Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Végidőt hirdető keresztények!...

Végidőt hirdető keresztények! Nyolcszáz év múlva a szellemi utódaitok is azt fogják prédikálni, hogy az utolsó időkben élünk?

Figyelt kérdés
Ők is azzal fogják szédíteni a majdani embereket, hogy minden jel az utolsó ítélet napjának közelségére utal?

2015. márc. 2. 11:02
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Ha lesz akkor itt a Földön élő ember, akkor igen, hiszen azt parancsolta Jézus... vagy csak az egyházuk?

A Tanúknak pedig nem tűnik fel, hogy túl sokszor tévedtek, és az 1914-es tévedésüket sem akarják beismerni. De volt még több is! 1925, 1975, sőt, 2005 is.

2015. márc. 2. 21:47
 12/22 anonim ***** válasza:

kedves 77-es

próbálj meg egy kicsit kutatni a történelemben. Az l914-es évet a világ sok történésze és politikusa elismeri, hogy megváltozott a világ.

Próbáld meg észrevenni, hogy mik történtek abban az évben és azóta, mi az ami azelött sohasem volt, és olvasd el a Bibliai jövendöléseit, hasonlítsd össze.

Valóban várjuk a nagy változást a világban amit a Dániel 2:44 is megjövendölt.

Már Dánielnek meg lett mondva, hogy tényleg lesznek "utolsó napok". Jézus Krisztus szintén erröl jövendölt Máté 24:3

Tudod azt is mondta Jézus, hogy vigyázzunk és legyünk éberek. A napot és órát, még Jézus Krisztus sem tudja, csak az Atya.

De a közelségét az idönek azt igen. Azért is mondta, hogy figyeljünk oda. Tudod azt is megjövendöli a Biblia, hogy az emberek nagy része semmit sem fog észrevenni és hogy csak csúfolkodni fognak a maguk kárára.

Nézd ha valahol a tudósok megmondják, hogy vulkán kitörés lesz, és legyenek éberek az emberek. Mond ki az okosabb, aki azért mert néhányszor már azt hitték ebben a pillanatban kitör a vulkán és elmentek, vagy azok akik

kritizálják az éber embereket és maguk nem vesznek észre semmit sem, csak leggyintenek... ki nyer? ki veszt? ki tehet róla?

2015. márc. 3. 08:52
 13/22 anonim ***** válasza:
Kedves Katy, elődeitek azt várták 1914-ben, hogy a visszatérő Jézus minden földi kormányzatot eltöröl. De egy földi kormányzat sem lett eltörölve, csak kitört a nagy háború.
2015. márc. 3. 20:36
 14/22 anonim ***** válasza:

Dániel jövendölésében a lábak a Római Birodalmat jelentik, azóta a végső időkben élünk. Továbbá 1914 nem a Biblia alapján lett megjósolva.

Ha a próféta az Úr nevében szól, és nem lesz meg, és nem teljesedik be a dolog: ez az a szó, a melyet nem az Úr szólott; elbizakodottságból mondotta azt a próféta; ne félj attól!

Legyetek tehát éberek, mert nem tudjátok sem a

napot, sem az órát. (Mt 25,13)

2015. márc. 3. 20:43
 15/22 A kérdező kommentje:

Openyoureye!

Nem is tudom, a nyolcszáz olyan jól mutat ott fent, abban a zöld mezőben :)

Tőlem akár arra is válaszolhatnak, amit te kérdeztél.

-----

# 5

Az első világháborúnak vége lett. Azóta már lezajlott a második világháború is. A jelenlegi „gonosz” rendszer végének azonban semmi jele nincs.

Dániel könyvébe bármi belemagyarázható, ez kétségtelen. Akárcsak Nostradamus verseibe, amelyek közül szintén beteljesült jó néhány mostanáig – legalábbis a megrögzött Nostradamus-hívek szerint :)

-----

Lesz a világnak 2000 éve, amikor 2 x 20 + 20 sem lesz? – kérdezhették elbizakodottan Jézus első századi követői azokban az időkben. A válasz sokáig váratott magára, de közel húsz évszázaddal később megérkezett :) Csak türelem, én azt mondom :)

-----

Grkaty!

Mégis mit kellene észrevennünk? Azt, hogy a természeti katasztrófák mindig is részei voltak a világnak? Meg hogy a háborúk egyidősek az emberiséggel, akárcsak a gonoszság és a többi helyteleníthető dolog?

2015. márc. 3. 21:26
 16/22 openyoureye ***** válasza:
Bocs kérdező a te kérdésed. Maradjunk a 800-nál. Nekem semmi bajom vele. ;)
2015. márc. 4. 10:37
 17/22 anonim ***** válasza:

9-ES Hozzászóló vagyok

Mindenkit és főleg a kérdezőt is szeretném emlékeztetni a Bibliából tudjuk korszakokat mindig akkor zárta le Isten amikor a bűn és a gonoszság elterjedt a mai korunkra Noé-i és a Szodomai állapotok a jellemzőek.

Senki sem ismeri fel ezt a tényt a mai korunkra vonatkozólag ?

2015. márc. 4. 22:27
 18/22 openyoureye ***** válasza:
Bocs kérdező a te kérdésed. Maradjunk a 800-nál. Nekem semmi bajom vele. ;)
2015. márc. 5. 08:33
 19/22 A kérdező kommentje:

# 17

Mikor nem volt elterjedt a bűn és a gonoszság az emberiség történetében, áruld el nekem. Mi az, hogy Isten lezárta a bűnös és gonosz korszakokat? Hogy zárta le őket, ha mindig újra kezdődtek? A mindenható szerinted valami tökkelütött balfácán, aki állandóan úgy vet véget a gyalázatosságnak, hogy közben teret nyit az újabb gyalázatosságnak, aminek ugyancsak véget vet egyszer, hogy előkészítse a terepet a következőnek, és így tovább? Nem értelek téged.

-----

Openyoureye!

Igazán nagylelkű vagy, meg kell hagyni :)

Én is azt mondom, hogy maradjunk a 800-nál :)

Azt viszont nem értem, hogy miért „klónoztad” a második válaszodat.

Féltél, hogy kámforrá válok?

Eszem ágában sem volt lelépni innen :)

2015. márc. 5. 18:53
 20/22 anonim ***** válasza:

"Mindenkit és főleg a kérdezőt is szeretném emlékeztetni a Bibliából tudjuk korszakokat mindig akkor zárta le Isten amikor a bűn és a gonoszság elterjedt a mai korunkra Noé-i és a Szodomai állapotok a jellemzőek.

Senki sem ismeri fel ezt a tényt a mai korunkra vonatkozólag ?"

Mondj csak egyetlen várost vagy falut ma a Föld kerekén, amelyben 10-nél kevesebb parázna személy él! Utána diskurálhatunk arról, hogy Isten miért nem csapott le ismét tűzzel rájuk.

2015. márc. 5. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!