Bűnos-e az aki megakadályozhatna egy bűntényt?
Akinek tudomása van arról, hogy valaki bűntényt akar elkövetni,sőt fog is, de nem tesz ellene az bűnös ?
Főleg úgy, hogy hatalmában állna megakadályozni.
Nem állítom, hogy a sok rosszat a világban Isten adná nekünk. Inkább a sátán. De Isten tud róla,hatalmában áll és mégsem menti meg még a híveit sem a rossztól.
Mert, hogy másokat nem az még megértem, de azokat sem kíméli akik elvileg elfogadják és követni próbálják Jézust.
Tehát az életükben bekövetkező rosszért mennyiben felelős Isten?
Igen, amikor új voltam az oldalon, én magam írtam ki. Csak meguntam hogy kérdezgették, ezért már nem szoktam válaszolni erre a kérdésre.
Üdv, egy ES-t valló...
Egy konkrèt válasz:Ezt mondja Jehova/
Ha a bünös megy az ő utján,es te látod de nem figyelmezteted,ő meghal büneibe,de a vèrèt a te kezedből kèrem!
Ha a bünös megy az ő utján,es te látod es figyelmeszteted de ő nem tèr meg a bünös utjárol ő meghal az ő büneibe de te megmentetted lelkedet.
Ha a bünös megy az ő utján ès te látod es figyelmezteted ,es megtèr a bünös utjárol megmentetted őt is es magadat is!
Jehova tanui ezert hirdetik Isten szavát ,hogy megmentsenek másokat es magukat is,ettől a bünös világ büneitől.Zsoltarok.37:29 "Az igazak öröklik a földet ,es mindvègig rajta lakoznak"!
A kérdés feltevője erősen sugallja a téves ítéletet,ami erkölcstelen tett!
Isten igenis megpróbálja a lelkiismeret csendes befolyásával jóra indítani MINDENKIT,de ezt kevesen érzékelik egyrészt a környezet agresszív zaja miatt,másrészt mert nem tudják azonosítani a forrást,harmadrészt nem akarnak Iste Lelkére hallgatni.
Ha kíváncsi vagy valamire,akkor NE SUGALD téves elképzeléseidet!
Ha ítélkezni akarsz,vagy Istent,vallást kritizálni,akkor írj a "valláskritika"oldalra!
6.Hsz!
Ha Isten megakadályozna minden gonoszságot,a gonoszok szabad akarata áthágásával, az emberiség,csupán az Istentől való rettegésből,és önző érdekből engedelmeskednének neki.
A ilyen engedelmesség erkölcsi értelemben értéktelen. Idegen az isteni szeretettől!
"nem Isten adja a gyilkosnak a kezébe az életet elvevő tárgyat"
Hát akkor ki?
"nem Isten buzdítsa a gyilkosságra"
...
"a tetteinkért mi vagyunk a felelősök"
Ez így igaz.
"és nem Isten"
Akkor ki?
Ki teremtette a bűnt? Ki hozta be a világba?
Ki teremtette meg a bűn elkövetésének a lehetőségét?
Ki teremtette meg a bűnös hajlamokat?
Ki az, aki mindezt előre tudta?
Ki az, akinek hatalma is lett volna mindezt másképp teremteni?
Talán te?
"hisz mi választunk Isten s a sátán között"
Persze.
Úgy, hogy sokszor nem is tudsz róla, vagy az ösztöneid vezérelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!