beszéltem néktek, a melyet az Istentől hallottam. Ábrahám ezt nem cselekedte.
Természetesen testben Ábrahám fiai, csakhogy a Biblia leírja, hogy aki a szívében hisz, az Ábrahám gyermeke (lsd. Róma 4. fejezet)
A zsidók már az ördög atyát szolgálják ("A ki a bűnt cselekszi az ördögből van; mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa."), mert meg akarják ölni Jézust + nem fogadják el Isten szavát.
"Ha Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem: mert én az Istentől származtam és jöttem", de már a sátánt szolgálják, hazugságokat szólnak, rágalmaznak, stb... Ez ellene megy a Tízparancsolatnak és a mózesi törvényeknek is, amelyekre Jézus nem egyszer hivatkozik.
Jézus a zsidók közül, Júda nemzetségéből származik.
Még Igék:
Róma
3,1 Mi tekintetben különb hát a zsidó? vagy micsoda haszna van a körülmetélkedésnek?
3,2 Minden tekintetben sok. Mindenek előtt, hogy az Isten reájok bízta az ő beszédeit. [rész 9,4. Zsolt. 147,19.20.]
3,3 De hát hogy ha némelyek nem hittek? Vajjon azoknak hitetlensége nem teszi-é hiábavalóvá az Istennek hűségét?
A 3.2 bizonyítja, hogy ugyanaz az Isten az Ó és Újszövetségben
Róma
9,3 Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, elszakasztva a Krisztustól az én atyámfiaiért, a kik rokonaim test szerint;
9,4 A kik izráeliták, a kiké a fiúság [2 Móz. 4,22. 5 Móz. 7,6.] és a dicsőség és a szövetségek, meg a [Zsolt. 147,19.] törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;
9,5 A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, [Luk. 3,23.] a ki mindeneknek felette örökké áldandó [Ján. 1,1. Zsid. 1,8.9.] Isten. Ámen.
János
4,22 Ti azt imádjátok, a mit nem ismertek; mi azt imádjuk, a mit ismerünk: mert az idvesség a zsidók közül támadt.
!!!"az idvesség a zsidók közül támadt. "!!!
Az evangéliumokat Pál és a többi apostol magyarázza, ne mi tegyük meg!
Ezzel búcsúzom:
1 Korintus
10,1 Nem akarom pedig, hogy ne tudjátok, atyámfiai, hogy a mi atyáink [2 Móz. 13,21.] mindnyájan a felhő alatt voltak, és mindnyájan [2 Móz. 14,22.] a tengeren mentek által;
10,2 És mindnyájan Mózesre keresztelkedtek meg a felhőben és a tengerben;
10,3 És mindnyájan [2 Móz. 16,14.15.] egy lelki eledelt ettek;
10,4 És mindnyájan [2 Móz. 17,6.] egy lelki italt ittak, mert ittak a lelki kősziklából, a mely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.
11.Hsz!
Jézus nyilvánvalóan,egy zsidó vallási irányzatban nevelkedett,és élt,hisz különben nem olvashatott- taníthatott volna zsinagógában.
"Összetekerte az Írást, átadta a szolgának és leült. A zsinagógában minden szem rá szegeződött.S elkezdte beszédét: „Ma beteljesedett az Írás, amit az imént hallottatok.” (Lk 4:20,21)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!