Az iszlámban is csak a feleséggel engedélyezett a szex?
Ha igen akkor, minek számít amikor a házasság előtt vagy mellett nem muszlim nőket erőszakolnak meg muszlim férfiak?
Az nem számít megcsalásnak,házasság törésnek,bűnnek,házasság előtti szexnek?
"A nem muszlim nő hitetlennek számít. Márpedig a (külső) dzsihád szerint a hitetleneket tűzzel-vassal irtani, asszonyaikat megrontani kell."
Mondom én hogy Magyarországon sok az iszlám szakértő :)
Azt kihagytad hogy minden muszlim terrorista :)
Akkor összefoglalom a lényeget röviden: az Arab nagyon ravasz népség, és az ügyeskedés hozzátartozik a kultúrájukhoz.
Tehát úgy értelmezik a Koránt, ahogy akarják. Ha mégis hibát követ el, majd leimádkozza.
"Akkor összefoglalom a lényeget röviden: az Arab nagyon ravasz népség, és az ügyeskedés hozzátartozik a kultúrájukhoz.
Tehát úgy értelmezik a Koránt, ahogy akarják. Ha mégis hibát követ el, majd leimádkozza."
Újabb szakértő :) Ahhoz hogy átlásd az egészet, az összes vonatkozó vereset és a hadiszokat is el kell olvasnod. Amit ti csináltok az olyan mit ha egy hozzá nem értő ember kiragadna valamelyik magyar törvénykönyvből egy mondatot és az alapján itélkezne.
„az Arab nagyon ravasz népség”
Én azt hittem ez a kérdés a muszlimokról szól.
A muszlimok jelentős része arab. De lényeg, hogy hasonlít a középkori kereszténységhez. Ők is papoltak szeretetről meg Jézuskáról, de ellenségeiket nem szerették, hanem gyakran kibelezték őket. Nagyon lassan csinálták,órákig tartott.
A vallást úgy értelmezik az emberek, ahogy érdekeik kívánják. A Koránból is ki lehet olvasni egy y állítást, és azt is, hogy NEM Y. Mindig azt a részt választják, amelyek a legelőnyösebb számukra. Ez minden vallásban így van. A keresztények csak azért nem erőszakoskodnak ( legalábbis nem túl sokat), mert a világi törvények már büntetik.
Ha nem engedi akkor mégis miért így élik az életük?
(nem mindenki)
Mert magyar lányok is járna "dubajozni" és ott a házas,hithű muszlim férfiak,férjek veszik igénybe a szolgáltatásokat.
Mindig azzal jönnek, hogy iszlám így,Korán úgy amikor maguk sem tartják be.
Ha nem engedélyezett akkor mégis miért hivatkoznak rá?
"Ha nem engedi akkor mégis miért így élik az életük?"
Hogy hogyan kellene élniük és valójában hogyan élnek két különböző dolog. Ha te egyes emberek tettei alapján itéled meg az iszlámot nem téves következtetéseket vonsz le. Gondolom a kereszténységet sem a pedofil papok alapján itéled meg. Ha egy házas ember megcsalja a feleségét az hátasságtörést követ el amit egyértelmüen tilt az iszlám igy nem hivatkozhatnak rá.
"de mivel nagyon sok réteg sorolható ide, szerintem helyenként eltérőek a szokások."
Népszokások nem egyenlőek az iszlám előirásaival. Két teljesen különböző dolog.
"A magyarországi mecsetben történő házasságkötésnek (arab férfi, magyar nő) van bármilyen nyoma Magyarországon? Úgy értem, ha a nő ezek után a polgár mesteri hivatalban házasságot szeretne kötni egy magyar illetővel, nem lesz akadálya a múltbéli arab házasság?"
Ha a nő nem vált el akkor az iszlám szerint nem házasodhat újra. Nem hiszem hogy bármelyik magyar hatóság számontartaná a mecsetben történt házasságkötéseket és nem is ismeri el azokat. Lehet hogy a magyar törvények szerint házasodhat de az iszlám szerint nem.
Igen, csak vele (max. 4 feleség lehet). Egyértelműen elítélendő a nemi erőszak és jól írod: megcsalásnak,házasság törésnek,bűnnek,házasság előtti szexnek számít.
12-es! "Akkor összefoglalom a lényeget röviden: az Arab nagyon ravasz népség, és az ügyeskedés hozzátartozik a kultúrájukhoz.
Tehát úgy értelmezik a Koránt, ahogy akarják. Ha mégis hibát követ el, majd leimádkozza."
Az iszlám nem egyenlő az arabbal. Minthogy az egyik legnagyobb iszlám ország (Indonézia) sem arab. Egy jó muszlim nem viselkedik így, ahogy írtad.
Egyébként szerintem te kevered az arabokat a zsidókkal, akik sokszor úgy bújnak ki a szombati tűz gyújtási/villany kapcsolási tilalom alól, hogy egy nem zsidót kérnek meg, hogy gyújtsa meg nekik pl. a tűzhelyen a gázt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!