Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mit gondoltok erröl?

Mit gondoltok erröl?

Figyelt kérdés

A pápa azt állítja, hogy ő isten földi helytartója.

Én viszont szeretném, ha az egyház bemutatna valami megbízólevél-félét, mert a bibliában sehol sincs szó arról, hogy valaki is képviseli istent itt a földön.

2010. ápr. 13. 14:27
 1/9 anonim ***** válasza:
65%

Én azt gondolom, hogy a vallásnak semmi köze az egyházhoz. A keresztény emberek általában jólelkű népek tele szeretettel, jótékony gondolatokkal, és a vallás sokakat átsegít a bajon, a keresztény egyház pedig ezt a jóhiszeműséget kihasználva épített egy jó kis vállalkozást, hogy megszedjék magukat...Úgyhogy, ha létezik Isten, biztos ki lehet akadva, hogy ilyen kis senkik az Ő nevében "kormányoznak", és beetetik a bárányait mindenféle marhasággal, csak hogy tejeljenek.

Az egyetlen normális ember abban a pozícióban II. János Pál pápa volt, annak volt esze is, és nem a hatalom kellett neki, hanem tényleg tett is valamit a világért.

Elismerem, hogy vannak olyan papok, akik az adományokat tényleg jóra fordítják, de ők sem papi minőségük miatt teszik ezt, hanem a bennük lévő emberség vezérli efféle jótékony tetteiket. Viszont még a jótékony és kedves papok közt is van egy csomó olyan, aki nagyon is megválogatja, hogy kinek ad pénzt...igen most a rasszista papokról beszélek (persze más is motiválhatja őket a kirekesztésben, pl. ha valaki nem vallásos, azt sz*ban kell hagyni...)

Nem hiszek Istenben, de abszolút megértéssel vagyok azok felé, akik igen, és állítom, hogy hit nélkül az emberiség már rég kiírtotta volna egymást, DE AZ EGYHÁZAT TISZTA SZÍVEMBŐL GYŰLÖLÖM!

2010. ápr. 13. 15:22
 2/9 anonim ***** válasza:
47%

Szomorú, hogy utálod. Tapasztalataim szerint nemhogy sok pénzt tudnának szétosztani hanem még valahol kevés is. Ha valaki hisz Istenben az hisz "minden látható és láthatatlannak megteremtőjében" a papok ezt a láthatatlan szentséget mutatják be és nem kötelező fizetni ezért de illik.

A pápaság szentségét Szent Péter után állították fel. Ők Szt. Péter utódai. Ahogy kezdett elterjedni a kereszténység az emberek próbáltak Istenhez méltó rendszert kiépíteni-vannak benne hibák mert emberi de ezt próbálják mindig kiküszöbölni-és ők ezt így alakították, hogy a pápa szerves részét alkotja.

2010. ápr. 13. 15:46
 3/9 anonim ***** válasza:
18%

Az egyház Máté 16:18-19-ből vezeti le a pápaság intézményét, ha jól tudom:

"De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem én fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat.

És néked adom a mennyek országának kulcsait; és a mit megkötsz a földön, a mennyekben is kötve lészen; és a mit megoldasz a földön, a mennyekben is oldva lészen."

Vagyis hogy Jézus Péterre hagyományozta a hívek vezetését, azzal a joggal együtt, hogy ő is továbbörökíthesse ezt a posztot. Na, ez a pápa posztja.

2010. ápr. 13. 17:17
 4/9 anonim ***** válasza:
39%

Első vagyok, a másodiknak mondom:

Az a gond, hogy a Biblia és Jézus szegénységet és szerénységet hirdet, ha jól tudom. Na mármost ha végignézel a templomokon (amik a világ legszebb építményei), és azoknak a kincstárain, vagy csak a pápán, vagy a vatikánon......nos nem éppen azt hirdetik, amit kéne. Igaza is volt szerencsétlen Luther Mártonnak, és szerintem ideje lenne egy újabb Luther eljövetelének is. Tudom, hogy ezeket a kincseket nem lehet eladni, Isten ments! Viszont ne hirdessenek szerénységet, amikor messziről sem azok.

2010. ápr. 13. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
33%

"A pápa azt állítja, hogy ő isten földi helytartója."

Esetleg valamilyen bizonyiték erről az állitólagos "állitásról" van?

" bibliában sehol sincs szó arról, hogy valaki is képviseli istent itt a földön."?

A főhatalom átadása Péternek

18Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt. 19Neked adom a mennyek országa kulcsait. Amit megkötsz a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldasz a földön, a mennyben is fel lesz oldva."

Mt 16,18-19

Az Egyház isteni Alapitójának ez a parancsa.

Az Anyaszentegyház láthatatlan feje az Úr Jézus Krisztus.

Az Anyaszentegyház látható feje a mindenkori római pápa, Krisztus helytartója, Szent Péter utóda.

2010. ápr. 13. 21:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Hät!

Elegge ellentmondana az egesz Bibliaval,hogy Isten embert jelöl ki földi helytartonak:ugye az apostolok levelezgettek egymassal,de nem utal soha senki a fenti idezetre(nem szolitjak maskent,ö sem különböztetei meg magat a többitöl) pedig a Bibliban minden -mindennel összefügg

Jezus utolso ejszakajan elalszanak-emberek es gyengek --elbuknak

De Jezus vilagosan kijelent:elküdi a szabaditot a szentlelket.(De nem embert)

(Szerintem) vmi ilyen törtenhetett:

Jezus mondja Peterhez fordulva :Te Peter vagy...En egyhazamat kösziklara alapitom.Szoval nem tiszta a forditas.Szoval a köszikla,Petra,Petros szavak forditasa es az akkori kor nyelv hasznalata körül lehetne keresgetni.A valaszom:IGEN (nincs szo rola)

Mindent vallalok:lepontozast,lehülyezest:):) csak alpari veszekedes ne legyen!

Adam es Eva esznek arrol a farol-emberek es gyengek-elbuknak

Es a vilag Teremtöje közülök szemeli ki sajat helyetteset?

2010. ápr. 14. 23:41
 7/9 anonim ***** válasza:
Bocs! Az ut. ket mondatom lecsuszott tehat az ebuktak szo utan kezdödik :Adam...es a ket mondat
2010. ápr. 14. 23:45
 8/9 anonim ***** válasza:
61%

Szia!

Én azt gondolom erről, hogy amit leírsz azok tények.

Tény, hogy a Pápa azt állítja, hogy ő Isten földi helytartója. Erről egy Biblia prófécia jut eszembe:

"Aki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát."

Érdemes elolvasni Pál apostol II. thesszalonikai levelének egész második fejezetét, szerintem így a történelem ismeretében egészen jól érthető: a Római Birodalom "félretolatott" és a "törvényszegés titkos bűne" (lásd a tízparancsolat megváltoztatását), hogy a bálványimádás törvényes legyen (2. parancsolat eltüntetése, a "Nap" napjának előtérbe tevése) elég durva módon ment végbe...

Sajnos a kereszténység a mai napig nem jött rá (tisztelet a kivételnek), hogy az "ősellenség" nem kívülről támad...

Üdv. Péter

2010. ápr. 15. 17:17
 9/9 anonim ***** válasza:

ha a pápa tényleg Isten "helytartója" lenne, bár ilyen nincs, Péter barátunk rá is világított, akkor valószínűleg kikelne az "aranykeretes" székéből, levetné a "gyémántberakásos" palástját, és felajánlaná nemes célokra...Ha a bizonyos egyházi építmények Isten nevében léteznének, nem állnának üresen éjszaka 5 lakat alatt, hanem a hontalanoknak adnának menedéket...persze vannak kivételek.

üdv

25/F

2010. ápr. 21. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!