Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők, szerintetek miben...

Hívők, szerintetek miben különbözne a világ a mostanitól, ha nem létezne isten? Ateisták, szerintetek miben különbözne a világ a mostanitól ha létezne isten? És miért?

Figyelt kérdés
2015. júl. 3. 18:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Miért teremtett volna ekkora világot csak nekünk?
2015. júl. 3. 19:38
 12/23 Ozmium42 ***** válasza:

"Azt gondolom, hogy az, hogy te most levegőt kapsz, amit be tudsz lélegezni"

21% oxigénnel, hogy belélegezd, és 78% nitrogénnel, hogy próbára tegye a hited. :D

2015. júl. 3. 19:48
 13/23 anonim ***** válasza:
58%

Ha valóban létezne a keresztények Istene, akkor sokkal jobb világ lenne. Olyasmi lenne, mint amilyennek a Mennyországot képzelik keriék, mert egy végtelen hatalmú-intelligenciájú és szerető isten mindent megtenne, hogy a gyermekeinek jó legyen.

De mivel kegyetlen világban élünk, ez már alapvetően bizonyítja, hogy az istenük nem létezik.

2015. júl. 3. 20:48
 14/23 anonim ***** válasza:

Hívőként mondom:

Nem lenne semmi, mert nem támaszkodom annyira Istenre, hogy ne tudnék boldogulni az életben egyedül.

2015. júl. 3. 22:27
 15/23 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:

Ami pedig a világot illeti... Szerintem ugyanilyen maradna. Véleményem szerint Isten nem szól bele nagyon a világ ügyeinek az alakulásába, tehát ha nem lenne Isten, akkor ugyanez lenne.

2015. júl. 3. 22:29
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha létezne, akkor csak egy bolygó (esetleg néhány másik is a többi projektnek) lenne, nem több millió, milliárd.
2015. júl. 4. 07:17
 17/23 anonim ***** válasza:

Az is igaz, amit az utolsó írt.

Kb. úgy nézne ki a világ, ahogy a középkorban elképzelték, hogy a Föld és az emberiség van mindennek a közepén.

2015. júl. 4. 07:51
 18/23 anonim ***** válasza:

igy is úgy élnek az emberek mintha nem lenne Isten.

ennél fogva láthatod, milyen a világ Isten nélkül.

2015. júl. 4. 08:12
 19/23 anonim ***** válasza:
Amíg nem voltak emberek, addig is kegyetlen volt a világ, szóval nem tudom, hogy miről beszélsz, living witness.
2015. júl. 4. 08:18
 20/23 anonim ***** válasza:
40%

Szia!

A kérdésedre megtalálod a választ ha csak megnézed a pontozást itt kérdéseden belül.

Azoknak akiknek nem létezik Isten nyomkodják a piross kezet, azoknak akiknek van Isten nem nyomkodják a piross kezet, és ez csak egy szimpla megfigyelés de mi történne akkor, ha nem csak egy "szimpla megfigyelésről" beszélnénk?

Azt hiszem jobb ha nem nyilatkozom!

ha nem létezne Isten és tegyük fel, hogy valami titkozatos és véletlen következtében létre jött volna az élet, az nem tartott volna sokáig és már rég a kozmoszban szállingóznának az atomjaink.

Isten nélkül nincs élet és nem is lehet élet!

De ez az én hitem és nem kell elfogadni.

2015. júl. 4. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!