Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ti hisztek az imádság erejében...

Ti hisztek az imádság erejében, vagy csak megszokásból imádkoztok? Csak akkor imádkoztok, amikor rosszul állnak a dolgaitok?

Figyelt kérdés

2016. aug. 31. 08:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Én hiszek benne.
2016. aug. 31. 08:38
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Mivel működik, ezért nincs okom kételkedni, de inkább másokért szoktam imádkozni.
2016. aug. 31. 08:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem megszokásból imádkozom, hanem mert imádkozni jó dolog. Éppen ezért nem is csak akkor imádkozom, ha rosszul állnak a dolgaim, hanem rendszeresen naponta többször is. Sosincsenek személyes kéréseim, hagyományos imákat szoktam imádkozni, főleg a zsoltárokat, a legtöbbször nem szóban, hanem magamban énekelve.
2016. aug. 31. 09:32
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Szervusz

Igen. Ha megszokásból imádkoznék, akkor egyhangú lenne a beszélgetésem Istennel, és nem is hinnék abban hogy meghallgat, vagy hogy teljesíti a kérésemet, vagy elfogadja a köszönetemet hálámat.

Egy gyermek is szívből beszél, ad hált, vagy mond köszönetet a szüleinek, és abban a hitben kér, hogy meg is kapja ha valóban szükséges, és kivitelezhető.

Nem, mert akkor Istenre vagy pincérként, vagy kiszolgálóként tekintenék, mint akinek kötelessége engem elhalmozni.

2016. aug. 31. 09:34
 5/9 anonim ***** válasza:
Én azokért is imádkozom, akikről tudom, hogy magukért nem teszik. :) Nagy ereje van
2016. aug. 31. 11:25
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem működik.
2016. aug. 31. 14:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Pontosabban nincs ereje az imádságnak, hanem annak akihez imádkozol (Isten).
2016. aug. 31. 15:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Hiszek az imádság erejében. De azért a hit olyan, hogy nem minden nap ugyanolyan erős, valljuk be. Viszont abban is hiszek, hogy amikor épp annyira mustármagnyira zsugorodik a hit, hogy már-már csak megszokásból imádkozunk, akkor is használ! A rendszeres imának megtartó ereje van: akkor sem hagyja, hogy elszakadjunk Istentől, a vallásos közösségünktől, amikor a leggyengébb a hitünk. Ezért jó, ha vallásos nevelést kaptunk: akkor a napi többszöri ima olyan rutinná válik, mint pl. a takarítás, amit tök jó, ha akkor is csinálunk, amikor nincs nagy kedvünk hozzá, mert így sosincs akkora kupi körülöttünk, hogy gáz legyen, ha valaki váratlanul beállít.

Nem, akkor is imádkozom, amikor nagyon is jól állnak a dolgaim! Meg akkor is, amikor velem nincs semmi különös. Másokért. Mindenkiért. A legközelebbiekkel kezdem, aztán tágítom a kört, és végül mindenkit belevonok.

2016. szept. 1. 06:34
 9/9 anonim ***** válasza:
A hit vagy csökken nap mint nap, vagy stagnál vagy növekszik nap mint nap. Jézus szerint hegyeket lehet mozdítani hittel ez szószerint igaz.Én ezt el hiszem.
2016. szept. 1. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!