Szerintetek kikkel értelmetlenebb és idegőrlőbb érvelni és vitatkozni?
A) Jehova Tanúi
B) Hitgyülisek
C) Szcientológusok
Szerintem mindenhol vannak amolyan vaskalapos fanatikus hívők,bármely egyház vagy felekezetről van is szó.Általánosítani pedig nem szabad,mert mindenhol vannak olyanok,akikkel lehet kulturáltan vitatkozni.Nekem vannak rossz és jó tapasztalataim,tanúkról,hit gyülisekről vagy más vallásúakról is!
:)
Így van utolsó!
Én elmondom a saját meglátásom:
A) JT- Ők alapjában véve szelíd emberek, csak szeretnek "ravaszkodni", például az egyik barátom nagyanyja már idős alig tud járni. Erre a tanúk koppogtak a kapuján, a néni nem tudott visszaszólni, hogy menjenek innen, erre ők fogták magukat és bementek a házba. Majd jóval később amikor a néni apja megérkezett akkor ő "kirugdosta" a tanúkat. Azzal viccelődtünk a barátommal, hogy talán egy nap kinyitod a szemed az ágyadban és felettes lesznek a tanúk a bibliával a kezükben és a kockás ingjükkel :)
viszont érdekes, hogy a "gyengébb" emberekhez mennek nagyba téríteni.
Aki már okosabb és leáll velük beszélgetni, magyarázza mi miért van és miért nem, ezt még alátámasztja a Bibliával, arra csak bólogatnak, nem mondanak semmit. Ha befejezték a beszélgetést akkor fogják magukat és otthagyják.
Annál már nem térítenek tovább...
B) HGY- Itt alapjában véve két részre lehet osztani a hívőket, van az a rész akikből szerintem több van, ők azok akik jóindulatú értelmes emberek, lehet velük beszélgetni értelmes civilizált ember módjára, ők próbálják követni Jézust, ők az okosabbik hányad. Van a másik rész, akik meg úgymond Németh Sándor vérebei, őket olyannak képzelem el, hogyha valaki rálőnne Sándorra, akkor ők gondolkodás nélkül elébeugranának (meg ilyesmik).
Viszont mindkét fél nem igazán látja át a teljes képet, nem igazán esik le nekik, hogy ez inkább politika és evilági érdekek képviselete...
C) Szcientológusok- Ők olyanok mint az a bácsi aki süket és még vak is. Mondja, mondja, mondja, mondja a magáét. Akármit mutatsz neki, a legszilárdabb bitonyítékoktól kezdve a volt tagok interjúán át a bankszámlákig bármit, ők nem látják és nem hallják, hanem csak magyarázzák a saját szövegeiket.
Viszont elég sokfelé elér a kezük, és felfoghatatlanul gazdagok.
Mondjuk mindháromra elmondható ez, hogy a vezetők irtó gazdagok és sokfelé elér a kezük...
De az utolsó, az semmitől nem riad vissza (még a gyilkosságoktól sem)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!