Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az, hogy egy lény "szellemi"...

Ozmium42 kérdése:

Az, hogy egy lény "szellemi" természetű, azt jelenti, hogy csak a fejedben létezik?

Figyelt kérdés
Logikusnak tűnik. A "szellemi" ezt szokta jelenteni, ha nem vallások szereplőiről van szó.
2015. febr. 6. 22:33
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

# 10

"Különben ti keresztények szeretitek ezt a kődobálást, ....."

Láttál bármi olyat a két hozzászólásomban, amire reagáltál, amiből lehetne arra következtetni, hogy vajon milyen vallású lehetek, vagy egyáltalán vallásos vagyok-e? :-)

2015. febr. 7. 16:47
 12/16 anonim ***** válasza:

Szia !

A szellemi lény (lények) nem a fejbe léteznek az ateista világkép nagyon pontatlan és hiányos képet ad a valóságról a világmindenségről, a valóságot és a helyes látást a Bibliai világkép alapján lehet a valóságában látni, értelmezni.

2015. febr. 8. 10:37
 13/16 A kérdező kommentje:
Na, #12, mesélj még!
2015. febr. 23. 17:57
 14/16 anonim ***** válasza:
Én annyit fűznék hozzá. Ezeket nem véletlenül nevezik "hitvallás"-nak. "Hit" Ez az a szó ami lényeges. A vallás nem is szándékozik bebizonyítani, ezeket az állításokat. A vallásnak az a lényege, hogy vagy elhiszed, vagy nem, függetlenül a realitásától. Én személy szerint az "Eredeti Sátánizmus"-t vallom (LaVey-nek, és a Spirituálisnak alig van köze hozzá). A hitnek pont az a lényege, hogy a képzeletünk "bizonyítja" ezek létezését. Tudom, hogy a nagy számok törvénye ez esetben nem helyes érv, de sajnos csak ezt tudom felhozni xĐ : Valamennyicske "bizonyítékként" szolgálhat az, hogy a világ különböző pontjain, egymást nem ismerve, más-más beavatási szertartást használva, máshogy elképzelve a démonokat, a szertartás alatt ugyanazt tapasztalták, ugyanolyan kinézetű alak jelent meg nekik, ahhoz képest, hogy teljesen máshogy képzelték el. Tény, lehet véletlennek tekinteni, de ha különböző elképzelésű embereknek ugyanaz jelenik meg, ami ráadásul mindegyikük képzeletétől eltér, akkor az már okot ad a valósság feltételezésére (egymásról nem hallhattak, semmi kapcsolat nincs köztük, tehát nem áll fent az a lehetőség, hogy "ó ha ő ezt mondta akkor én is")
2015. febr. 23. 19:52
 15/16 Angelo84 ***** válasza:

"Logikusnak tűnik. A "szellemi" ezt szokta jelenteni, ha nem vallások szereplőiről van szó."

Már maga az, hogy azt hisszük, hogy a fizikai fejben létezik bármi, amit szelleminek mondunk, könnyen lehet téves alapfeltevés, főleg, hogy csak hisszük, de kézzelfogható bizonyítékunk nincsen rá.

Ha úgy tekintünk a létezésre, illetve azon belül a fizikai világ létére, hogy az mentális szerkezetű, akkor érthetővé válik, hogy mit jelent pl. Isten szellemi természete...ugye azt, hogy az anyagi megnyilvánulás felett (persze nem térben) áll, vagyis anyaggal nem megfogható.

2015. febr. 24. 18:07
 16/16 Pietrosol ***** válasza:

Szia!

A tudat milyen természetű?

2015. febr. 24. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!