Muszlimok ti miért vagytok biztosak abban hogy a ti vallásotok az igazi? Én keresztény vagyok és egy kicsit mindig is elítéltem a vallásotokat.
"Oké de itt a MÉRT a kérdés"
Mert elmeőrültek.
Szia!
Amikor elolvastam a kerdesed ket kerdes merult felbennem,fognak-e erre muszlimok valaszolni? a masik pedig mi ertelme teologiai vitakba keveredni azzal akinek mas a vilagkepe mas teologiai elveket vall ???
én keresztény vagyok.
mindenki a szíve szerint dönt hogy melyik vallást gyakorolja.
azt választja melyet eltud fogadni tiszta szívvel s szabad akarattal.
melyet tiszteletben kel tartani.
Isten csak azokat tudja megérinteni akik hagyják és befogadják.
de nem kényszeríti őket,szabad akarat.
ne ítélj hogy ne ítéltessék.
természetesen minden vallás a sajátját tartja igaznak,mint ahogyan mi is a mienket.
ha ez nem így volna nem volnánk az a vallásos emberek amelyik épen vagyunk.
ezeket a dolgokat hogy melyik az igaz,bízd Istenre.
és az emberek szívére.
Egykutya a két vallás. Emberek (mert emberek írták) beleírtak ezt - azt könyvekbe, és más emberek elhitték, hogy az Isten szava, és az, de csakis az az igaz.
Sok marha meg képes megölni egymást ezért.
Egyiknek sincs igaza. Ki honnan számolja az időt, meg ilyenek, mikor a Világegyetem 10+ milliárd éves. Ember járt már a Holdon, 7 milliárdnál is többen vagyunk, ezek meg azon vitáznak, hogy kétezer éve, a Közel - Keleten, mikor tán pár tíz vagy száz millió ember élt az egész földön, kámzsákba, lebernyegekbe öltözött szakállas próféták milyen példázatokat mondtak, meg ki mondta ki előbb, hogy ő az igazi.
Hogy kinek mi a vallása én nagy ívben teszek rá. Annyi viszont bizonyos hogy az Egy Isten hit nem vezetett soha semmi jóra, nézzétek csak meg a történelmünket.
A Keresztes hadjáratok a Szent Főldért, ami mondjuk ki nyíltan kész baromság volt, a Muszlim hódítások, ami szintén csak a hódításról és a más népek elnyomásáról szólt.
Egyedül a Buddhisták mondát ki nyíltan hogy ez az egy Isten hit baromság, és még jót is nevetnek rajtunk, és hogy őszinte legyek igazat kell adnom nekik.
Ideje lenne felébredni ebből a korszakból.
Jómagam a Tudományban és a tudásban hiszek, de mellette elfér a hit abban hogy Isten létezik, és letudom ennyivel, de az egyház és a különféle emberek által írt "szent könyvekben" leírtak nem mindig fedik a valóságot.
Minden vallásnak, legyen az Keresztény, Muszlim, vagy Zsidó csak egy feladata van, hogy az együgyű embereket könnyen lehessen irányítani.
Ahány vallás annyi szokás.
érdekes, hogy a legutóbbihozzászóló esete megtörténhet európában, szabadon eldöntheti vallást akar e váltani, ez így persze hogy keresztényből muszlim a muszlim országokban is megtörténhet de fordítva már nem, kivégzés terhe mellett, régebben azt gondoltam ez csak az emberi barbárság, de aztán olvastam a Koránt, sajnos ez az iszlám valódi arca
nem lehet azt mondani, hogy minden vallás egyenlő, mert nem igaz, mást tanítanak, másképp gondolkodnak, hogy lenne ak ettő egyenlő? Ilyen alapon egy liberális vagy konzervatív csak ugyan olyan mint egy náci? Vagy mondhatjuk e, hogy pl az antiszemita jelszavakat skandáló csürhe nem reprezentálja a náci idológiát? Ők még csak sakandálnak ,de már mindenki vért hány (jogosan!) de a tettleges antiszemitizmus manapság Európában szinte minden esetben az Iszlámtól jön, csak túl multikultik vagyunk ,hogy haragudjunk rájuk
"A Koránt pedig elolvastam, és meg kell, hogy mondjam, hogy nem Istentől ered, hanem a gonosztól."
Kétlem hogy elolvastad a Koránt. De ha mégis, és ugy látod hogy a gonosztól ered akkor te magad vagy a gonosz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!