"Az egyház egy nagy család ahol mindenki mindenkinek a testvére, nem számít hogy ki hány éves milyen nemű vagy milyen a bőre színe, mindannyian testvérek vagyunk az egy keresztségben"
Én is aktív tagja vagyok az egyházamnak, és amit leírtál, az nagyon szép, és papíron így is van, de a gyakorlatban nem igazán. Ez az "egyház egy nagy család" vízió igazából csak azokra az emberekre vonatkozik, akik megfelelnek az egyház eszményképének (családosok, cölibátusban élők, özvegyek). Akik ezeken a kategóriákon kívül esnek (elváltak, újraházasodottak, melegek stb), azok helyzetét az egyház 1-2 mondattal elintézi, de magát az EMBERT figyelmen kívül hagyja.
2016. nov. 21. 20:53
12/17 How Arrow válasza:
"Az Egyház tényleg ennyire rossz?"
Kérdező amiket a kérdés alatt irtál, rózsás, édes, szép események, a sokszoros tízmillió emberi életet követelő események mellett.
Az egyház (Katolikus) csak annyira rossz, amennyire tévesen és hamisan tanít sok dolgot, belekeverve olyan dogmákat és olyan szokásokat, hagyományokat, gyakorlatokat és szertartásokat, melyek nem az Egy Igaz Élő Istentől vannak.
2016. nov. 26. 16:48
15/17 anonim válasza:
Az egyház "csak" egy eszköz, Isten megtalálásához és útmutatásaihoz. Emberek irányítják működtetik s mivel emberi ezért nem lehet tökéletes. De ha a szándék jó, ha a szíved nyitva áll, akkor az egyházon "felül" is megtalálod Istent és Jézust, anélkül, hogy az egyház hibái miatt távol tartanád magad tőle. Isten keres, és szeret téged, a földi egyház meg olyan amilyen. A kettő NEM ugyanaz, sőt. Még csak nem is hasonlít egymásra.
2016. nov. 26. 20:46
16/17 anonim válasza:
Szerintem vedd fel a Zsidó vallást.
2016. dec. 17. 15:06
17/17 anonim válasza:
Pénzügyi célokra hozták létre, ki*szott sok bűne volt, amiket most had ne soroljak mert holnapra se fejeznem be, és még ma is lemaradt egy csomó középkori szertartásnál, de van pár katolikus haverom, akikkel voltam katolikus táborokban, amin olcsóak és jók. Vannak rossz és jó dolgai is
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!