Miért a magukat nagy kereszténynek nevező megmondóemberek vinnyognak a leginkább a melegházasság miatt, és úgy összességében a melegek jogainak kiszélesítése miatt?
nem vagyok Katolikus.
amit írtam, azt Isten nézőpntja.
Mi a természetes?
az ami rendeltetésének megfelelően működik,
Mivel Isten az élőlényeket szaporodás képességgel teremtette, ez a természetes, és ami ennek ellene megy az mind természet ellenes.
Kedves 9-es, az nagyon tetszik nekem, hogy a coming out-od után is jársz katolikus templomba, csak így tovább. :)
Viszont annyit helyesbítenék, hogy a katolikus egyház már "fejlődésnek" indult e kérdésben, mert köztes álláspontot képvisel. Nem engedélyezi a melegházasságot, de nem is ítéli el olyan mértékben, mint ezek a modernebb egyházak (pünkösdisták, jehovák stb), hanem azt vallja, hogy egy meleg nem tehet arról, hogy meleg, nem kell megváltoznia, csupán annyi, hogy cölibátusban kell élnie, s nem élheti ki a melegségét. Természetesen ez sem jó nézőpont, de már egy haladás azokhoz képest, akik szerint a melegség egy ördögi valami, amiből "ki kell gyógyulni", s akiről megtudják, azt kiátkozzák a gyülekezetből.
Szóval a mindenki által maradinak tartott katolikus egyház sokkal jobban halad ebben a kérdésben, mint más modern egyházak.
Ha a melegség nem lenne az úr akarata szerint akkor csak a melegek szexuális szokásairól beszélhetünk maximum.
Mert a melegség nem csak arról szól. Nekem bisexként fontosabb a szerelem része, amit már így 15 évesen is tapasztaltam nem egyszer. Ha pedig szerelemről beszélünk az az Úr egyik legnagyobb ajándéka. Mivel az alapkövei a szerelemnek: szeretet, elfogadás, segítőkészség, empátia, és ezek mind mind Isten ajándékai. Ha a melegség nem lenne az akarata, akkor ezek nem járnának a homoszexualitással. Ha tiszta szívből szeretek valakit akkor csak azért bűn mert azonos a nemünk? NEM!!!
14.vagyok
Még annyit hozzáfűznék, hogy Istennek az is bűn ha egy ember házasság nélkűl sorra létesít szerelem nèlkùl szexuális kapcsolatokat ès ez így van mind a melegeknél mind a heteróknál.
Hol olvastátok a Bibliában,hogy a "melegség"nem bűn?Konkrétan tiltva van.Egy hívő embernek az egész Bibliát el kell fogadni,nemcsak azokat a részeket,amik neki tetszenek.Ez van.
Ha betegség,ahogy sokan mentegetik,kezeltetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!