Isten miért teremtette az evolúciót, ha nem akarja, hogy higgyenek benne?
Egy nagyon szép idézettel zárul egy idézettel Werner Heisenberg-től, aki egy német Nobel-díjas fizikus:
"A természettudományok poharából egy korty ateistává tesz, de a pohár allján ott vár Isten."
És ez milyen igaz. A legtöbb ember, aki nem mélyed bele, csak a felszínt látja, azt hiszi ismer mindent. De ha tényleg mindent tudna, amit tudni lehet, akkor rácsodálkozna Istenre. Ide sajnos kevesen jutnak el.
A kérdés tudósok voltak. :)
A fizikus is tudós, egy Nobel-díjas pedig nem hülye. Ha lehülyézed a vallásos embereket csak azért, mert vallásosak, akkor azzal öngólt lősz, mivel rengeteg elismert tudós is vallásos. Erre kértetek konkrét példát, mutattam egyet. Lehet anyázni. :)
Nem anyázunk, csak azt mondjuk, hogy egy fizikusi pályát választott tudós hitbéli meggyőződése nem releváns az evolúció szempontjából. Sőt, egy bármilyen ember hitbéli meggyőződése sem releváns az evolúció szempontjából. Legyen az fizikus, matematikus, kisgyerek vagy hajléktalan akár.
Az evolúció egy folyamat, mely átszövi és jellemzi egész univerzumunkat, legyen szó életről vagy bármi másról. Hogy erről egyik vagy másik tudós hogyan vélekedik, az csaknem mellékes dolog.
Én pedig nem erről beszéltem, bár ha gondolod, akkor mutathatok neked teremtéshívő biológust, kémikust és geológust is.
Arról beszéltem, hogy az emberek többsége szereti lehülyézni a vallásosokat. Nem azért, mert tényleg hülyék, hanem azért, mert vallásos eszméket vallanak, a Bibliát komolyan veszik, stb...
Erre hoztam példákat, hogy ezek az emberek egyáltalán nem voltak hülyék, mégis vallásosak voltak és felfedezéseiket szinte mindannyian Istennek ajánlották és neki köszönték meg.
Ismét mondom, ezek nem lázálomban égő idióták, hanem a világtörténelem legnagyobb koponyái közé tartoznak.
Tehát, a vallás nem a tudomány ellensége, Isten mégkevésbé, egy tudós is lehet vallásos, és aki hisz egy Istenben semmivel sem kevésbé intelligens ezen tény miatt, mint az, aki nem hisz benne.
Ennyit akartam mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!