Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért zárjuk börtönbe a...

Miért zárjuk börtönbe a bűnözőket?

Figyelt kérdés
Szerintem példát kéne vennünk Istenről. Ő engedi nekik, hadd csináljanak azt, amit akarnak, mert hát szabad akaratuk van. Majd a haláluk után jól megbünteti őket.
2015. nov. 5. 21:06
1 2 3
 11/28 pelgrim ***** válasza:
33%

Azért mert másképp nem bírunk velük.

Hol is hallottuk: „Az vesse rá az első követ, ...” - De mi lenne, ha minden bűnre hajlamos ember azt tehetné amit csak akar ?

Egyetértek, nem az ember feladata az, hogy ítélkezzen társa fölött, de meg kell védeni az embereket. A börtönbe zárást azonban nem büntetésként kellene végrehajtani, hanem a társadalom védelmezéseként.

És valójában az lenne helyes, ha büntetés helyett a tetteseket jóindulattal, szeretettel tudnánk körülvenni, bebörtönzés helyett, hogy helyesebb belátásra juthassanak, hogy tudomásul vehessék, hogy ők is a társadalom nélkülözhetetlen értékes tagjai.

Isten nem büntet, de tetteinknek vannak következményei.

2015. nov. 6. 11:32
 12/28 Roland G. ***** válasza:
100%

"A kereszténység szerint senkit nem szabad büntetni életében a Földön, mert a szabad akarat szent. Ezért is nem akadályozza meg Isten a gonosz embereket abban, hogy rosszat tegyenek még életükben, ugyanis mindenki azt csinál, amit akar. Csakis haláluk után bünteti meg őket. "

Kedves kérdező!

A Bibliában van történelmi és örök ítélet.Isten ha szükségesnek tartja,akkor büntet az időben,majd a halál után is,mivel a jog és igazságosság Istene.A Róma 13-ban pedig Pál világosan kimondja,hogy a hatalom egyik legfőbb feladata a rossz büntetése!

"Mert Isten szolgája ő a te javadra. Ha pedig a gonoszt cselekszed, félj: mert nem ok nélkül viseli a fegyvert: mert Isten szolgája, bosszúálló a haragra annak, aki gonoszt cselekszik."(Róma 13:4)Szó szerint:aki igazságot szolgáltat/bosszúálló a büntetésre/haragra,igazságot szolgáltat büntetés céljából).

2015. nov. 6. 12:12
 13/28 anonim ***** válasza:

"A kereszténység szerint senkit nem szabad büntetni életében a Földön, mert a szabad akarat szent."

- Egyet idéznék: "Én pedig megkeményítem a Faraó szívét, és űzőbe veszi őket, hogy megdicsőíttessem a Faraó által és minden ő serege által és megtudják az Égyiptombeliek, hogy én vagyok az Úr. És úgy cselekedének." Hát, ebből nem az derül ki, hogy ne befolyásolná az emberek döntését.

"Ezért is nem akadályozza meg Isten a gonosz embereket abban, hogy rosszat tegyenek még életükben, ugyanis mindenki azt csinál, amit akar. Csakis haláluk után bünteti meg őket."

- Hadd idézzek szent könyvetekből: "Akkor Isten kén­ és tűzesőt bocsátott az égből Szodomára és Gomorrára. Így pusztította el ezeket a városokat, az egész vidéket, a városok minden lakóját és a mező egész növényzetét."

Ne gyere azzal, hogy ez az Ószövetség stb., ugyanaz az isten, akiről beszélsz, és az Ószövetség is szent könyv számodra. Arra a hülyeségre meg végképp nem vagyok kíváncsi, hogy valójában ez nem is büntetést, mert a lakók számára jó volt meghalni.

"Ezt nekünk is tiszteletben kell tartanunk és Isten példáját kell követnünk, ugyanis ő a fény és az erény mindenek fölött és nála jobban senki nem tudhatja ezeket a dolgokat."

- Ilyen módon? "Ne csinálj magadnak faragott képet, és semmi hasonlót azokhoz, a melyek fenn az égben, vagy a melyek alant a földön, vagy a melyek a vizekben a föld alatt vannak. Ne imádd és ne tiszteld azokat; mert én, az Úr a te Istened, féltőn-szerető Isten vagyok, a ki megbüntetem az atyák vétkét a fiakban, harmad és negyediziglen, a kik engem gyűlölnek."

És hadd tegyem fel újra a kérdést: a kereszténység számára értékesebb a bűnt elkövetők szabad akarata, mint azoké, akik a bűn ellen tesznek? Érdekes egy istened van; többek közt ezért nem vagyok keresztény. Sajnos jó keresztény módjára továbbra is kitérsz a találó érvek elől.

2015. nov. 6. 15:39
 14/28 anonim válasza:

Kedves kérdező!

A gyermekét a szülő még nevelési célból sem büntetheti?

Az USA-ban egyre gyakrabban előforduló iskolai mészárlókat sem lenne szabad büntetni?(lelőni meg pláne!) Hagyni,hogy irtsa a népet, amíg van muníció?

Ha a családodból valaki ellen (ne adj Isten!) bűncselekményt követnének el? Mi lenne a reakciód?

És a muzulmánok ?(hitetlent megölni dicsőség)

Szerintem Te álhumánus és bigott vallásos vagy. De a valóságról sincs túl sok fogalmad.

2015. nov. 6. 16:18
 15/28 anonim válasza:
Még valami: pedofil papot kizárni? Ugyan már! ( még ha a Te gyerekeddel is tette)
2015. nov. 6. 16:32
 16/28 anonim ***** válasza:

Nem volt Jézusnak sem gond a börtön.

Máté 5

25. Légy jóakarója a te ellenségednek hamar, a míg az úton vagy vele, hogy ellenséged valamiképen a bíró kezébe ne adjon, és a bíró oda ne adjon a poroszló kezébe, és tömlöczbe ne vessen téged.

26. Bizony mondom néked: ki nem jősz onnét, mígnem megfizetsz az utolsó fillérig.

2015. nov. 6. 18:30
 17/28 anonim ***** válasza:

Hát igen, ilyen az, amikor a keresztények feladják a saját vallásukat. :)))

Jézus hagyta magát megölni és nem állt ellen. Bátran szembenézett gyilkosaival és amikor kiröhögték őt, hogy ha Ő Isten fia, akkor miért nem száll le a keresztről és harcol ellenük, akkor nem tett semmit, csak annyit kért Istentől, hogy bocsásson meg nekik, nem tudják, hogy mit tesznek.

De persze ezek a mostaniak nem igazi keresztények, csak műmájerkednek. Nem akarnak meghalni, ahogy az illő lenne egy kereszténytől, aki Jézust követi.

2015. nov. 7. 06:46
 18/28 szp72 ***** válasza:

Igen a földi élet egyfajta próbatétel. A szülők is időnként próbára teszik gyermekeiket, engedik őket egyedül bevásárolni, elutazni, otthon maradni, buliba menni vagy bulit rendezni, s csak utólag bírálják el, hogy helyes volt vagy nem helyes, volt-e visszaélés a szabadsággal vagy nem volt.

Isten hagyja, hogy az emberek úgy rendezzék be a társadalmukat, ahogy akarják, de ez nem jelenti, hogy nem lesz felelősségre vonás.

A Biblia és keresztény felekezetek többsége szerint a bűnözőket meg kell fékezni akár erőszakkal is. Az előző példával élve a nagy testvérnek adott esetben joga van a kistestvérét a szülők távollétében megrendszabályozni.

2015. nov. 7. 12:05
 19/28 Clark Kent.. ***** válasza:
Az ókori Izraelben is létezett igazságszolgáltatás, ott sem csinálhatta azt senki, amit akart. Nagyon szigorú törvények voltak, olvasd csak el a Tórát.
2015. nov. 7. 12:16
 20/28 Clark Kent.. ***** válasza:
Amúgy meg a zsidóknál is létezett börtön. Lásd, Jeremiás prófétát is oda vetették, igaz, igazságtalanul.
2015. nov. 7. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!