Szerintetek mikor jon ra az emberiseg, hogy az egesz vallas hulyeseget?
Nem fog rájönni mindenki, mindig is maradnak vallásos emberek. De ha belegondolunk, nem is olyan baj. Kell a nehezék, hogy ne szaladjon el a ló a fejlődéssel. Régi értékeket őriznek, de jó, hogy le van írva, így oda lehet nyúlni hozzá, nem merülnek feledésbe.
A pénz, amit említettél, nem menne jobb helyre. Sok más butaságra költenék az emberek. Talán ez így a legjobb, amire fordítódhat.
Nem védem a vallást (mondjuk lehetne kevesebb, valóságközelibb), de a hiánya is borzalmas lenne.
Mi bajod van a templomokkal?
Van olyan ismerősöm, aki ateista, viszont mégis nyitott a templomok - min épületek - iránt.
Talán A szürke 50 árnyalata könyv, vagy egy beszívott éjszakai szórakozás, adgresszivitást ösztönző mozifilmek, stb jobb befektetés, mint pl. egy templom épülete?
Ne gyere azzal, hogy lehetne a betgekre, szegényekre költeni - ugyanis az egyházak/közösségek igenis gyűjtenek ilyen célokra is, sőt.
1. Buddha nem volt semmilyen Isten, a buddhizmusban nincs központi istenség, csak annyi, hogy ha jó életet élsz, akkor eljuthatsz a nirvánába (egyfajta mennyország).
Melyik az igazi? Ezt egyszer megkérdeztem egy paptól. Az az álláspont, hogy ezek a vallások (zsidó, keresztény, iszlám) ugyanazt az Isten imádják, csak más oldalról közelítik meg. Ezért, ha valaki teljes szívéből törekszik Isten megismerésére, az megtalálja. Magyarán lehetek egy szekta tagja, de ha én jóhiszeműen meg vagyok győződve róla, hogy ők vezetnek el Istenhez, akkor eljutok hozzá. A szekta vezetői már nem biztos (...)
Nem tudni pontosan, de szerencsére egyre ateistább lesz a világ, ahogy telnek az évek és felvilágosodnak az emberek.
Szóval szépen lassan be fog következni.
# 15
Ezen jót röhögtem :D Nem letörni akarlak, de ateistának lenni nem a művelt emberek kiváltsága :D Ismerek ateistákat, akik ugyan olyanok, mint a jehova tanúi, csak éppen arról vannak szentül meggyőződve, hogy nincs Isten :D
Azok kellene magukba nézniük, akik tagadják, hogy vajon miért? Talán mert a saját fejük után akarnak menni, mindenről ők akarják eldönteni, hogy az jó vagy rossz, saját magukat akarják a középpontba helyezni, és aggódnak, hogy talán még sincs így? Szerintem ez nem más, mint egoizmus, hogy csak én számítok, csak ez a 70 évem van, mindegy mással mit teszek ez alatt, csak nekem legyen jó.
Nem mondom, hogy csak ez az oka, hogy nem akarnak hinni, de szerintem sokaknál ez is közre játszik.
"de szerencsére egyre ateistább lesz a világ, ahogy telnek az évek és felvilágosodnak az emberek"
Aki a tudást összekeveri az isten hittel, az nagyon sötét helyről jöhet.
Az meg most is látszik, hogy az emberek egyre boldogabbak, mert a világ egyre jobb. Az emberek egyre felszabadultabbak, járnak nyaralni, kirándulni, színházba, veszik a sok könyvet, mert egyre többet olvasnak, stb ,stb. Az életüket minden téren sokkal teljesebben élik meg, mint mondjuk 40 éve. Mert akkor az egész falu vasárnap a templomba ment.
Ez már ebből a rövid időszakból is tisztán látszik. :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!