Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért lesz valaki sátánista?

Miért lesz valaki sátánista?

Figyelt kérdés

Lehet hülyeséget kérdezek, de ezt nem értem... Én keresztény vagyok, az egyik testvérem meg körülvette magát sátánista barátokkal és efelé közeledik, én pedig csak meg akarom érteni, mert nem vagyok otthon a témában.

Gondolom a sátánisták a sátánt szolgálják, de ha hisznek a sátánban nyilván el kell fogadniuk Isten létezését is. És ha tudják hogy van jó és rossz, menny és pokol, sátán és Isten, akkor miért állnak direkt rossz oldalra?

2015. ápr. 23. 08:38
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg tőle, hogy mit gondol az egyik kedvenc zeni részletemről:

https://www.youtube.com/watch?v=196M-7UZmLg&t=332

2015. ápr. 23. 11:00
 12/19 A kérdező kommentje:
mindjárt írok privibe
2015. ápr. 23. 11:03
 13/19 anonim ***** válasza:

Csak a keresztényeknek Sátán.

Nekünk Lucifer.

2015. ápr. 23. 11:17
 14/19 anonim ***** válasza:

szia

az hogy néhány magát kereszténynek vallót látott szomorú dolgokat tenni, ettől még nem kellene az élet lehetőségét amit Isten igért az Őt szeretőknek, eldobni.

ellenben Jézus Tanitványai is ezt tehették volna, és még sokan

Jézus előre figyelmeztetett, hogy lesznek ilyenek, akik az Ő nevében csúnya dolgokt tesznek, de azért nem kell az ellenség oldalára át állni, hanem egyénként kitartani abban ami helyes

Jézus az Atyjával mindenkit a saját tetteiért fog számon kérni, és nem a mások dolgaiért.

Ezt a magyarázatot Isten nem tudja elfogadni,...

2015. ápr. 23. 14:51
 15/19 anonim ***** válasza:

"de ha hisznek a sátánban nyilván el kell fogadniuk Isten létezését is"

Ezzel annyiban vitatkoznék, hogy ha az illetők nem a kamusátánizmust (spirituális, lavey, churchofsatan, joyofsatan, elysium666) vallják, akkor egyáltalán nem kell Isten létezését is elfogadniuk.

2015. ápr. 23. 16:05
 16/19 anonim ***** válasza:

Lucifer fellázadt értünk a szenvedésekkel teli világot teremtő Isten ellen, hogy jobb életet harcoljon ki nekünk.

Nem értem, hogy miért ne lennék mellette. Erkölcsi kötelességemnek tekintem.

2015. ápr. 23. 17:26
 17/19 anonim ***** válasza:

"Lucifer fellázadt értünk..."

Bocsi de tudomásom szerint Lucifer azért lázadt fel mert bár megteremtése óta szolgálta Istent Ő mégis jobban szerette az embert. Olyannyira, hogy az embernek szabad akaratot és a bűnbocsánat lehetőségét adta míg ezt az angyalok (még azok legfelső kasztja, amibe Lucifer is tartozott) sem kapta meg. Ezért taszították le bűnéért a pokolba, hisz a lázadó angyaloknak nem jár megbocsájtás.

Lucifer gyűlöli az embert ezért munkálkodik azon (szikeresen, ha már itt tartunk :D ), hogy minél több embert fosszon meg az üdvözüléstől és ezáltal kárhoztasson el.

Manapság nagyon "modern" eljárás a fogjuk a negatív szereplőjét a történetnek és adjunk neki pozitív motivációt, mert az nagyon "darkos" de a sátánt az emberiség megmentőjének beállítani az azért elég beteg volna. Vagy szerintetek a pokol/kárhozat egy mókás hely hullámvasúttal meg vattacukorral? Oder was?

2015. ápr. 23. 19:55
 18/19 anonim ***** válasza:
Valószínűleg fél a saját lábára állni.Az ilyen típusú embereknek mindig kell valami,kell egy vallás,amit mások készen tálalnak neki.A kereszténység elleni lázadását mondjuk megértem.
2015. ápr. 25. 09:21
 19/19 anonim ***** válasza:
Akiket én ismerek ők szimplán kiábrándultak a kereszténységből , néhányuk kezdik felismerni , hogy miről is szól valójában. Ettől függetlenül szerintem a sátánizmusnak sincs sok értelme , de ez nézőpont kérdése.
2015. ápr. 25. 12:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!