Jehova tanúi, megesküdnétek Jehovára, hogy soha nem tereltek, és mindig az igazságot mondjátok?
Nem arról beszéltem,hogy a későbbiekben sikerül-e betartani valamit,hanem arról,hogy amiket ti állítotok az mind igaz-e?
Tehát Jehova veletek olyan közeli viszonyban van,hogy el sem magyarázza,miért bűn az,ha igazat esküdtök?
kedves kérdezö
Aki akar, hát esküdjön akár a cipöfüzöjére.... nekünk nincs rá szükségünk.
Mi ezt a parancsot teljesítsük: Máté 24:14 Az Isten királyságának a jó hírét hirdetjük a Jézus Krisztus parancsa szerint. A Máté 28:19,20 szerint tanítjuk az embereket ingyen, arról mit ír a Biblia.
Ha elolvasod ezekezet a verseket, ott az van, hogy hirdessetek, tanítványokat képezzetek, de sehol sincs hogy esküdözzetek.
A Biblia igazsága annyira igaz, hogy nincs szükség az esküdözésre. Próbáld ki :)
És erre válaszolnál katy? Erre nem kell esküdnöd,csak az igazat mondanod.
"Valamelyikőtök azért válaszolhatna arra,hogy mi a vétke annak Jehova szerint,aki az igazságot mondta,és igazat is esküdött?"
Jézus Krisztus parancsa ez
Máté 5:34-37: "én azonban azt mondom nektek , hogy egyáltalán ne esküdjetek se az égre, mert az az Isten trónja, se a Földre, mert az a lábzsámolya, se Jeruzsálemre, mert az a nagy király városa.
a fejedre se esküdj, mert egyetlen hajszálat sem tudsz fehérré vagy feketévé tenni. Hanem beszédetekben legyen a ti igenetek igen, a nemetek pedig nem, mert ami ezeken felül van a gonosztól van"
Ezt parancsolta nekünk Jézus Krisztus.
Kedves kérdezö már érted? :)
Ok,nem értem,persze...akkor erre kérnék választ:
Merthogy mi van belőle a gonosztól?
Az,hogy az eskü nem fedi a valóságot?
Vagy mi más lehet?
Valamelyikőtök azért válaszolhatna arra,hogy mi a vétke annak Jehova szerint,aki az igazságot mondta,és igazat is esküdött?"
A parancs megszegése, Ádámnak és Évának mi volt a vétke azonkívül, hogy megszegték Isten Parancsolatát?
Hiába terelsz,újra megkérdezem:
Miért bűn az eskütétel Jehova szerint?
A parancs megszegése nem magyarázat,mert nem ezt kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!